VALLEKILDE-UGEN (UGE 30)

21. JULI – 27. JULI 2019

BESKRIVELSE
Vallekilde-ugen er for dig, der gerne vil opleve (eller genopleve) livet på Vallekilde Højskole. Det bliver en uge, hvor tidligere elever kan få en dosis Vallekilde og hvor alle, der kunne overveje et højskoleophold kan snuse til højskolelivet.

I samarbejde med Vallekilde Højskoles Elevforening slår vi dørene op for et sommerkursus, hvor højskoleknappen er skruet helt i bund med spændende fag, nysgerrige workshops, sommerstemning i haven, festlige aftner og en masse nye og gamle bekendtskaber.

HVAD SKAL DER SKE?
Ugens hovedfag udspringer af fagene på Vallekildes lange ophold – men med en ny vinkel. Her kan du fordybe dig i det grønne køkken, producere radio live, udvikle dine skrive evner på forfatterværkstedet, lave dit eget kamera eller bygge et helt gåderum.

Derudover byder ugen på to workshops, som kan være alt fra impro-teater, tryllekursus eller skattejagtsproduktion til akvarelmaleri eller vandreture i området. Workshops drives af deltagere, og har du lyst til at stå for en workshop kan du kontakte Elevforeningsbestyrelsen.

Desuden vil ugen byde på masser af højskolestemning med morgensamlinger og højskolesang, brætspil og hygge på terrassen – og måske et glas kølig hvidvin i de lune sommeraftner.

PROGRAM
Her kan du se årets program. Bemærk at ændringer kan forekomme.
UNDERVISERE

MATHIAS_AMBUS_746PX

MATHIAS AMBUS
Master i visuel kommunikation fra Kunstakademiets Designskole. Har arbejdet med visuel identiet, skriftdesign, informationsgrafik, viral markedsføring, kampagnedesign og art direction for virksomheder og institutioner som Berlingske Tidende, Designbureauet Kontrapunkt, MTV, Roskilde Festival og Odsherred Kulturfestival. Finalist i verdens største designpris, INDEX:AWARD og selvstændig designer i Mathias Ambus Studio. Til daglig underviser Mathias på Vallekildes Design & Maker-linje, og på Vallekilde-ugen står han for faget Camera Obscura.

KRISTIAN BURMEISTER
Kristian har en bachelor i Historie fra Aarhus Universitet. Og som alle andre raske drenge og piger elsker Kristian medier, især det auditive og audiovisuelle. Derfor tog han en kandidatgrad i Medievidenskab med speciale i radiodokumentarisme i 2010. Han arbejdede et par år i DR som radioreporter for P1, før han skiftede bopæl og arbejde ud med en tilværelse som højskolelærer i Vallekilde. Kristian underviser til daglig på Vallekildes Tilrettelægger-linje, og på Vallekilde-Ugen står han for faget Live-radio.

Mette Thy

METTE THY
Uddannet ernærings- og husholdningsøkonom og har siden undervist på Sorø Husholdningsskole, været køkkenchef og hovedfagslærer på Skælskør Folkehøjskole, faglærer på EUC-Nordvestsjælland, køkkenchef på Kalundborg Vandrerhjem og kursuscenter og i en årrække stod hun i spidsen for Vallekilde Højskoles køkken.

I dag har Mette overladt køkkenet til andre gode kræfter for i stedet at undervise i mad, psyke og sundhed på en række valgfag centreret om, ja, mad. På Vallekilde-Ugen står hun for faget Mit grønne køkken.

VIGILD_746

THOMAS VIGILD
Thomas var med til at starte Spiludvikling på Vallekilde Højskole i 2010.
Han er journalist, konsulent og foredragsholder med speciale i spil-, lege- og brætspilskultur. Han skriver om spil for Weekendavisen, biblioteksmagasinet Perspektiv samt Politiken og er desuden juryformand for den danske brætspilspris Guldbrikken.
Thomas er uddannet cand.mag i Musikvidenskab, datalogi og spil fra Københavns Universitet og IT-Universitetet. Han har suppleret med kandidatkurser i journalistik og formidling ved Danmarks Journalisthøjskole.
Thomas underviser til daglig i Spiludvikling på Vallekilde, og på Vallekilde-Ugen står han for faget Byg et gåderum..

SIMON FRUELUND
Simon Fruelund er forfatter med syv bøger på samvittigheden, deriblandt Mælk (1997), Borgerligt tusmørke (2006), Panamericana (2012) og senest Optegnelser fra verdens ende (2018).

