VALLEKILDE BAG TALERSKOLE FOR UNGE

ELEVER

Røst_Therese_Jóhann_746x300

TALERSKOLE FOR UNGE
Hvordan får man sat ord på det, der betyder noget? Og hvordan skærer man igennem tidens flimmer af falske nyheder og hurtige likes?

Sammen med KØS Museum for kunst i det offentlige rum og Ungdomsbureauet står Vallekilde Højskole i spidsen for projektet Røst: en talerskole, som har til formål at give unge en stærkere stemme i det offentlige rum. Røst er blevet til med støtte fra Nordea-fonden.

Talerskolen eksisterer digitalt på røst.dk og folder sig ellers ud på højskoler i hele landet, hvor unge får undervisning i at holde taler.

”Projektet Røst viser, hvor meget godt der kommer ud af utraditionelle samarbejder. Museumsfolk, undervisere og universitetsstuderende, Ungdomsbureauet og 20 højskoler fra alle hjørner af Danmark har bidraget til et fælles mål: at give unge redskaber til at udtrykke sig bedre og blive hørt. Nu er vi i luften, og jeg glæder mig til at se sitet vokse og blive brugt,” siger Torben Smidt Hansen.

På hjemmesiden kan du finde undervisningsmaterialer og fagartikler, talearkiv og masser af gode råd om taleskrivning.
Røst kulminerer i maj måned i en stor talerfestival på KØS med kunst, musik, debat, performance og 200 unge, modige talere fra landets højskoler.

Følg Røst på Facebook.

De deltagende højskoler er:
Johan Borups Højskole, Brenderup Højskole, Egmont Højskolen, Grundtvigs Højskole, Hadsten Højskole, Jyderup Højskole, Krogerup Højskole, Rønde Højskole, Roskilde Festival Højskole, Ry Højskole, Silkeborg Højskole, Højskolen Snoghøj, Suhrs Højskole, Testrup Højskole, Ubberup Højskole, Uldum Højskole, Vallekilde Højskole, Vestjyllands Højskole og Vrå Højskole.

ELEVER

BESØG PÅ ARKEN

Som en del af introforløbet kommer de nye forårselever rundt og ser en masse ting. Vi tog på udflugt og besøgte kunstmuseet Arken.

Læs mere

ELEVER DONERER 10.000 KR. TIL CARE

I weekenden holdt skolens undervisningsassistenter stor auktion, hvor der blev solgt alt fra en hjemmestrikket karklud til en guldfisk. Overskuddet på 10.000 kr. går til CARE Danmark.

Læs mere

ELEVER UDGIVER I VICE

Efter journalisternes studierejse til Iran har Lise, Ida og Emma fået udgivet en artikel i webmagasinet Vice.

Læs mere

KAGE PÅ TVÆRS AF LANDEGRÆNSER

Ungdommens Røde Kors gæster i disse uger Vallekilde Højskole. Tirsdag aften blev der lavet lagkager på tværs af højskoleelever og frivillige fra hele verden.

Læs mere

TIDLIGERE ELEV VINDER KRAVLING-PRIS

Johanne Ramskov Erichsen vandt i weekenden en Kravling-pris for sin dækning af asyl- og flygtninge-området i Information.

Læs mere

SAMARBEJDE PÅ TVÆRS AF LINJER

Journalist- og tilrettelægger-eleverne har de seneste uger arbejdet sammen på tværs af hovedfag. De skulle finde en sjov historie i lokalområdet og lave deres eget nyhedsindslag.

Læs mere

BIOGRAF UNDER ÅBEN HIMMMEL

Årets første Open Air-biograf løb af stablen med puder, madrasser og Twin Peaks-premiere.

Læs mere

ELEV INTERVIEWEDE UFFE ELBÆK

Alternativets stifter, Uffe Elbæk, gæstede Vallekilde, hvor han blev interviewet af Journalistik-elev Maya Tekeli om sin vejen fra Kaospiloterne til Christianborg.

Læs mere

NY ELEVFORENINGSBESTYRELSE

Til gammel elev-weekend den 5.-7. maj blev der valgt nye kræfter ind i elevforeningens bestyrelse.

Læs mere

ELEV HOLDT 1. MAJ-TALE PÅ P1

På arbejdernes internationale kampdag 2017 kunne man høre en ganske særlig tale i P1: Vallekilde-elev Amie Arense Bah holdt 1. maj-tale.

Læs mere

ELEVER STOPPER MADSPILD

Elever fra Tilrettelægger-holdet inviterede hele byen til skraldemiddag lavet af overskudsfødevarer for at sætte fokus på madspild.

Læs mere

UNGE OG PRÆSTATIONSSAMFUNDET

Hvad gør det ved unge at vokse op i et præstationssamfund, hvor en femtedel af befolkningen rammes af depression? Det gjorde lektor Anders Petersen os meget klogere på, da han lagde vejen forbi.

Læs mere

UD I RUMMET MED ANDREAS MOGENSEN

10. marts rejste vi langt ud i rummet, da vi havde besøg af den danske astronaut, Andreas Mogensen.

Læs mere

VALLEKILDE BAG TALERSKOLE FOR UNGE

Vallekilde Højskole står bag projektet Røst – en ny talerskole for unge på landets højskoler.

Læs mere

SOFIE DIEMER PÅ BESØG

Sofie Diemer debuterede i 2016 med en hudløst ærlig digtsamling om en ung kvinde, der søger efter en mening med det hele. Hun besøgte Vallekilde den 17. april med oplæsning og foredrag.

Læs mere