JUL PÅ VALLEKILDE 2019


23. – 27. DECEMBER 2019

OBS! BEMÆRK AT KURSET ER UDSOLGT
Årets julekursus er udsolgt, men vi håber at se dig næste år. Nederst på siden her kan du tilmelde dig Jul på Vallekilde 2020.
BESKRIVELSE JUL PÅ VALLEKILDE 2019
Vallekilde Højskole inviterer igen til jul i historiske omgivelser. Vi har lagt gaveræs og julestress på hylden og inviterer til fem dage med hyggeligt samvær, gåture, god mad, og inspirerende oplæg.

Kom til foredrag med Marianne Jelved, nyd en stemningsfuld koncert eller slip din kreativitet fri i vores værksteder. Fem spændende juledage fyldt med oplevelser til hovedet, hjertet og smagsløgene.

Her kan du læse eller downloade årets program.

FOREDRAG OG AKTIVITETER

MARIANNE JELVED
Marianne Jelved er en af vores mest erfarne politikere. Hun har været i politik, siden hun var 22 år gammel, partileder, minister i flere omgange og frem for alt en fantastisk formidler. Derfor glæder vi os til at lytte med, når hun bruger sit skarpe blik til at slå ned på nogle af de begivenheder, der var vigtige i 2019 og ikke mindst hvilke udfordringer de medfører i det nye år.

ØNSK EN HØJSKOLESANG
Thomas Vigild er Vallekildes egen pianist, der kan spille alt fra højskolesangbogen. Han kommer på besøg med sin gode veninde og violinist Ida Exner og inviterer til sangaften og udfordrer alle til at komme igennem det meste af højskolesangbogen.

PER WORM
Per Worm er konservatorieuddannet guitarist, der siger om sig selv: ”Jeg spiller for meget til at være standup komiker og snakker for meget til at være musiker”. Hør ham spidde tiden og samfundet med nordjysk humor i skarpe sangtekster.

HISTORISKE GÅTURE
Området og naturen omkring Vallekilde Højskole er både smuk og rig på historiske mindesmærker. Tag fornuftigt tøj med til de vandringer, vi kommer på i løbet af kurset. Gitte Karen Rosenqvist er turguide og går bl.a. til Hankehøj, ser nærmere på Vallekildes historiske og interessante bygninger, og besøger Svinninge Vejle, der var starten på inddæmningen af Lammefjorden.
GUDSTJENESTE I KORSKIRKEN
Det var lederen af Vallekilde Højskoles håndværkerskole, der i 1882 byggede Korskirken ved siden af højskolen sammen med sine elever. I dag er der stadig tætte bånd mellem kirken og højskolen, da præsten, Janne Sulkjær, sidder i højskolens bestyrelse. Hun skaber hver jul en helt særlig stemning i kirkens smukke rum.
EN TUR UD I STJERNERNE
Torben Smidt Hansen er fascineret af rummet omkring os. Derfor følger han med i rumnyheder og hvad er mere passende en juleaftensdag end at spørge hvad stjernerne kan sige os, og fortælle om skelsættende begivenheder i 2019 fra universet omkring os.
STEMNINGSFULD KONCERT
Jesper René er koncertpianist og debuterede som 14-årig med Odense Symfoniorkester. Han giver løbende koncerter i hele landet og på julekurset krydrer han koncertoplevelsen med historier om komponisten og værket.
KURSUSLEDERE

TORBEN SMIDT HANSEN
Forstander på Vallekilde Højskole siden 2010 og uddannet journalist. Har arbejdet i DR i 21 år som reporter, programudvikler, leder af DR Ung og DR Kultur, redaktionschef i DR Dokumentar, og kanalchef for radiokanalen P2 samt ansvarlig for kultur på tværs af medier. Han er desuden dybt fascineret af begivenheder i verdensrummet.

GITTE KAREN ROSENQVIST
First lady, underviser og elevansvarlig på Vallekilde Højskole siden efteråret 2010. Gitte er uddannet bibliotekar og glæden ved litteratur udmønter sig på højskolen bl.a. gennem valgfaget Litterær salon. Gitte har tidligere arbejdet i DR, COPY-DAN og Forbrugerstyrelsen.
UNDERVISERE

CHARLOTTE KROGH
Charlotte er uddannet fra Danmarks Designskole med afgang i murale teknikker. Hun er en del af kunstmuseet Huset i Asnæs og arbejder i dag især med tegning og billedkunst. På Vallekilde underviser hun til daglig i valgfaget Croquis, og på dette års julekursus vil hun undervise i værkstedet “Tegn med en saks” .

PINO BENTSEN
Pino er et multitalent, der kan underholde og spille musik til hvilken som helst forsamling. Han har i mange år arbejdet som højskolelærer, socialpædagog og ikke mindst instruktør i yoga og mindfulness, som han underviser i på dette års julekursus.

VIBEKE BJERGAARD
Vibeke Bjergaard er pianist, organist og sangpædagog. På julekurset underviser hun i kor.

SILJE SLOTH
Silje Sloth er grafisk designer og vil i juledagene stå for workshoppen Designværksted.
TILMELDING 2020
Som nævnt ovenfor er kurset i 2019 totalt udsolgt, men allerede nu kan du tilmelde dig Jul på Vallekilde 2020.
PRISER 2020
Indkvartering på deleværelse: 4.100 kr.
Indkvartering på eneværelse: 4.625 kr.
Privat bad kan tilkøbes for 525 kr. per deltager.

Prisen inkluderer alle måltider, the, kaffe og mellemmåltider. Vallekilde Højskole har stor have, sauna, biograf, gymnastiksal, pejsestue og musiklokaler til fri afbenyttelse og afslapning.

Ved tilmelding tidligere end to måneder før kursets start opkræves et tilmeldingsgebyr på 500 kr. per person. Beløbet fratrækkes selvfølgelig grundprisen. Ved tilmelding i løbet af de to måneder op til kursets start opkræves hele betalingen på en samlet regning.

TILMELDING TIL JUL PÅ VALLEKILDE 2020

DIT NAVN

DIN E-MAIL

DIT TELEFONNUMMER

DIN ADRESSE

DIT POSTNUMMER

DIN BY

DIT CPR-NUMMER

INDKVARTERING

EVENTUELLE SPØRGSMÅL