Han er uddannet fra Københavns Universitet, U.C. Irvine og Forfatterskolen og har blandt andet arbejdet ni år som forlagsredaktør på Gyldendal, før han kom til Vallekilde. Her underviser han på Forfatter-linjen. På Vallekilde-Ugen står han for faget Forfatter-værksted.

UGENS FAG
CAMERA OBSCURA M. MATHIAS AMBUS
Føl romantikken, oplev æstetikken og forstå teknikken når vi går bag om fotografering i Camera Obscura. I bedste DIY-stil skal vi eksperimentere med at bygge vores egne pinhole-kameraer og fremkalde billeder i mørkekammer og du vil måske opdage, at de smukkeste ting under pinhole-fotografering ofte opstår ved en fejl. Når du først opdager simpliciteten i et Pinhole-kamera, vil du måske aldrig røre et digitalkamera igen eller også vil du endelig droppe de automatiske til fordel for de manuelle indstillinger.

LIVE RADIO M. KRISTIAN BURMEISTER
Klar, parat, skarp! Prøv dig selv af som radiovært, tekniker eller producer, når vi skal sende live radio. På højskolens helt egen radiostation er du med til at sende live radio ud til lytterne – både dem på højskolen og andre, der har lyst til at lytte med. Gennem ugen hører vi eksempler på god radio, får øvelser i at speake og forbereder de live udsendelser, du selv er med til at finde på. Live radio er ikke kun et journalistisk fag. Det er for alle, der har lyst til at finde ud af, hvad det vil sige at lave radio – live.

FORFATTER-VÆRKSTED M. SIMON FRUELUND
På Forfatter-værksted får du mulighed at udvikle dit sprog og dine idéer sammen med underviser Simon Fruelund. Få hjælp til at finde din indre stemme og prøv kræfter med skriveøvelser, der udvikler dit sprog. Du kan starte helt fra nul eller videreudvikle idéer og tekster, du allerede er begyndt på eller drømmer om at skrive.

MIT GRØNNE KØKKEN M. METTE THY
Dyk ned i det plantebaserede køkken med Vallekildes madmor, Mette Thy. Lær at lave velsmagende, grøn mad og få inspiration til din egen madlavning derhjemme.

BYG ET GÅDERUM M. THOMAS VIGILD
KLANK! Bag jer smækker jerndøren hårdt i, og I har nu en time til at slippe ud af rummet ved at bruge jeres samlede kløgt, snarrådighed og snilde.
Gåderum eller “escape rooms” er hele fysiske rum fyldt med mystiske udfordringer, mysterier og gåder, som spillerne skal løse i fælleskab.
På faget Byg et gåderum kaster vi os ud i at skabe rammerne, rummet, gåderne, historierne og udfordringerne, og arbejder derigennem med både spilteori, adfærdspsykologi, interaktions-design, gådedesign og spilmekanikker.

PRISER
Normalpris på deleværelse: 4.050 kr.
Indkvartering på deleværelse med privat bad: 4.575 kr.
Indkvartering på eneværelse: 4.575 kr.
Indkvartering på eneværelse med privat bad: 5.100 kr.

Tidligere elever og mulige kommende elever: 1.495 kr.
Tidligere elever og mulige kommende elever på eneværelse: 2.020 kr.
Tidligere elever og mulige kommende elever på deleværelse med privat bad: 2.020 kr.
Tidligere elever og mulige kommende elever på eneværelse med privat bad: 2.545 kr.

Prisen inkluderer alle måltider, the, kaffe og mellemmåltider. Vallekilde Højskole har trådløst internet, sauna, biograf, gymnastiksal, pejsestue og musiklokaler til fri afbenyttelse og afslapning. Linned er inkluderet.

TILMELDING
Tilmeld dig kurset her.

DIT NAVN

DIN E-MAIL

DIT TELEFONNUMMER

DIN ADRESSE

DIT POSTNUMMER

DIN BY

DIT CPR-NUMMER

TIDLIGERE ELLER KOMMENDE ELEV? (LANGT OPHOLD)

INDKVARTERING

EVENTUELLE SPØRGSMÅL


For spørgsmål kontakt os på vallekilde@vallekilde.dk eller telefon 5965 6045.

 

KOM MED RØST PÅ ROSKILDE

Talerskolen Røst skal på Roskilde Festival, og du kan komme med, hvis du vil være med til at formidle årets line-up gennem musiktaler.

Læs mere

FOREDRAG OM KØN, SEX OG MAGT

Med udgangspunkt i bestselleren En fandens mand fortalte Anders Haahr Rasmussen sin egen historie om at være hvid, heteroseksuel mand i en feministisk tidsalder.

