VALLEKILDE-UGEN (UGE 29)

15. JULI – 21. JULI 2018

BESKRIVELSE
Vallekilde-ugen er for dig, der gerne vil opleve (eller genopleve) livet på Vallekilde Højskole. I samarbejde med Vallekilde Højskoles Elevforening slår vi dørene op for et sommerkursus med traditionelle højskolefag, sommerstemning i haven og en masse nye og gamle bekendtskaber.

Og selvfølgelig til en meget SU-venlig pris: 1795,-

Meld dig også gerne til her på vores Facebook-event.

HVAD SKAL DER SKE?
Hovedfagene om formiddagen udspringer af Vallekildes lange kursers fag – men med en ny vinkel. Her vil du kunne fordybe dig i alt fra mad og skriv til spil og byg – og mere til!
Om eftermiddagen vil der være workshops med plads til både spas og alvor. Det kan være alt fra impro-teater til en gennemgang af fransk stumfilm til gøglerkursus og vandring.

Desuden vil højskoleklassikere som morgensamlinger, klanmøder og kulturaftner dukke op i nye udgaver – og det skal nok blive festligt!

HOVEDFAG

FORFATTERVÆRKSTED V. SIMON FRUELUND
Simon Fruelund inviterer til skriveværksted. Er du i gang med et længere projekt, som du gerne vil have feedback på, eller er du gået i stå og har brug for ny inspiration? Der bliver rig mulighed for at diskutere og forbedre tekster og få inspiration og skriveøvelser, og så får vi besøg af digteren, oversætteren og forlagsredaktøren Pejk Malinovski.

LIVE TV OG RADIO V. MIE TAST
Mærk sveden i håndfladerne og adrenalinsuset sætte ind, når du er live om 3,2,1. Du får prøvet kræfter med livet som live-reporter og studievært og lært at forberede dig og at skarpvinkle et interview. Du får kendskab til afvikling af live TV og Radio og får skærpet dine evner til at improvisere og være “på”.

PARTYBAND V. RASMUS TODBJERG LARSEN
Rasmus Todbjerg står klar i musikrummet, så vi kan samle et eller flere bands, der er klar til at skyde afslutningsfesten fredag i gang. Som altid er Partyband for alle – så længe du efterlader dine kunstneriske ambitioner ved døren og omfavner 1980’erne som det ultimative festårti.

JOURNALISTIK MED STIL V. RASMUS THIRUP BECK
Journalistik er i høj grad defineret af målgruppe. Vice er kækt til de unge, Ekstra Bladet er tabloid til folket, Weekendavisen er klogt til akademikerne osv. Men lige denne uge vender vi det på hovedet og leger med stil-udtrykkene. Hver morgen trækker vi et nyt medie og skriver i dets stil om dagens begivenheder på Vallekilde og verden omkring os. Rasmus Thirup Beck er spillende redaktør, og selv om der er hårde deadlines, bliver der også mulighed for at diskutere de forskellige stilarters for- og bagdele.

CAMERA OBSCURA V. MATHIAS AMBUS
Føl romantikken, oplev æstetikken og forstå teknikken når vi går bag om fotografering i Camera Obscura. I bedste DIY-stil skal vi eksperimentere med at bygge vores egne pinhole-kameraer og fremkalde billeder i mørkekammer og du vil måske opdage, at de smukkeste ting under pinhole-fotografering ofte opstår ved en fejl. Når du først opdager simpliciteten i et Pinhole-kamera, vil du måske aldrig røre et digitalkamera igen, eller også vil du endelig droppe de automatiske til fordel for de manuelle indstillinger.

NYE GAMLE SPIL V. MARTIN SKARREGAARD
Martin Skarregaard styrer slagets gang, når deltagerne tager klassiske spil og lege op til revision og genopfinder dem i nye varianter. Der vil være fokus på spildesign, og faget kræver ikke nogen tekniske forudsætninger, så alle kan være med og prøve kræfter med spiludviklingens kunst.

GOURMET-HAVEN V. METTE THY
Med Mette Thy bag roret står onsdag i madens tegn og kulminerer med forskellige former for mad i hele haven. Pizzaovnen er selvfølgelig i gang, der er grill, mad over bål, helstegt lam, og salater med alt godt fra haven og mælkebøttevin.
PROGRAM
ELEVDREVNE WORKSHOPS
Som en del af Vallekilde-ugen har du mulighed for at byde ind med din egen workshop. Højskolen betaler 1.000 kroner til materialer og andre udgifter. Læs mere om Elevforeningens workshops-søgning her.
PRIS
Prisen for Vallekilde-ugen er 1795 kroner.

