JUL PÅ VALLEKILDE 201723. – 27. DECEMBER 2017

BESKRIVELSE

Vallekilde Højskole inviterer igen til jul i historiske omgivelser. Vi har lagt gaveræs og julestress på hylden og inviterer til fem dage med hyggeligt samvær, gåture, god mad, og inspirerende oplæg. Pianisten Jesper René giver koncert, Anders Kold fra Louisiana fortæller om naboens kunst, vi har sangaften og Gravers Graversen kommer forbi og fortæller fantastiske historier. Der er besøg i Korskirken til et kig ind bag kulisserne efter juleaften. Den stemningsfyldte Korskirke blev bygget af højskolens håndværkslinje i 1882 og der er selvfølgelig mulighed for at gå til julegudstjeneste i Korskirken.
Billedkunstneren Charlotte Krogh gør det muligt at blive kunstner på et døgn, retoriker Katrine Volsing giver redskaber til at fortælle gode historier, musiker Asker Bjørk leder et jule-kor og fotograf Benjamin Nørskov fremkalder billeder taget med nogle af verdens første kameraer. Fem spændende juledage fyldt med oplevelser til hovedet, hjertet og smagsløgene.

Kurset er populært, så bestil plads i god tid.

VÆRELSER MED PRIVAT BAD ER UDSOLGT
Vi har i øjeblikket ikke flere værelser tilbage med privat bad. Dog har vi stadig normale værelser med bad på gangen – få skridt fra værelset (ikke fællesbade).

PROGRAM
Klik her for at læse årets program. Vi glæder os til et par fantastiske dage – bemærk venligst, at ændringer kan forekomme.

julemiddag-vallekilde-hoejskole_746x300

DET KAN DU OPLEVE
Historiske gåture
Området og naturen omkring Vallekilde Højskole er både smuk og rig på historiske mindesmærker. Tag fornuftigt tøj med til de vandringer, vi kommer på i løbet af kurset. Vi tager bl.a. på udflugt til Hankehøj, ser nærmere på Vallekildes historiske og interessante bygninger, og besøger Svinninge Vejle for enden af højskolens park, der var starten på inddæmningen af Lammefjorden. Turguide: Gitte Karen Rosenqvist

Gudstjeneste i Korskirken
Det var lederen af Vallekilde Højskoles håndværkerskole, der i 1882 byggede Korskirken ved siden af højskolen sammen med sine elever. I dag er der stadig tætte bånd mellem kirken og højskolen, da præsten Janne Sulkjær er næstformand i højskolens bestyrelse. Hun skaber hver jul en helt særlig stemning i kirkens smukke rum.

Hvilken jul var det nu, det var?
En fælles leg om årstal med glimt fra radio, tv og musik.
Vært: Torben Smidt Hansen

Ønsk en højskolesang
Thomas Vigild er Vallekildes egen pianist, der kan spille alt fra højskolesangbogen. Giv den gas, når han inviterer til sangaften og udfordrer alle til at komme igennem det meste af højskolesangbogen.

Kunstner på et døgn
Billedkunstner Charlotte Krogh har en helt særlig evne til at få mennesker, der aldrig har rørt et kridt eller en pensel til at skabe små personlige værker på rekordtid. Hendes kunstneriske åre og helt særlige formidlingsevne gør det muligt at nå det ingen deltagere troede var muligt.

Historier – godt fortalt
Alle gemmer på gode historier, og her handler det om at få dem fortalt så godt som muligt. Værkstedet giver simple redskaber til at bliver en bedre fortæller og vi skal høre alle de gode historier I gemmer på. Sammen dykker vi ned i den fængende fortælling, finder frem til de bedste fortælle-klodser og bygger op, så Vallekildes mure kommer til at runge af endnu flere gode historier.

Julesang med engleklang
Syng enstemmigt, syng flerstemmigt, syng danske eller engelske julesange. Vær med til at danne et eksklusivt Vallekilde jule-kor og syng et udpluk af de bedste højtidshymner. Alle er velkomne, for som Grundtvig skrev, så må hver fugl synge med sit næb. Og sammen synger vi bedre. Underviser: Musiklærer Asker Bjørk

Camera Obscura
Prøv kræfter med fotografiets fødsel: knaphuls kameraet. Oplev magien når man kan går tilbage til tiden før fotografiapparatet og vær med til at tage unikke billeder. Underviser: Fotograf Benjamin Nørskov

KURSUSLEDERE

TORBEN SMIDT HANSEN
Forstander på Vallekilde Højskole siden 2010 og uddannet journalist. Har arbejdet i DR i 21 år som reporter, programudvikler, leder af DR Ung og DR Kultur, redaktionschef i DR Dokumentar, og kanalchef for radiokanalen P2 samt ansvarlig for kultur på tværs af medier. Han er desuden dybt fascineret af begivenheder i verdensrummet.

GITTE KAREN ROSENQVIST
First lady, underviser og elevansvarlig på Vallekilde Højskole siden efteråret 2010. Er uddannet bibliotekar og har arbejdet i DR, COPY-DAN og Forbrugerstyrelsen.
UNDERVISERE

ASKER BJØRK
Asker Bjørk er til daglig trommeslager i bandet Shy Shy Shy og musikjournalist på magasinet Udsving. Udover det underviser han i musik og er mester i at få folk til at synge sammen. På julekurset underviser han i “Julesang med engleklang”

KATRINE VOLSING
Katrine Volsing er uddannet retoriker og guider folk i at blive bedre fortællere. På julekurset vil hun demonstrere ordets magt og hjælpe dig med at kunne funge et publikum – blot ved hjælp af ord.

CHARLOTTE KROGH
Charlotte er uddannet fra Danmarks Designskole med afgang i murale teknikker. Hun er en del af kunstmuseet Huset i Asnæs og arbejder i dag især med tegning og billedkunst. På julekurset har hun værkstedet “Kunstner på et døgn”

BENJAMIN NØRSKOV
Benjamin er tidligere elev på Vallekilde og læser i dag til fotojournalist på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. På julekurset underviser han i værkstedet Camera Obscura.
PRISER
Indkvartering på deleværelse: 4.100 kr.
Indkvartering på eneværelse: 4.625 kr.
Privat bad kan tilkøbes for 525 kr. per deltager.Prisen inkluderer alle måltider, the, kaffe og mellemmåltider. Vallekilde Højskole har trådløst internet, sauna, biograf, gymnastiksal, pejsestue og musiklokaler til fri afbenyttelse og afslapning.

Ved tilmelding tidligere end to måneder før kursets start opkræves et tilmeldingsgebyr på 500 kr. per person. Beløbet fratrækkes selvfølgelig grundprisen. Ved tilmelding i løbet af de to måneder op til kursets start opkræves hele betalingen på en samlet regning.

TILBUD GENNEM ÆLDRE SAGEN
Er du medlem af Ældre Sagen, kan du igen i år spare 10 % på vores julekursus, hvis du bestiller gennem dem. Klik her og læs mere.
TILMELDING

DIT NAVN

DIN E-MAIL

DIT TELEFONNUMMER

DIN ADRESSE

DIT POSTNUMMER

DIN BY

DIT CPR-NUMMER

INDKVARTERING

EVENTUELLE SPØRGSMÅL