VÆRDIGRUNDLAG

Elever_udendørs_746x300130907

JVF. VEDTÆGTERNES §2
Vallekilde Højskole har været nysgerrig siden 1865. Vi synes, at gode spørgsmål er vigtigere end korrekte svar, og vi skaber rammer for læring, der er drevet af lyst, passion og humor. Vi lægger vægt på at samarbejde med verden uden for højskolen, så elever og kursister engagerer sig i omverdenen og får genveje til nye netværk. Vallekilde Højskole bidrager til løsninger på samfundsudfordringer gennem handling og debat, uanset om de er lokale, nationale eller globale.
Med et ophold på Vallekilde Højskole skal man kunne opdage nye sider af sig selv sammen med andre og få en tro på, at mere er muligt. Det gælder alle uanset alder og baggrund, og samværet på højskolen er båret af respekt for den enkelte, hvor alle bidrager til fællesskabet. Vi ønsker at alle, der vælger Vallekilde Højskole, får energi til at tage et vigtigt skridt videre i livet og modet til at skabe forandringer og forfølge en drøm.

Vedtaget af generalforsamlingen den 15. maj og 21. september 2013

VÆRDIERNE MED ELEVERNES ORD
“På Vallekilde er der en enorm nysgerrighed og en stor opmærksomhed og åbenhed.

Vi lærer at forstå verden omkring os gennem hverdagen på skolen. Vi lærer at være mennesker og samfundsborgere, og det ses helt ned på frokosttallerknen via køkkenets fokus på madspild og ressourceforbrug.

Som højskole engagerer vi os meget i verden udenfor – vi påvirker vores omverden, og den påvirker os. Og så er der er en fælles enighed om, at alle hjælper alle, og at ingen er bedre end andre.”

Julie, Sofie og Anne Sofie – efteråret 2015

VÆRDIERNE I GRYDERNE
Vallekilde Højskole prioriterer oplevelsen omkring maden, så den er sund både for kroppen og hovedet. Vallekildes køkken laver mad med hjerte, hoved og holdning. Vi bruger lokale og regionale råvarer i sæson og vælger økologi så vidt muligt.

Bæredygtighed er et kodeord; derfor gør vi en indsats mod madspild og for genanvendelse, derfor er vi med i Refood bevægelsen, og derfor bruger vi også vores rester.

Vores mad er ærlig og rustik. Og så er den lavet fra bunden, fordi vi gerne vil vide, hvad der er i.

SELVEVALUERING
Højskolens selvevaluering for 2013 kan hentes her.

VIDEO: EN DAG PÅ VALLEKILDE

Hvordan er livet på en højskole? Se denne video, og hør hvad Jonathan og Alma laver på en typisk dag.

Læs mere

REJS UD I VERDEN MED VALLEKILDE

Alle vores hovedfag tager på studieture til spændende destinationer. Læs mere om efterårets rejser her.

Læs mere

SE VORES VALGFAG

Bag din egen pizza, lær at spille tennis eller dyk ned i podcastens univers. Læs om alle vores valgfag.

Læs mere

FØLG MED PÅ INSTAGRAM

Flere gange om ugen overtager højskolens elever vores Instagram og viser dig skolen – set med elevernes øjne. Følg os på @vallekildehojskole.

Læs mere

HØJSKOLEMAD I SÆRKLASSE

På Vallekilde Højskole er vi stolte af vores køkken. Derfor kan du følge @vallekildemad på Instagram og få smagfulde opdateringer.

Læs mere

SNART UDSOLGT PÅ DESIGN & MAKER

Der er snart ikke flere ledige pladser på efterårets Design & Maker. Meld dig til nu for at få en plads.

Læs mere

PRØV EN UGE PÅ HØJSKOLE

Vil du opleve (eller genopleve) stemningen på Vallekilde Højskole? Så tag med på Vallekilde-ugen til sommer, hvor gamle og kommende elever er inviteret på en uges højskoleophold.

Læs mere

VIDEO AF HVERDAGEN

Hvordan ser hverdagen ud på Vallekilde Højskole? Klik her og få et indblik i højskolelivet.

Læs mere

CLEAN OUT LOUD 2018

Vallekilde Højskoles elever har med Clean Out Loud 2018 skabt et voldsomt imponerende resultat på årets Roskilde Festival.

Læs mere

PODCAST OPTAGET PÅ VALLEKILDE

Kvinderne bag den succesrige podcast om Harry Potter – Harry Pottcast – optog et afsnit live i Foredragssalen.

Læs mere

REPAIR CAFÉ PÅ VALLEKILDE

Vallekilde Højskole inviterer endnu engang til Repair Café, hvor du kan lære at reparere dine ødelagte ting. Vi fixer cykler, lapper bukser og meget mere.

Læs mere

30. JUNI – 7. JULI – CLEAN OUT LOUD

Igen i år står elever fra Vallekilde bag Clean Out Loud på Roskilde Festival. Projektet sørger for, at dyrskuepladsen efterlades efter festivalen uden spor af det festende folk.

Læs mere

5. AUGUST – HOLDSTART EFTERÅR

Efterårsholdet starter søndag den 5. august.

Læs mere

PANIKDAG BLEV TIL PRAKTIKDAG

Rigtig mange gamle vallekillinger har fået deres drømmepraktik på den såkaldte Panikdag, hvor journalist- og mediestuderende skal finde praktikplads.

Læs mere

5. SEPTEMBER – LEA KORSGAARD

Lea Korsgaard, chefredaktør på Zetland, holder foredrag om tidens opmærksomhedskrise. Gratis adgang.

Læs mere

EVENT & LEDERSKAB PÅ SKOLEBESØG

Event & Lederskab var tidligere på foråret på studietur i Jordan. Nu tager de rundt på folkeskoler med IBIS-projektet Læseraketten og fortæller om deres oplevelser.

Læs mere

ELEV VINDER PODCASTKONKURRENCE

Alma Kjær Agergaard fra Journalist-linjen har vundet publikumsprisen til dette års P1 Shortdox. Det startede med en opgave i valgfaget Podcast.

Læs mere