VÆRDIGRUNDLAG

Elever_udendørs_746x300130907

JVF. VEDTÆGTERNES §2
Vallekilde Højskole har været nysgerrig siden 1865. Vi synes, at gode spørgsmål er vigtigere end korrekte svar, og vi skaber rammer for læring, der er drevet af lyst, passion og humor. Vi lægger vægt på at samarbejde med verden uden for højskolen, så elever og kursister engagerer sig i omverdenen og får genveje til nye netværk. Vallekilde Højskole bidrager til løsninger på samfundsudfordringer gennem handling og debat, uanset om de er lokale, nationale eller globale.
Med et ophold på Vallekilde Højskole skal man kunne opdage nye sider af sig selv sammen med andre og få en tro på, at mere er muligt. Det gælder alle uanset alder og baggrund, og samværet på højskolen er båret af respekt for den enkelte, hvor alle bidrager til fællesskabet. Vi ønsker at alle, der vælger Vallekilde Højskole, får energi til at tage et vigtigt skridt videre i livet og modet til at skabe forandringer og forfølge en drøm.

Vedtaget af generalforsamlingen den 15. maj og 21. september 2013

VÆRDIERNE MED ELEVERNES ORD
“På Vallekilde er der en enorm nysgerrighed og en stor opmærksomhed og åbenhed.

Vi lærer at forstå verden omkring os gennem hverdagen på skolen. Vi lærer at være mennesker og samfundsborgere, og det ses helt ned på frokosttallerknen via køkkenets fokus på madspild og ressourceforbrug.

Som højskole engagerer vi os meget i verden udenfor – vi påvirker vores omverden, og den påvirker os. Og så er der er en fælles enighed om, at alle hjælper alle, og at ingen er bedre end andre.”

Julie, Sofie og Anne Sofie – efteråret 2015

VÆRDIERNE I GRYDERNE
Vallekilde Højskole prioriterer oplevelsen omkring maden, så den er sund både for kroppen og hovedet. Vallekildes køkken laver mad med hjerte, hoved og holdning. Vi bruger lokale og regionale råvarer i sæson og vælger økologi så vidt muligt.

Bæredygtighed er et kodeord; derfor gør vi en indsats mod madspild og for genanvendelse, derfor er vi med i Refood bevægelsen, og derfor bruger vi også vores rester.

Vores mad er ærlig og rustik. Og så er den lavet fra bunden, fordi vi gerne vil vide, hvad der er i.

SELVEVALUERING
Højskolens selvevaluering for 2013 kan hentes her.

SNART UDSOLGT PÅ DESIGN & MAKER

Der er snart ikke flere ledige pladser på efterårets Design & Maker. Meld dig til nu for at få en plads.

Læs mere

7. JUNI – REPAIR CAFÉ

Vallekilde Højskole inviterer endnu engang til Repair Café, hvor du kan lære at reparere dine ødelagte ting. Vi fixer cykler, lapper bukser og meget mere.

Læs mere

14. JUNI – HARRY POTTCAST

Pigerne bag den succesrige podcast om Harry Potter holder foredrag og optager et afsnit live fra foredragssalen.

Læs mere

UDSOLGT PÅ TILRETTELÆGGER

Vi har ikke flere ledige pladser på efterårets Tilrettelægger-linje. Klik her for at komme på venteliste.

Læs mere

PRØV EN UGE PÅ HØJSKOLE

Vil du opleve (eller genopleve) stemningen på Vallekilde Højskole? Så tag med på Vallekilde-ugen til sommer, hvor gamle og kommende elever er inviteret på en uges højskoleophold.

Læs mere

HØJSKOLEMAD I SÆRKLASSE

På Vallekilde Højskole er vi stolte af vores køkken. Derfor kan du følge @vallekildemad på Instagram og få smagfulde opdateringer.

Læs mere

FØLG MED PÅ INSTAGRAM

Flere gange om ugen overtager højskolens elever vores Instagram og viser dig skolen – set med elevernes øjne. Følg os på @vallekildehojskole.

Læs mere

VIDEO AF HVERDAGEN

Hvordan ser hverdagen ud på Vallekilde Højskole? Klik her og få et indblik i højskolelivet.

Læs mere

30. JUNI – 7. JULI – CLEAN OUT LOUD

Igen i år står elever fra Vallekilde bag Clean Out Loud på Roskilde Festival. Projektet sørger for, at dyrskuepladsen efterlades efter festivalen uden spor af det festende folk.

Læs mere

5. AUGUST – HOLDSTART EFTERÅR

Efterårsholdet starter søndag den 5. august.

Læs mere

PANIKDAG BLEV TIL PRAKTIKDAG

Rigtig mange gamle vallekillinger har fået deres drømmepraktik på den såkaldte Panikdag, hvor journalist- og mediestuderende skal finde praktikplads.

Læs mere

5. SEPTEMBER – LEA KORSGAARD

Lea Korsgaard, chefredaktør på Zetland, holder foredrag om tidens opmærksomhedskrise. Gratis adgang.

Læs mere

EVENT & LEDERSKAB PÅ SKOLEBESØG

Event & Lederskab var tidligere på foråret på studietur i Jordan. Nu tager de rundt på folkeskoler med IBIS-projektet Læseraketten og fortæller om deres oplevelser.

Læs mere

ELEV VINDER PODCASTKONKURRENCE

Alma Kjær Agergaard fra Journalist-linjen har vundet publikumsprisen til dette års P1 Shortdox. Det startede med en opgave i valgfaget Podcast.

Læs mere

FOREDRAG MED ABDEL AZIZ MAHMOUD

‘Tal ordenligt eller luk røven’. Sådan lød titlen på Abdel Aziz Mahmouds foredrag, som handlede om shitstorms, sociale medier og digital dannelse.

Læs mere

GÆSTEUNDERVISER FRA NEW YORK

Tom Klinkowstein er professor på The Pratt Institute i New York. Han var forbi Vallekilde Højskole for at kickstarte en workshop.

Læs mere