SOL OG SOMMER UGE 28

9. – 15. JULI 2017

BESKRIVELSE – OBS KURSET ER UDSOLGT

På Sol og Sommer er der oplevelser og højskolestemning for store og små, der har lyst til en uges anderledes samvær med indhold til både krop og hoved.

Hver dag starter med inspirerende morgensamlinger med højskolesang, og formiddagene byder på udfordringer og oplevelser for børn og unge, der bliver til små ferniseringer og fremvisninger for hele kurset om fredagen.
I år handler det om nordisk mytologi: Thor, Hymer, Ragnarok og Fenrisulven optræder flere steder i Vallekilde Højskoles historiske bygninger, og det bruger vi som en rød tråd i programmet for børn og unge.

Imens de yngre er travlt optaget af historierne om Loke og Midgårdsormen, kan de voksne fordybe sig i kreative og fysiske aktiviteter og få rørt kroppen til dans og yoga.

Hver eftermiddag samles alle til fællesaktiviteter, hvor vi skal grine, dyste, lege og være sammen i de skønne omgivelser omkring Vallekilde Højskole.
Aftnerne står på foredrag for de voksne, mens børn og unge hygger sig med forskellige aktiviteter som minibif og teenage-lounge.

Vallekilde Højskoles køkken er også en del af oplevelsen. Vi lægger vægt på at få sund kost og æstetik til at hænge tæt sammen, så måltiderne også bliver noget særligt.

Der hører ti tønder land til højskolen, så der er masser af plads til at lege og gå ture. Odsherreds smukke og børnevenlige strande ligger tæt på højskolen, og der er selvfølgelig plads i programmet til en eftermiddag i vandkanten.

Børn under seks år deltager i aktiviteter ifølge med en voksen – vi arrangerer selvfølgelig særlige aktiviteter for dem. Vi anbefaler tilmelding i god tid.

PROGRAM
Her kan du se programmet for kurset. Bemærk venligst, at ændringer selvfølgelig kan forekomme.
BØRNEWORKSHOPS

Formiddagens børneworkshops foregår på aldersinddelte hold (sammensat efter de tilmeldte børns aldersfordeling), hvor børnene sammen med vores friske, unge børnetæmmere laver en masse sjove og udfordrende aktiviteter.

VOKSENWORKSHOPS
Animation
Dyk ned i det magiske animationsunivers og fordyb dig i at fortælle historier gennem animationsmediet, hvor du skaber ALT fra bunden – billede for billede.
De værktøjer, du har brug for, har du lige ved hånden; nemlig din egen fantasi og fortælleglæde. Materialerne sørger vi for, men medbring selv Ipad til optagelser. Arbejdet foregår i små grupper og sammen skaber I historien, dukkerne og kulisserne ud fra en rammefortælling. Til sidst optager I billederne og producerer selv lydsiden.
Du bliver guidet sikkert gennem hele den kreative proces og behøver ikke møde op med andet end boblende nysgerrighed og skabertrang.
Underviser: Tina Klemmensen

Musik
På musikholdet får du mulighed for at spille den guitarsolo, du altid har drømt om. Eller måske synge? Vi skaber i løbet af ugen et festligt band og spiller op til dans med de fedeste hits. Holdet er selvfølgelig for alle, uanset om du er en erfaren musiker eller bare har lyst til at prøve noget nyt.
Underviser: Rasmus Todbjerg Larsen

Pizzaovn
Vær med til at bygge en pizzaovn bestående af sten, sand, ler og vand. Ja, så enkelt kan det gøres. Med en stenbund som bageplade og en kuppel blandet op af ler, vand og sand former vi en pizzaovn, der, når den sidst på ugen står færdig, kan bage lækre pizzaer på under to minutter. Så har du lyst til at få fingrene smurt ind i først ler og så dej og eksperimentere med temperaturer, smage og konsistenser, er Pizzaovn workshoppen for dig.
Underviser: Kristian Burmeister

Vilde urter og ukrudt på menuen
Naturen er fuld af dejlige spiselige overraskelser og oplevelser hele året rundt. Ikke mindst om sommeren bugner det med gratis råvarer, der bare venter på at blive høstet, tilberedt og spist.
I denne workshop skal vi i køkkenet og lege med nogle af de urter og blomster, vi selv kan plukke udenfor vinduerne. Mens vi laver den lækreste skvalderkålspesto, bager skønne brændenældeboller og spiser sorbet med jordbær og sødskærm, vil vi også snakke om urternes historie og alle de spændende ting, de har været brugt til igennem tiderne.
Underviser: Mette Thy

1-2-3 action
Har du altid drømt om at skyde, men aldrig haft muligheden? Har du en indre strandvolley-løve gemt indeni? Kan du lide flotte vandreoplevelser? Er du i det hele taget frisk på at prøve noget nyt og/eller actionfyldt? Så er det her workshoppen for dig. Ugens ambition er at nå så mange forskellige sportsdiscipliner og fysiske udfoldelser som muligt. En særlig fordel ved workshoppen er at den garanterer god appetit til den fyldige frokostbuffet.
Underviser: Rasmus Thirup Beck

