ELEVER RYDDER OP PÅ ROSKILDE

ELEVER

RYD OP EFTER DIG SELV

En flok Vallekilde-elever afslutter deres højskoleophold med at rydde op på Roskilde Festival. Det lyder heldigvis mere kedeligt, end det er.

Eleverne står bag projektet Clean Out Loud, som hvert år arbejder på at efterlade den hårdt prøvede Dyrskueplads i Roskilde lige så grøn og ryddelig, som den er, inden de cirka 80.000 festivalgæster lander. Det hele foregår i område E, hvor Clean Out Loud-holdet hver dag skaber god stemning omkring oprydningen med skraldeparader, morgengymnastik og musik.

POPULÆRT AT RYDDE OP
Og det har vist sig at være populært at være med til at rydde op.
7.896 festivalgæster ansøgte om at ligge i Clean Out Loud lejren, som har plads til 4.600.

“Det er bare rigtig dejligt, for det viser jo, at hvis man bare gør det nemt for folk at holde det rent, så vil de også gerne,” siger Nora Sina, forårselev i 2015 og en del af Clean Out Loud-crewet. For at motivere folk til at rydde op bliver det indsamlede affald hver dag vejet, og den lejr, der samler mest, vinder en plads i næste års Clean Out Loud.

Projektet har også fanget mediernes opmærksomhed eksempelvis Jyllands-Posten, der har besøgt Clean Out Loud.

Fremover skal der også ryddes op på Roskilde, og som elev på Vallekilde Højskole kan man vælge at forlænge sit ophold med en uges Roskilde Festival.
Følg Clean Out Loud på Facebook.

ELEVER

BESØG PÅ ARKEN

Som en del af introforløbet kommer de nye forårselever rundt og ser en masse ting. Vi tog på udflugt og besøgte kunstmuseet Arken.

Læs mere

ELEVER DONERER 10.000 KR. TIL CARE

I weekenden holdt skolens undervisningsassistenter stor auktion, hvor der blev solgt alt fra en hjemmestrikket karklud til en guldfisk. Overskuddet på 10.000 kr. går til CARE Danmark.

Læs mere

ELEVER UDGIVER I VICE

Efter journalisternes studierejse til Iran har Lise, Ida og Emma fået udgivet en artikel i webmagasinet Vice.

Læs mere

KAGE PÅ TVÆRS AF LANDEGRÆNSER

Ungdommens Røde Kors gæster i disse uger Vallekilde Højskole. Tirsdag aften blev der lavet lagkager på tværs af højskoleelever og frivillige fra hele verden.

Læs mere

TIDLIGERE ELEV VINDER KRAVLING-PRIS

Johanne Ramskov Erichsen vandt i weekenden en Kravling-pris for sin dækning af asyl- og flygtninge-området i Information.

Læs mere

SAMARBEJDE PÅ TVÆRS AF LINJER

Journalist- og tilrettelægger-eleverne har de seneste uger arbejdet sammen på tværs af hovedfag. De skulle finde en sjov historie i lokalområdet og lave deres eget nyhedsindslag.

Læs mere

BIOGRAF UNDER ÅBEN HIMMMEL

Årets første Open Air-biograf løb af stablen med puder, madrasser og Twin Peaks-premiere.

Læs mere

ELEV INTERVIEWEDE UFFE ELBÆK

Alternativets stifter, Uffe Elbæk, gæstede Vallekilde, hvor han blev interviewet af Journalistik-elev Maya Tekeli om sin vejen fra Kaospiloterne til Christianborg.

Læs mere

NY ELEVFORENINGSBESTYRELSE

Til gammel elev-weekend den 5.-7. maj blev der valgt nye kræfter ind i elevforeningens bestyrelse.

Læs mere

ELEV HOLDT 1. MAJ-TALE PÅ P1

På arbejdernes internationale kampdag 2017 kunne man høre en ganske særlig tale i P1: Vallekilde-elev Amie Arense Bah holdt 1. maj-tale.

Læs mere

ELEVER STOPPER MADSPILD

Elever fra Tilrettelægger-holdet inviterede hele byen til skraldemiddag lavet af overskudsfødevarer for at sætte fokus på madspild.

Læs mere

UNGE OG PRÆSTATIONSSAMFUNDET

Hvad gør det ved unge at vokse op i et præstationssamfund, hvor en femtedel af befolkningen rammes af depression? Det gjorde lektor Anders Petersen os meget klogere på, da han lagde vejen forbi.

Læs mere

UD I RUMMET MED ANDREAS MOGENSEN

10. marts rejste vi langt ud i rummet, da vi havde besøg af den danske astronaut, Andreas Mogensen.

Læs mere

VALLEKILDE BAG TALERSKOLE FOR UNGE

Vallekilde Højskole står bag projektet Røst – en ny talerskole for unge på landets højskoler.

Læs mere

SOFIE DIEMER PÅ BESØG

Sofie Diemer debuterede i 2016 med en hudløst ærlig digtsamling om en ung kvinde, der søger efter en mening med det hele. Hun besøgte Vallekilde den 17. april med oplæsning og foredrag.

Læs mere