VALLEKILDE-UGEN (UGE 29)

15. JULI – 21. JULI 2018

BESKRIVELSE
Vallekilde-ugen er for dig, der gerne vil opleve (eller genopleve) livet på Vallekilde Højskole. I samarbejde med Vallekilde Højskoles Elevforening slår vi dørene op for et sommerkursus med traditionelle højskolefag, sommerstemning i haven og en masse nye og gamle bekendtskaber.

Og selvfølgelig til en meget SU-venlig pris: 1795,-

Meld dig også gerne til her på vores Facebook-event.

HVAD SKAL DER SKE?
Hovedfagene om formiddagen udspringer af Vallekildes lange kursers fag – men med en ny vinkel. Her vil du kunne fordybe dig i alt fra mad og skriv til spil og byg – og mere til!
Om eftermiddagen vil der være workshops med plads til både spas og alvor. Det kan være alt fra impro-teater til en gennemgang af fransk stumfilm til gøglerkursus og vandring.

Desuden vil højskoleklassikere som morgensamlinger, klanmøder og kulturaftner dukke op i nye udgaver – og det skal nok blive festligt!

HOVEDFAG

FORFATTERVÆRKSTED V. SIMON FRUELUND
Simon Fruelund inviterer til skriveværksted med en forlagsredaktør. Det er for dig, der er i gang med at udvikle din egen tekst, er gået i stå eller bare har lyst til at skrive. Der bliver rig mulighed for at diskutere og forbedre tekster og få inspiration og skriveøvelser, der giver dig lyst til at komme i gang.

LIVE TV OG RADIO V. MIE TAST
Mærk sveden i håndfladerne og adrenalinsuset sætte ind, når du er live om 3,2,1. Du får prøvet kræfter med livet som live-reporter og studievært og lært at forberede dig og at skarpvinkle et interview. Du får kendskab til afvikling af live TV og Radio og får skærpet dine evner til at improvisere og være “på”.

PARTYBAND V. RASMUS TODBJERG LARSEN
Rasmus Todbjerg står klar i musikrummet, så vi kan samle et eller flere bands, der er klar til at skyde afslutningsfesten fredag i gang. Som altid er Partyband for alle – så længe du efterlader dine kunstneriske ambitioner ved døren og omfavner 1980’erne som det ultimative festårti.

NYHEDS-ROULETTEN
Hver morgen drejer vi journalist-rouletten, der afgør hvilken stil dagens nyheder fra Vallekilde-ugen og verden omkring skal serveres i. Nyhedsredaktionen udkommer hver dag med Rasmus Thirup og Esben Christensen. Det kan være tabloid-stil mandag, Deadline-style tirsdag, Vice onsdag og Billedbladet torsdag for bare at nævne nogle eksempler. Der er hårde deadlines men også mulighed for at diskutere journalistiske genrer i løbet af ugen.

CAMERA OBSCURE V. MATHIAS AMBUS
Føl romantikken, oplev æstetikken og forstå teknikken når vi går bag om fotografering i Camera Obscura. I bedste DIY-stil skal vi eksperimentere med at bygge vores egne pinhole-kameraer og fremkalde billeder i mørkekammer og du vil måske opdage, at de smukkeste ting under pinhole-fotografering ofte opstår ved en fejl. Når du først opdager simpliciteten i et Pinhole-kamera, vil du måske aldrig røre et digitalkamera igen eller også vil du endelig droppe de automatiske til fordel for de manuelle indstillinger.

ESCAPE ROOM V. MARTIN SKARREGAARD
Martin Skarregaard styrer slagets gang, når deltagerne udvikler et escape room, som alle de andre kan prøve. Den fysiske ramme er på plads, når I ankommer og så handler det om at udvikle historien og gåderne. Der vil også være en del rumdesign og scenografi i opgaven, så faget henvender sig ikke kun til elever med interesse for spil.

LABYRINTEN V. HELENE BRØNSTED
Helene vil skabe en labyrint på nogle af vores ti tønder land. Arbejdstitlen er “Ideologisk Have”, hvor deltagerne skal træffe eksistentielle valg for at finde vej. Hvilken ideologi fortrækker du på vejen gennem labyrinten. Viser det sig at du er socialist, liberal, eksistentialist eller konservativ og har du generelt tillid til andre mennesker?

