VALLEKILDE BAG TALERSKOLE FOR UNGE

ELEVER

Røst_Therese_Jóhann_746x300

TALERSKOLE FOR UNGE
Hvordan får man sat ord på det, der betyder noget? Og hvordan skærer man igennem tidens flimmer af falske nyheder og hurtige likes?

Sammen med KØS Museum for kunst i det offentlige rum og Ungdomsbureauet står Vallekilde Højskole i spidsen for projektet Røst: en talerskole, som har til formål at give unge en stærkere stemme i det offentlige rum. Røst er blevet til med støtte fra Nordea-fonden.

Talerskolen eksisterer digitalt på røst.dk og folder sig ellers ud på højskoler i hele landet, hvor unge får undervisning i at holde taler.

”Projektet Røst viser, hvor meget godt der kommer ud af utraditionelle samarbejder. Museumsfolk, undervisere og universitetsstuderende, Ungdomsbureauet og 20 højskoler fra alle hjørner af Danmark har bidraget til et fælles mål: at give unge redskaber til at udtrykke sig bedre og blive hørt. Nu er vi i luften, og jeg glæder mig til at se sitet vokse og blive brugt,” siger Torben Smidt Hansen.

På hjemmesiden kan du finde undervisningsmaterialer og fagartikler, talearkiv og masser af gode råd om taleskrivning.
Røst kulminerer i maj måned i en stor talerfestival på KØS med kunst, musik, debat, performance og 200 unge, modige talere fra landets højskoler.

Følg Røst på Facebook.

De deltagende højskoler er:
Johan Borups Højskole, Brenderup Højskole, Egmont Højskolen, Grundtvigs Højskole, Hadsten Højskole, Jyderup Højskole, Krogerup Højskole, Rønde Højskole, Roskilde Festival Højskole, Ry Højskole, Silkeborg Højskole, Højskolen Snoghøj, Suhrs Højskole, Testrup Højskole, Ubberup Højskole, Uldum Højskole, Vallekilde Højskole, Vestjyllands Højskole og Vrå Højskole.

ELEVER

FØLG MED PÅ INSTAGRAM

Følg med i højskolens daglige liv på Instagram, hvor du får et indblik i elevernes og din (måske) kommende hverdag. Find os på @vallekildehojskole.

Læs mere

VIDEO: EN DAG PÅ VALLEKILDE

Hvordan er livet på en højskole? Se denne video, og hør hvad Jonathan og Alma laver på en typisk dag.

Læs mere

REJS UD I VERDEN MED VALLEKILDE

Alle vores hovedfag tager på studieture til spændende destinationer. Læs mere om forårets rejser her.

Læs mere

EVENT & LEDERSKAB PÅ SKOLEBESØG

Event & Lederskab var tidligere på foråret på studietur i Jordan. Nu tager de rundt på folkeskoler med IBIS-projektet Læseraketten og fortæller om deres oplevelser.

Læs mere

ELEV VINDER PODCASTKONKURRENCE

Alma Kjær Agergaard fra Journalist-linjen har vundet publikumsprisen til dette års P1 Shortdox. Det startede med en opgave i valgfaget Podcast.

Læs mere

VIDEO AF HVERDAGEN

Hvordan ser hverdagen ud på Vallekilde Højskole? Klik her og få et indblik i højskolelivet.

Læs mere

TIL KAMP MOD MADSPILD

På valgfaget Klimakamp har de sat et lille initiativ i gang, som skal mindske højskolens madspild.

Læs mere

BESØG PÅ ARKEN

Som en del af introforløbet kommer de nye forårselever rundt og ser en masse ting. Vi tog på udflugt og besøgte kunstmuseet Arken.

Læs mere

ELEVER UDGIVER I VICE

Efter journalisternes studierejse til Iran har Lise, Ida og Emma fået udgivet en artikel i webmagasinet Vice.

Læs mere

KAGE PÅ TVÆRS AF LANDEGRÆNSER

Ungdommens Røde Kors gæster i disse uger Vallekilde Højskole. Tirsdag aften blev der lavet lagkager på tværs af højskoleelever og frivillige fra hele verden.

Læs mere

TIDLIGERE ELEV VINDER KRAVLING-PRIS

Johanne Ramskov Erichsen vandt i weekenden en Kravling-pris for sin dækning af asyl- og flygtninge-området i Information.

Læs mere

SAMARBEJDE PÅ TVÆRS AF LINJER

Journalist- og tilrettelægger-eleverne har de seneste uger arbejdet sammen på tværs af hovedfag. De skulle finde en sjov historie i lokalområdet og lave deres eget nyhedsindslag.

Læs mere

BIOGRAF UNDER ÅBEN HIMMMEL

Årets første Open Air-biograf løb af stablen med puder, madrasser og Twin Peaks-premiere.

Læs mere

ELEV INTERVIEWEDE UFFE ELBÆK

Alternativets stifter, Uffe Elbæk, gæstede Vallekilde, hvor han blev interviewet af Journalistik-elev Maya Tekeli om sin vejen fra Kaospiloterne til Christianborg.

Læs mere

NY ELEVFORENINGSBESTYRELSE

Til gammel elev-weekend den 5.-7. maj blev der valgt nye kræfter ind i elevforeningens bestyrelse.

Læs mere