SOL OG SOMMER UGE 29

16. – 22. JULI 2017

BESKRIVELSE

På Sol og Sommer er der oplevelser og højskolestemning for store og små, der har lyst til en uges anderledes samvær med indhold til både krop og hoved.

Formiddagene byder på udfordringer og oplevelser for børn og unge, der bliver til små ferniseringer og fremvisninger for hele kurset om fredagen.
I år handler det om nordisk mytologi: Thor, Hymer, Ragnarok og Fenrisulven optræder flere steder i Vallekilde Højskoles historiske bygninger, og det bruger vi som en rød tråd i programmet for børn og unge.

Imens de yngre er travlt optaget af historierne om Loke og Midgårdsormen, kan de voksne fordybe sig i storpolitik med et twist, få rørt kroppen til roller derby eller prøve sig selv af som musikere i højskolens eget festlige sommerband.

Hver eftermiddag samles alle til fællesaktiviteter, hvor vi skal grine, dyste, lege og være sammen i de skønne omgivelser omkring Vallekilde Højskole.
Aftnerne står på foredrag for de voksne, mens børn og unge hygger sig med forskellige aktiviteter som minibif og teenage-lounge.

Vallekilde Højskoles køkken er også en del af oplevelsen. Vi lægger vægt på at få sund kost og æstetik til at hænge tæt sammen, så måltiderne også bliver noget særligt.
Der hører ti tønder land til højskolen, så der er masser af plads til at lege og gå ture. Odsherreds smukke og børnevenlige strande ligger tæt på højskolen, og der er selvfølgelig plads i programmet til en eftermiddag i vandkanten.

Børn under seks år deltager i aktiviteter ifølge med en voksen – vi arrangerer selvfølgelig særlige aktiviteter for dem. Vi anbefaler tilmelding i god tid.

PROGRAM
Her kan du se programmet for ugen. Bemærk venligst, at ændringer selvfølgelig kan forekomme.
WORKSHOPS FOR BØRN OG UNGE
De mindste børn vil tilbringe formiddagen sammen med vores dagplejemor i Vallekilde, der hele ugen vil stå for leg, samvær og spændende ekspeditioner i Vallekilde. NB. Børnene skal følges af en voksen.De ældre børn laver udfordrende aktiviteter i aldersinddelte hold med vores dygtige hold af børnetæmmere. I år er temaet nordisk mytologi, og der skal leges, dystes, udfordres og grines i Vallekilde Højskoles skønne have.
WORKSHOPS FOR VOKSNE
Musik
På musikholdet får du mulighed for at spille den guitarsolo, du altid har drømt om. Eller måske synge? Vi skaber i løbet af ugen et festligt band og spiller op til dans med de fedeste hits. Holdet er selvfølgelig for alle, uanset om du er en erfaren musiker eller bare har lyst til at prøve noget nyt.

Roller derby
Lær at stå på rulleskøjter eller bliv bedre end du allerede er. Vi lærer at stoppe, falde sikkert, teknikker til at køre i byen og introducere dig til sporten roller derby. Alle voksne kan være med uanset alder, køn og kunnen – fra bambi til fartdjævel. Vi opbygger muskler og selvtillid på skates, så kom og leg med.

Soul, slik og storpolitik
Denne workshop handler om, at vi skal have noget godt til ørerne og den søde tand, mens vi drøfter verdens tilstand. Hver dag begynder med intens lytning og indføring i soulmusikkens søde skatkammer, før vi prøver kræfter med opskrifter på hjemmelavede slikfavoritter til dagens tema. Tænk Isaac Hayes og flødekarameller eller Nina Simone og saltlakrids. Når snolderet størkner, tager vi en snak om de aktuelle emner på verdensscenen. Soul, slik og storpolitik er hygge med udsyn.

Teatersport
Til teatersport skal vi improvisere og lege. Vi tager ja-hatten på, når vi impulsivt får små scener til at opstå og griner os ud af svipserne. Man kan i ny og næ komme til at forsvinde i tanker og planlægning af alt muligt fremtidigt, men i teatersportens verden leger vi os ind i nuet og er tilstede lige dér. Teatersport kan virke grænseoverskridende for nogen, men i denne workshop vil du opleve at gøre noget, du ikke troede, du kunne – og dét er lige til at give en helt særlig følelse af overskud og optur!

Design- og makerværksted
Vær med til at skabe lækre, spændende og/eller nyttige objekter med ny teknologi. Vi skal blandt andet kreere interiør, smykker, klistermærker og meget mere på makerværkstedets 3D-printere, folie- og laserskærere. Holdet er for alle, og det kræver kun nysgerrighed og begejstring at være med.