Læs mere

BRUG FOR ET BREAK?

Studerer du på en videregående uddannelse? Og har du brug for et break? Tag et pitstop på Vallekilde til efteråret.

Læs mere

HISTORIEN OM HOVSAMISSILET

Museum Vestsjælland kom forbi og fortalte den utrolige historie om dengang, flåden ved en fejl udslettede en del af et sommerhusområde i Odsherred med et Harpoon-missil.

Læs mere

4. MAJ – HØJSKOLERNES DAG

Overvejer du et højskoleophold? Kom til rundvisning på Vallekilde og hør mere om vores fag og hverdagen på højskole.

Læs mere

5. JUNI – JEANETTE VARBERG

Prisvindende arkæolog Jeanette Varberg gæster os med foredraget Mennesket har altid vandret, som sætter nutidens flygtningestrømme i historisk relief.

Læs mere

12. SEPTEMBER – LINE KNUTZON

Line Knutzon er en af Danmarks væsentligste nulevende dramatikere – og en af de sjoveste. Kom med indenfor til en aften i det knutzonske univers.

Læs mere

SE HØJSKOLEN

På Vallekilde Højskole kommer du til at bo i smukke omgivelser. Klik her og se billeder af haven, værelserne, foredragssalen og meget mere.

Læs mere

HVAD ER CLEAN OUT LOUD?

Clean Out Loud kombinerer hvert år fest med bæredygtighed på Roskilde Festival.

Læs mere

FØLG MED PÅ INSTAGRAM

Følg med i højskolens daglige liv på Instagram, hvor du får et indblik i elevernes og din (måske) kommende hverdag. Find os på @vallekildehojskole.

Læs mere

VIDEO: EN DAG PÅ VALLEKILDE

Hvordan er livet på en højskole? Se denne video, og hør hvad Jonathan og Alma laver på en typisk dag.

Læs mere

REJS UD I VERDEN MED VALLEKILDE

Alle vores hovedfag tager på studieture til spændende destinationer. Læs mere om efterårets rejser her.

Læs mere

SE VORES VALGFAG

Bag din egen pizza, lær at spille tennis eller dyk ned i podcastens univers. Læs om alle vores valgfag.

Læs mere

HØJSKOLEMAD I SÆRKLASSE

På Vallekilde Højskole er vi stolte af vores køkken. Derfor kan du følge @vallekildemad på Instagram og få smagfulde opdateringer.

Læs mere

VIDEO AF HVERDAGEN

Hvordan ser hverdagen ud på Vallekilde Højskole? Klik her og få et indblik i højskolelivet.

Læs mere

SOM EN KO PÅ EN GRÆSMARK

“Højskole er muligheden for, at alle os staldkøer kan nyde livet,” skriver Journalistik-elev Silas Moody Jakobsen i denne klumme om højskoleliv.

Læs mere

FARVEL TIL MASKEN PÅ VALLEKILDE

Isabella Canto Nielsen fra Journalistik skrev i foråret 2019 en fin klumme om højskolekærlighed, om at tage masken af og om at føle sig elsket, når man føler sig grim.

Læs mere

DOBBELT CAVLING-VINDER PÅ BESØG

Kan journalistik gøre en forskel? Det spørgsmål besvarede den dobbelte Cavling-vinder journalist Anders-Peter Mathiasen, da han besøgte Vallekilde Højskole 20. marts.

Læs mere

FARVEL TIL KRÆFTEN OG HØJSKOLEN

Efter ni år som forretningsfører siger Anne-Birthe Køppen farvel til Vallekilde Højskole. Lasse Hjeresen Wraae fra Journalistik E18 tegner et portræt.

Læs mere

ELEVER HOLDT BYTTEMARKED

Valgfaget Klimakampen inviterede til byttemarked i Øvelseshuset 31. marts.

Læs mere

KLIMA PÅ DAGSORDENEN

Vi blev klædt på til det kommende folketingsvalg, da en række politikere gæstede Vallekilde til en debat om tidens største spørgsmål: klimaet.

Læs mere

SPIL UDEN STRØM

Spiludviklingslærer Thomas Vigild var igen i år medarrangør af det gratis seminar Spil uden strøm på Aalborg Universitet i København.

Læs mere

VINTERJAZZ MED JAKOB BRO

Den danske jazz-guitarist Jakob Bro besøgte Vallekilde Højskole 11. februar 2019 med nyt materiale i form af albummet Bay of Rainbows.

Læs mere

4. AUGUST – HOLDSTART EFTERÅR

Efterårsholdet starter søndag den 4. august. Klik her for at tilmelde dig.

Læs mere