VIL DU MED RØST PÅ ROSKILDE?

NYHEDER

RØST PÅ ROSKILDE
Røst er en talerskole for unge, og nu er der mulighed for, at tidligere Røst-talere kan komme med projektet på Roskilde Festival.

Har du holdt tale på Røst Festival i 2017 eller 2018? Og kunne du tænke dig at holde en ny tale på Roskilde Festival?
Så er det måske dig, Røst har brug for.

TIDLIGERE RØST-TALERE SØGES
Røst er blevet udvalgt af Roskilde Festival til at skabe indhold på årets festival, og derfor skal vi samle en flok tidligere Røst-talere, der skal skrive og holde en ny tale på Roskilde Festival til sommer.
Måske er det dig?

De nærmere detaljer for vores indhold er stadig ved at lande, men rammen er, at vi skal holde 2-3 Røst-samlinger (nok i musikdagene omkring middagstid) med højskolesang, taler og andre indslag – inspireret af en god højskolemorgensamling – eller lidt som en ultra koncentreret udgave af Røst Festival.
Længden på talerne vil være 4-5 minutter.

Der vil også være mulighed for at holde din tale på Røst Festival i slutningen af maj.

ARBEJDE UNDER FESTIVALEN
Udover at deltage i et talerskoleforløb i foråret, holde din tale og deltage i samlingerne skal du deltage i Røsts andre aktiviteter på Roskilde Festival – primært at opsøge camps og festivalgæster for at få deres bidrag til Roskilde Festival-talen 2019. Denne tale bliver skabt af bidrag fra festivalgæsterne og skal holdes af en kendt musiker fra en af de store scener.

Der er tale om 4-5 timers arbejde under festivalen, og det er nok en fordel at være rimelig udadvendt.
Alle på Røsts Roskilde-hold får et partout-armbånd til Roskilde Festival 2019.

TALERSKOLE
Den primære underviser i talerskoleforløbet er Martin Fehr Therkildsen, der udover at arbejde med Røst også underviser i retorik på Københavns Universitet.
Undervejs i forløbet skal vi besøge både Vallekilde Højskole, KØS Museum for kunst i det offentlige rum og Ungdomsbureauet, som er de tre samarbejdspartnere bag Røst.

Derudover skal vi til masterclass med Lea Korsgaard, chefredaktør på Zetland, som er mediepartner på Røst Festival.

Forløb for Roskilde-holdet forår/sommer 2019
Fredag 5. april kl. 14.00 – 17.00 Ungdomsbureauet, København
Torsdag 2. maj kl. 10.00 – 17.00 Vallekilde Højskole
Masterclass på Zetland med Lea Korsgaard start maj – dato følger
24. og 25. maj Røst Festival, Køge
Onsdag d. 26. juni kl. 14.00 – 17.00 Ungdomsbureauet, København
29. juni – 6. juli – Roskilde Festival!

ANSØGNING
Lyder det som noget for dig, så send en kort ansøgning, hvor du fortæller, hvilken højskole du gik på, og hvorfor du har lyst til at holde tale på Roskilde Festival 2019 (max 300 ord) til: martin@ungdomsbureauet.dk.
Spørgsmål kan du også sende til Martin.

Deadline for ansøgning er 14. marts.

Begrænset antal pladser.
Vi vægter motivation, mangfoldighed og engagement højt i udvælgelsen.
Røst sørger for forplejning og dækker transportudgifter – også hvis du kommer langvejs fra.
Vi håber på at høre fra dig!

OM RØST
Røst er en talerskole, der udfolder sig på højskoler i hele landet og hvert år kulminerer over to dage med Røst Festival.
Røst er resultatet af et samarbejde mellem KØS Museum for kunst i det offentlige rum, Vallekilde Højskole og Ungdomsbureauet og højskoler fra hele landet.
Røst er blevet til med støtte fra Nordea-fonden.

Læs mere om Røst.

NYHEDER

VIL DU MED RØST PÅ ROSKILDE?

Kalder alle tidligere Røst-talere! Har du holdt tale på Røst Festival? Og kunne du tænke dig at holde en tale på Roskilde Festival?
Så er det måske dig Røst har brug for.

Læs mere

FARVEL TIL KRÆFTEN OG HØJSKOLEN

Efter ni år som forretningsfører siger Anne-Birthe Køppen farvel til Vallekilde Højskole. Lasse Hjeresen Wraae fra Journalistik E18 tegner et portræt.

Læs mere

HØJSKOLEMAD I SÆRKLASSE

På Vallekilde Højskole er vi stolte af vores køkken. Derfor kan du følge @vallekildemad på Instagram og få smagfulde opdateringer.

Læs mere

ELEV VINDER PODCASTKONKURRENCE

Alma Kjær Agergaard fra Journalist-linjen har vundet publikumsprisen til dette års P1 Shortdox. Det startede med en opgave i valgfaget Podcast.

Læs mere

NY UNDERVISER PÅ JOURNALISTIK

Esben Christensen er ny underviser på Journalistik, hvor han skal undervise sammen med Rasmus Thirup Beck. Senest har Esben blandt andet arbejdet for Folkeskolen.dk

Læs mere

DANMARKSMESTER I STORY SLAM

Vallekilde-eleven Elisabeth Platz blev onsdag aften danmarksmester i Story Slam. To personlige historier og en masse god fortælleteknik sikrede hende sejren.

Læs mere

TIDLIGERE ELEV VINDER KRAVLING-PRIS

Johanne Ramskov Erichsen vandt i weekenden en Kravling-pris for sin dækning af asyl- og flygtninge-området i Information.

Læs mere