Prisen inkluderer værelse, alle måltider, the, kaffe og mellemmåltider. Vallekilde Højskole har trådløst internet, sauna, biograf, gymnastiksal, pejsestue og musiklokaler til fri afbenyttelse og afslapning.

TILMELDING

DIT NAVN

DIN E-MAIL

DIT TELEFONNUMMER

DIN ADRESSE

DIT POSTNUMMER

DIN BY

DIT CPR-NUMMER

EVENTUELLE SPØRGSMÅL


For spørgsmål kontakt os på vallekilde@vallekilde.dk eller telefon 5965 6045.

 

PODCAST OPTAGET PÅ VALLEKILDE

Kvinderne bag den succesrige podcast om Harry Potter – Harry Pottcast – optog et afsnit live i Foredragssalen.

Læs mere

VIDEO: EN DAG PÅ VALLEKILDE

Hvordan er livet på en højskole? Se denne video, og hør hvad Jonathan og Alma laver på en typisk dag.

Læs mere

REJS UD I VERDEN MED VALLEKILDE

Alle vores hovedfag tager på studieture til spændende destinationer. Læs mere om efterårets rejser her.

Læs mere

SE VORES VALGFAG

Bag din egen pizza, lær at spille tennis eller dyk ned i podcastens univers. Læs om alle vores valgfag.

Læs mere

FØLG MED PÅ INSTAGRAM

Flere gange om ugen overtager højskolens elever vores Instagram og viser dig skolen – set med elevernes øjne. Følg os på @vallekildehojskole.

Læs mere

HØJSKOLEMAD I SÆRKLASSE

På Vallekilde Højskole er vi stolte af vores køkken. Derfor kan du følge @vallekildemad på Instagram og få smagfulde opdateringer.

Læs mere

SNART UDSOLGT PÅ DESIGN & MAKER

Der er snart ikke flere ledige pladser på efterårets Design & Maker. Meld dig til nu for at få en plads.

Læs mere

PRØV EN UGE PÅ HØJSKOLE

Vil du opleve (eller genopleve) stemningen på Vallekilde Højskole? Så tag med på Vallekilde-ugen til sommer, hvor gamle og kommende elever er inviteret på en uges højskoleophold.

Læs mere

VIDEO AF HVERDAGEN

Hvordan ser hverdagen ud på Vallekilde Højskole? Klik her og få et indblik i højskolelivet.

Læs mere

REPAIR CAFÉ PÅ VALLEKILDE

Vallekilde Højskole inviterer endnu engang til Repair Café, hvor du kan lære at reparere dine ødelagte ting. Vi fixer cykler, lapper bukser og meget mere.

Læs mere

30. JUNI – 7. JULI – CLEAN OUT LOUD

Igen i år står elever fra Vallekilde bag Clean Out Loud på Roskilde Festival. Projektet sørger for, at dyrskuepladsen efterlades efter festivalen uden spor af det festende folk.

Læs mere

5. AUGUST – HOLDSTART EFTERÅR

Efterårsholdet starter søndag den 5. august.

Læs mere

PANIKDAG BLEV TIL PRAKTIKDAG

Rigtig mange gamle vallekillinger har fået deres drømmepraktik på den såkaldte Panikdag, hvor journalist- og mediestuderende skal finde praktikplads.

Læs mere

5. SEPTEMBER – LEA KORSGAARD

Lea Korsgaard, chefredaktør på Zetland, holder foredrag om tidens opmærksomhedskrise. Gratis adgang.

Læs mere

EVENT & LEDERSKAB PÅ SKOLEBESØG

Event & Lederskab var tidligere på foråret på studietur i Jordan. Nu tager de rundt på folkeskoler med IBIS-projektet Læseraketten og fortæller om deres oplevelser.

Læs mere

ELEV VINDER PODCASTKONKURRENCE

Alma Kjær Agergaard fra Journalist-linjen har vundet publikumsprisen til dette års P1 Shortdox. Det startede med en opgave i valgfaget Podcast.

Læs mere

FOREDRAG MED ABDEL AZIZ MAHMOUD

‘Tal ordenligt eller luk røven’. Sådan lød titlen på Abdel Aziz Mahmouds foredrag, som handlede om shitstorms, sociale medier og digital dannelse.

Læs mere