VANDRINGER I ODSHERRED (UGE 28)

7.-13. JULI 2019

VANDRINGER I ODSHERRED
Før du læser videre: bemærk venligst at kurset er udsolgt. Du kan tilmelde dig venteliste nederst på siden.
Området omkring Vallekilde Højskole har noget af den smukkeste natur, du kan finde i Danmark. På ”Vandringer i Odsherred” står den på daglige vandreture i Geopark Odsherred – et geografisk og historisk område med helt unikke landskaber. Det er bl.a. områdets oldtid og nutidens kultur, der har fået UNESCO til at udpege Odsherred til Danmarks første Geopark. Det er udgangspunktet for foredrag, der trækker tråde fra istiden over Solvognen, inddæmningen af Lammefjorden til nutidens gourmetgrøntsager.

Billedet er fra Vallekilde Højskoles historiske galleri: Sommerpigerne fra sommerholdet i 1930 er på tur til Vejrhøj 6 km fra højskolen, som er det tredje højeste punkt på Sjælland.

PROGRAM
KURSUSLEDER

KURSUSLEDER
Anne-Birthe Køppen
anne-birthe@vallekilde.dk

Anne-Birthe er uddannet merkonom og har i en årrække holdt daglig snor i højskolens regnskaber som forretningsfører. Hun kom til Vallekilde i 2010 og har før det arbejdet 18 år i det private erhvervsliv. I dag er hun tilknyttet højskolen som kursusleder på vandrekurset.
Anne-Birthe er naturmenneske og en meget ivrig vandringskvinde, som nyder godt af den smukke natur omkring Vallekilde.

SANDER BLOHM

Sander Blohm er kok, underviser og naturformidler. Han har de sidste mange år arbejdet med naturformidling for mindre og større grupper og er stærk inden for kulturhistorie, mad, vilde urter og geologi. I sit eget firma, Naturkok, laver han blandt andet arrangementer, hvor der er fokus på mad og naturoplevelser. Som Geoparkguide arbejder han med kano- og vandreture i Geopark Odsherred og naturpark Åmosen.

JØRGEN STOLTZ
Jørgen Stoltz er naturvejleder og uddannet skov- og landskabsingeniør. Han har været med til at udvikle en vandrefestival på Sjælland og beskrevet 30 vandremuligheder i Odsherred. Sammen med sin hustru, Anna Stoltz Andersen, driver han ”Det Vilde Køkken i Klint” – en restaurant, hvor vilde urter, Jørgen selv samler i Odsherreds mangfoldige landskaber indgår i de fleste retter.

FOREDRAGSHOLDERE

CAROLINE ALBERTINE MINOR

Caroline Albertine Minor, født 1988, er uddannet fra Forfatterskolen og debuterede med romanen Pura Vida i 2013. Siden har hun udsendt novellesamlingen Velsignelser, som blev tildelt Michael Strunge-prisen, Danske Skønlitterære Forfatteres pris Den svære Toer og P.O Enquists pris og blev desuden præmieret af Statens Kunstfond.

Velsignelser blev nomineret til Montanas Litteraturpris, Weekendavisens Litteraturpris, Politikens Litteraturpris, Læsernes Bogpris og Nordisk Råds litteraturpris og er solgt til udgivelse i flere lande. Caroline Minor har modtaget Statens Kunstfonds treårige arbejdslegat.
Foredraget er fælles med kurserne Skriv på Vallekilde og Tegning, maleri og croquis.

PRISER – BEMÆRK AT KURSET ER UDSOLGT
Indkvartering på deleværelse: 4.050 kr. (Udsolgt)
Indkvartering på eneværelse: 4.575 kr. (Udsolgt)
Privat bad kan tilkøbes for 525 kr. per deltager (Udsolgt)

Prisen inkluderer alle måltider, the, kaffe og mellemmåltider. Vallekilde Højskole har trådløst internet, sauna, biograf, gymnastiksal, pejsestue og musiklokaler til fri afbenyttelse og afslapning.

TILMELDING TIL VENTELISTE

DIT NAVN

DIN E-MAIL

DIT TELEFONNUMMER

DIN ADRESSE

DIT POSTNUMMER

DIN BY

DIT CPR-NUMMER

INDKVARTERING

EVENTUELLE SPØRGSMÅL


For spørgsmål kontakt os på vallekilde@vallekilde.dk eller telefon 5965 6045.