GOURMET-HAVEN
Med Mette Thy bag roret står onsdag i madens tegn og kulminerer med forskellige former for mad i hele haven. Pizzaovnen er selvfølgelig i gang, der er grill, mad over bål, helstegt lam, og salater med alt godt fra haven og mælkebøttevin.
PROGRAM
PRIS
Prisen for Vallekilde-ugen er 1795 kroner.

Prisen inkluderer værelse, alle måltider, the, kaffe og mellemmåltider. Vallekilde Højskole har trådløst internet, sauna, biograf, gymnastiksal, pejsestue og musiklokaler til fri afbenyttelse og afslapning.

TILMELDING

DIT NAVN

DIN E-MAIL

DIT TELEFONNUMMER

DIN ADRESSE

DIT POSTNUMMER

DIN BY

DIT CPR-NUMMER

EVENTUELLE SPØRGSMÅL


For spørgsmål kontakt os på vallekilde@vallekilde.dk eller telefon 5965 6045.

 

PANIKDAG BLEV TIL PRAKTIKDAG

Rigtig mange gamle vallekillinger har fået deres drømmepraktik på den såkaldte Panikdag, hvor journalist- og mediestuderende skal finde praktikplads.

Læs mere

EVENT & LEDERSKAB PÅ SKOLEBESØG

Event & Lederskab var tidligere på foråret på studietur i Jordan. Nu tager de rundt på folkeskoler med IBIS-projektet Læseraketten og fortæller om deres oplevelser.

Læs mere

ELEV VINDER PODCASTKONKURRENCE

Alma Kjær Agergaard fra Journalist-linjen har vundet publikumsprisen til dette års P1 Shortdox. Det startede med en opgave i valgfaget Podcast.

Læs mere

SNART VENTELISTE PÅ TILRETTELÆGGER

Vi kan snart melde udsolgt på hovedfaget Tilrettelægger i efteråret 2018, så vent ikke for længe, hvis du gerne vil have en plads.

Læs mere

GÆSTEUNDERVISER FRA NEW YORK

Tom Klinkowstein er professor på The Pratt Institute i New York. Han var forbi Vallekilde Højskole for at kickstarte en workshop.

Læs mere

PRØV EN UGE PÅ HØJSKOLE

Vil du opleve (eller genopleve) stemningen på Vallekilde Højskole? Så tag med på Vallekilde-ugen til sommer, hvor gamle og kommende elever er inviteret på en uges højskoleophold.

Læs mere

HØJSKOLEMAD I SÆRKLASSE

På Vallekilde Højskole er vi stolte af vores køkken. Derfor kan du følge @vallekildemad på Instagram og få smagfulde opdateringer.

Læs mere

FØLG MED PÅ INSTAGRAM

Flere gange om ugen overtager højskolens elever vores Instagram og viser dig skolen – set med elevernes øjne. Følg os på @vallekildehojskole.

Læs mere

VIDEO AF HVERDAGEN

Hvordan ser hverdagen ud på Vallekilde Højskole? Klik her og få et indblik i højskolelivet.

Læs mere

5. MAJ – HØJSKOLERNES DAG

Læs mere her, hvis du overvejer at tage på højskole og gerne vil besøge Vallekilde.

Læs mere

CLEAN OUT LOUD IGEN I ÅR

Igen i år står elever fra Vallekilde bag Clean Out Loud på Roskilde Festival. Projektet sørger for, at dyrskuepladsen efterlades efter festivalen uden spor af det festende folk.

Læs mere

FOREDRAG MED ABDEL AZIZ MAHMOUD

‘Tal ordenligt eller luk røven’. Sådan lød titlen på Abdel Aziz Mahmouds foredrag, som handlede om shitstorms, sociale medier og digital dannelse.

Læs mere

UD I VERDEN MED VALLEKILDE

Forårets elever er netop rejst på studietur. I år rejser vi til Canada, Jordan, USA og Tanzania.

Læs mere

ELEVER LAVER LITTERATUR-FESTIVAL

Igen i år var Vallekilde Højskole værter for litteratur-festivalen Litt Talk. Klik her og se en stemningsvideo fra dagene.

Læs mere

TILRETTELÆGGERE TIL ZULU AWARDS

Til årets Zulu Awards var tilrettelæggerne med bag kulisserne til showet. Mie Tast, som til daglig underviser på tilrettelægger-linjen, har været redaktionschef på showet og viste rundt.

Læs mere