JUL PÅ VALLEKILDE 2018


23. – 27. DECEMBER 2018

BESKRIVELSE
Bemærk at kurset er udsolgt. Du kan skrive dig på venteliste nederst her på siden.
Vallekilde Højskole inviterer igen til jul i historiske omgivelser. Vi har lagt gaveræs og julestress på hylden og inviterer til fem dage med hyggeligt samvær, gåture, god mad, og inspirerende oplæg.

Kurset byder på forskellige værksteder, hvor du kan lære nyt i hyggelige omgivelser. Du kan blandt andet synge i kor, deltage i julegodtemageri (og -smageri) eller prøve decoupage, som du måske kender fra Dronning Margrethes arbejde med teknikken, hvor man skaber billeder eller kompositioner med farvet papir og udklip fra magasiner.

Aftnerne byder på koncert med sanger og sangskriver Per Worm og andre hyggelige fællesaktiviteter. Og selvfølgelig en dejlig juleaften med god mad i smukke omgivelser.

PROGRAM
Her kan du se programmet for årets julekursus. Bemærk at ændringer kan forekomme.

KONCERT

PER WORM
Han snakker for meget til at være musiker og spiller for meget til at være stand upper. Per Worm har gennem det sidste årti turneret Danmark rundt på små og store scener. Han har vundet publikumsprisen på den internationale Words Festival to gange og har været danmarksmester i comedy slam. Per Worm er uddannet klassisk guitarist men er vokset op med folkemusikken.
Glæd dig til en musikalsk og humoristisk oplevelse med Per Worm på årets julekursus.
VÆRKSTEDER

JULEGODTER
Mette Thys passion er kreativ mad med et overraskende tvist. Hun bruger sine mange års erfaring som underviser og køkkenchef til at trylle med råvarer for at kombinere det smukke og indbydende med det sunde. Få inspiration og idéer til selv at lave julegodter a la Thy.

DECOUPAGE
Måske kender du Dronning Margrethes arbejde med teknikken decoupage. Få en introduktion af billedkunstner Charlotte Krogh, og prøv kræfter med at lave nye motiver og kompositioner af farvet papir og udklip fra magasiner.

ØJEBLIKKETS MAGI
Katrine Volsing giver eksempler fra radio og tekster på den magi, der opstår, når et øjeblik fremkaldes spændende. Hun underviser i teknikker til at få en interessant samtale med andre mennesker og til at formidle sjove og betydningsfulde øjeblikke fra livet.

KOR
Syng enstemmigt, syng flerstemmigt, syng danske eller engelske julesange sammen med Asker Bjørk. Vær med til at danne et eksklusivt Vallekilde jule-kor og syng et udpluk af de bedste højtidshymner. Spiller du et instrument, må du endelig medbringe det. Så vil vi forsøge at inkorporere det i vores jule-kor.

KURSUSLEDER

TORBEN SMIDT HANSEN
Forstander på Vallekilde Højskole siden 2010 og uddannet journalist. Har arbejdet i DR i 21 år som reporter, programudvikler, leder af DR Ung og DR Kultur, redaktionschef i DR Dokumentar, og kanalchef for radiokanalen P2 samt ansvarlig for kultur på tværs af medier. Han er desuden dybt fascineret af begivenheder i verdensrummet.
UNDERVISERE

CHARLOTTE KROGH
Charlotte er uddannet fra Danmarks Designskole med afgang i murale teknikker. Hun er en del af kunstmuseet Huset i Asnæs og arbejder i dag især med tegning og billedkunst. På Vallekilde underviser hun i valgfaget Croquis og på julekurset skal hun undervise i værkstedet Decoupage.

Mette Thy

METTE THY
Mette er uddannet ernærings- og husholdningsøkonom og har mange års erfaring som både køkkenchef og engageret underviser. Til daglig underviser hun Vallekilde Højskoles elever i alt fra gourmetmad til konditorkunst. På julekurset står Mette for værkstedet Julegodtemageri.

ASKER BJØRK
Asker Bjørk er musiker og musiklærer. På julekurset vil han sørge for at vi får sunget julen godt ind med værkstedet Kor.

KATRINE VOLSING
Katrine læser journalistik og er generelt et formidlingsmenneske, hvad enten det gælder radio, impro-teater eller poetry slam. På julekurset står hun for værkstedet Øjeblikkets magi.

THOMAS VIGILD
Thomas Vigild er Vallekilde Højskoles egen pianist. Glæd dig til at synge med, når han inviterer til sangaften, hvor vi skal godt rundt i hjørnerne af Højskolesangbogen. Der bliver også mulighed for at ønske sange.

MATHIAS OBDRUP
Mathias er uddannet journalist og har samtidig specialiseret sig i mnemoteknikkens ædle kunst. Han kan huske alle verdens hovedstæder, kongerækken, det periodiske system og ikke mindst, hvad han har spist til aftensmad hver dag siden 1. januar 2012. Din hukommelse kan mere, end du selv går og tror, og Mathias lover, at du aldrig glemmer hans foredrag ‘Husk – et foredrag du aldrig glemmer’.

PRISER – BEMÆRK AT KURSET ER UDSOLGT
Indkvartering på deleværelse: 4.100 kr. (Venteliste)
Indkvartering på eneværelse: 4.625 kr. (Venteliste)
Privat bad kan tilkøbes for 525 kr. per deltager. (Værelser med privat bad er udsolgt.)

Prisen inkluderer alle måltider, the, kaffe og mellemmåltider. Vallekilde Højskole har stor have, sauna, biograf, gymnastiksal, pejsestue og musiklokaler til fri afbenyttelse og afslapning.

Ved tilmelding tidligere end to måneder før kursets start opkræves et tilmeldingsgebyr på 500 kr. per person. Beløbet fratrækkes selvfølgelig grundprisen. Ved tilmelding i løbet af de to måneder op til kursets start opkræves hele betalingen på en samlet regning.

TILMELDING TIL VENTELISTE

DIT NAVN

DIN E-MAIL

DIT TELEFONNUMMER

DIN ADRESSE

DIT POSTNUMMER

DIN BY

DIT CPR-NUMMER

INDKVARTERING

EVENTUELLE SPØRGSMÅL

[recaptcha]