FOREDRAG
Natasha_Al_Hariri_746x300

NATASHA AL-HARIRI
Natasha Al-Hariri (f. 1989) har de sidste par år været en fast gæst i den offentlige debat om flygtninge og indvandrere herhjemme. Hun er uddannet jurist og arbejder til daglig i foreningen Medborgerne, der arbejder med at bygge bro mellem de mange forskellige grupper af foreninger og organisationer på Nørrebro og i Nordvest i København. Tidligere var hun formand for Ny-Dansk Ungdomsråd, og hun sidder desuden i bestyrelsen for Refugees Welcome.

KURSUSLEDERE

RASMUS TODBJERG LARSEN
Rasmus er vokset op på Vallekilde Højskole. Han har lavet familiekurser på Vallekilde i flere år, og så kan han spille de fleste instrumenter. Rasmus underviser på musik-workshoppen.

ASGER GØRUP NIELSEN
Asger er uddannet journalist og har en kandidatgrad i Mellemøststudier. Senest har han boet i Saudi Arabien, og han kan snakke i timevis om politik i Golfen. Han har siden 2010 hvert år været at finde på Vallekilde Højskoles sommerkurser. Asger underviser sammen med Line på workshoppen Soul, slik og storpolitik.

UNDERVISERE
Katrine_Volsing_746x300

KATRINE VOLSING
Katrine er uddannet skuespiller fra en privat teaterskole i København og har de sidste par år både undervist og instrueret. Hun er overordentligt glad for ord, og udover at have en bachelor i retorik er hun ved at uddanne sig til journalist, og når hun ikke slår sine folder på DR, er hun at finde på den danske spoken word-scene, hvor hun er en sand poetry slam-champ. Katrine har lavet sommerhøjskole på Vallekilde siden 2013. Katrine underviser på workshoppen Teatersport.

Mika_746x300

MIKA CHRISTOFFERSEN
Mika underviser til daglig på Vallekilde Højskoles Event- og Lederskabshold. Hun har læst Business Administration and Service Management på CBS, samt som Markedsføringsøkonom. Hun underviser på femte år i roller derby – en blanding af rugby og rulleskøjteløb – og er på det danske landshold i samme disciplin. Mika underviser på workshoppen Roller derby.

Line_Agerlin_Trolle_746x300

LINE AGERLIN TROLLE
Line arbejder til dagligt i en NGO med at sætte verden på skoleskemaet i Danmarks største globale uddannelseskampagne. I sin fritid giver hun den gas med sydafrikansk sang og dans. Siden 2013 har hun hvert år været at finde på Vallekildes sommerkurser. Line underviser sammen med Asger på workshoppen Soul, slik og storpolitik.

Anne Digens_746x300

ANNE DIGENS
Uddannet produktdesigner fra Kunstakademiets Designskole. Anne har arbejdet freelance med produktdesign, brandudvikling og illustration for blandt andet Lego, Kreakassen og Dansk Kvindesamfund.
Som nysgerrig materialenørd er hun en passioneret tilhænger af eksperimenter – også dem der går galt. Og så har hun et specielt, intenst forhold til sydkoreanske skønhedsprodukter. Anne underviser på workshoppen Design- og makerværksted.
SOl OG SOMMERS B&U TEAM
B&U-teamet er vores årligt tilbagevendende hold af børnetæmmere og ungdomspiloter, som vi godt tør prale af – blandt andet baseret på de evalueringer, vi har fået de sidste mange år. De taler med børn og unge i øjenhøjde og sørger for udfordringer til både krop og hoved for kursets yngste deltagere.
PRISER

Voksne fra 18 år: 3.800 kr.
Børn fra 1-17 år: 1.900 kr.
Børn fra 1-364 dage: 0 kr.

Prisen inkluderer alle måltider, the, kaffe og mellemmåltider. Vallekilde Højskole har trådløst internet, sauna, biograf, gymnastiksal, pejsestue og musiklokaler til fri afbenyttelse og afslapning.

Indkvartering
I udgangspunktet indkvarteres gæster på værelser med bad på gangen.
Børn indkvarteres som udgangspunkt på ekstra opredninger.
Indkvartering på værelse med eget bad koster et tillæg på 1.000 kr. per værelse.
Sæt med sengelinned og håndklæde kan lejes for 100 kr. per sæt.

Ved særlige ønsker til indkvartering kan højskolen kontaktes per mail eller telefon.

TILMELDING

DIT NAVN

DIN E-MAIL

DIT TELEFONNUMMER

DIN ADRESSE

DIT POSTNUMMER

DIN BY

DIT CPR-NUMMER

INDKVARTERING

EVENTUELLE SPØRGSMÅL


For spørgsmål kontakt os på vallekilde@vallekilde.dk eller telefon 5965 6045.