FOREDRAG

TROELS MYLENBERG
Troels Mylenberg er chefredaktør på Fyns Amts Avis, og det har han været siden 2011.
Han har en lang karriere bag sig i mediebranchen – med en enkelt afstikker til Vallekilde Højskole, hvor han var forstander fra 2003-2005.
Glæd dig til at høre ham holde foredrag under titlen: Det gode budskab.

rasmus-thirup_746

RASMUS THIRUP BECK
Rasmus Thirup Beck er uddannet journalist og underviser til daglig højskolens journalistelever. Han er højst optaget af klimaet og bæredygtige tiltag og har vundet Årets Pressefoto for bedste multimedieproduktion med sitet facetheclimate.org om klimaforandringer, som han var en af stifterne bag.

Glæd dig til at høre ham holde foredrag under titlen: Ansigter på klimaet.

KURSUSLEDER
PINO

PINO BENTSEN
Med speciale i familiekurser og mange års erfaring som højskolelærer bruger Pino sin baggrund som gøgler, klovn, coach, danse- og yogaunderviser og ikke mindst smørtenor til at binde hele ugen sammen med humor og stor gennemslagskraft.

UNDERVISERE
Mette Thy

METTE THY
Mette stod i fem år i spidsen for Vallekilde Højskoles meget roste køkken, men har for nyligt overdraget de daglige gryder til andre gode kræfter for i stedet at undervise i mad, psyke og sundhed på højskolen. Mettes interesse for mad spænder fra eksperimenter med insekter i bagværk til en dyb fascination af Himalayas hunzafolk, som er blandt de længstlevende folkeslag i verden.

RASMUS TODBJERG LARSEN
Rasmus er vokset op på Vallekilde Højskole. Han har lavet familiekurser på Vallekilde i flere år, og så kan han spille de fleste instrumenter.

Tina_Klemmensen_746x300

TINA KLEMMENSEN
Tina er chef i sin egen kreative virksomhed, hvor hun hjælper virksomheder med udvikling gennem animationsworkshops. Hun er uddannet designer og dukkeanimator og har 20 års erfaring med stop motion animation. Hun har en fortid som lærer på Vallekilde Højskole og som animator på Postmand Per. Hun har bygget rigtig mange høns til filmen Flugten fra Hønsegården, kreeret en stor hund i kunstpels til Kolding Bibliotek og en endnu større drage til Tivoli i København. Og så kan hun ikke få nok af gode historier.

KRISTIAN_BURGEISTER_BW

KRISTIAN BURMEISTER
Kristian underviser til daglig på Vallekilde Højskoles Tilrettelægger-hold. Han har en svaghed for gadgets som droner, robotstøvsugere og andre elektroniske dimser. Og så har han flere års erfaring med at bygge pizzaovne.

rasmus-thirup_746

RASMUS THIRUP BECK
Til daglig underviser Rasmus på Vallekilde Højskoles Journalistik-hold. Han er uddannet journalist fra RUC og har bl.a. skrevet for Politiken. Rasmus er optaget af klimaforandringerne og prøver at spise mindre kød af samme grund. Og så er han en ivrig sportsudøver indenfor snart sagt alle discipliner. På Vallekilde er han kendt for sit bemærkelsesværdige konkurrencegen.
SOL OG SOMMERS B&U-TEAM
Vores årligt tilbagevendende hold af børnetæmmere og ungdomspiloter, som vi godt tør prale af – blandt andet baseret på de evalueringer, vi har fået de sidste mange år. De taler med børn og unge i øjenhøjde og sørger for udfordringer til både krop og hoved.
PRISER – OBS KURSET ER UDSOLGT

Voksne fra 18 år: 3.800 kr.
Børn fra 1-17 år: 1.900 kr.
Børn fra 1-364 dage: 0 kr.

Prisen inkluderer alle måltider, the, kaffe og mellemmåltider. Vallekilde Højskole har trådløst internet, sauna, biograf, gymnastiksal, pejsestue og musiklokaler til fri afbenyttelse og afslapning.

Indkvartering
I udgangspunktet indkvarteres gæster på værelser med bad på gangen.
Børn indkvarteres som udgangspunkt på ekstra opredninger.
Indkvartering på værelse med eget bad koster et tillæg på 1.000 kr. per værelse.
Sæt med sengelinned og håndklæde kan lejes for 100 kr. per sæt.

Ved særlige ønsker til indkvartering kan højskolen kontaktes per mail eller telefon.

TILMELDING – OBS KURSET ER UDSOLGT

DIT NAVN

DIN E-MAIL

DIT TELEFONNUMMER

DIN ADRESSE

DIT POSTNUMMER

DIN BY

DIT CPR-NUMMER

INDKVARTERING

EVENTUELLE SPØRGSMÅL


For spørgsmål – fx om muligheden for at komme på venteliste – kontakt os på vallekilde@vallekilde.dk eller telefon 5965 6045.