LITT TALK – LITTERATURFESTIVAL

litt-talk-2017

VI SES 4.-5. FEBRUAR 2017

Efter fem fantastiske litteraturfestivaler er det nu en fast tradition, at Vallekilde Højskole inviterer til Litt Talk den første weekend i februar. Her på siden kan du løbende holde dig opdateret om næste års program, og du kan naturligvis også få serveret nyheder fra Litt Talk direkte i dit Facebook-feed.

Vil du se eller gense nogle af de inspirerende og personlige talks fra de foregående år, så klik dig hen på vores Litt Talk kanal. Hør blandt andre Hanne-Vibeke Holst, Søren Ulrik Thomsen, Ida Jessen og Maria Helleberg fortælle om alt lige fra skriveblokade, inspiration og skrivekløe til skrivegreb, fifs og forlagsafslag.

BILLET
Link til billetsalg og information om priser og rabatter finder du nederst her på siden.
PROGRAM

FORFATTERNE 2017

Kirsten Thorup, forfatter

KIRSTEN THORUP
Kirsten Thorup debuterede i 1967. Hun er lyriker, forfatter og dramatiker. Mest kendt er nok romanerne Himmel og Helvede (1982) og Ingenmandsland (2003). I 2016 udkom romanen Erindring om kærligheden, der handler om et kompliceret forhold mellem en mor og en datter. Kirsten Thorup har blandt andet modtaget De Gyldne Laurbær.

trisse-gejl

TRISSE GEJL
Trisse Gejl fik sit gennembrud i 2006 med romanen ”Patriarken”. I 2016 kom romanen ”Ulvekvinten”, som handler om en kvindes psykiske sammenbrud set gennem sønnen og venindens øjne. Bogen blev nomineret til Blixen Prisen. Trisse Gejl har skrevet teksten til ”Vuggeviser for voksne”, som opføres på Litt Talk.

tim_hinman_746x300

TIM HINMAN
Tim Hinman har arbejdet med lyd i mere end tyve år. Han har blandt andet produceret montager for Danmarks Radio. I 2009 var han med til at stifte Third Ear podcast, der blander den billedskabende danske montagetradition med den amerikanske personlige fortælleform. Third Ear har blandt andet modtaget prisen for bedste fremmedsprogede produktion på Third Coast Festival i Chicago i 2016.

Forfatter.

JENS SMÆRUP SØRENSEN
Jens Smærup Sørensen debuterede i 1971. Han har udgivet digtsamlinger, noveller og romaner, blandt andet Mærkedage (2007) der skildrer den gamle bondekulturs opløsning i en moderne verden. Senest udkom Feriebørn (2015). Jens Smærup Sørensen er bosiddende i Nykøbing Mors og har blandt andet modtaget De Gyldne Laurbær og Radioens Romanpris.

amalie-trudsoe-laulund_746x300

AMALIE LAULUND TRUDSØ
Amalie Laulund Trudsø debuterede i 2013 med Koordinater, en samling af tres korte tekster, der foregår i København, hvor hun selv bor. I 2016 kom romanen Sommerhus, der er en selvbiografisk skildring med et sommerhus i Odsherred som omdrejningspunkt. Amalie Laulund Trudsø er gymnasielærer sideløbende med sit forfatterskab.

adda-djoerup

ADDA DJØRUP
Adda Djørup debuterede i 2005 med digtsamlingen ”Monsieurs Monologer”. Eksistentielle spørgsmål, hverdagshændelser, metafysik og sproglig entusiasme kendetegner forfatterskabet. I 2015 var hun aktuel med novellesamlingen ”Poesi og andre former for trods”. Adda Djørup har blandt andet modtaget EU´s Litteraturpris.

RASMUS BREGNHØI
Rasmus Bregnhøi er illustrator, bladtegner, billedkunstner og børnebogsforfatter. Han har skabt billedbøger med forfattere som Manu Sareen, Rune T. Kidde og Kim Fupz Aakeson. I 2016 udgav han billedbogen Papegøjerne spang gok! sammen med Peter Adolphsen. Rasmus Bregnhøi har blandt andet modtaget Kulturministeriets Illustratorpris.

alen-meskovic_746x300

ALEN MESKOVIC
Alen Meškovic’s debutdigtsamling Første gang tilbage udkom i 2007. Senere kom romanen Ukulele-Jam og i 2016 Enmandstelt, som handler om en syttenårig bosnisk flygtning på vej mod drømmelandet Sverige. Alen Meškovic flygtede selv i 1992, som femtenårig, med sin familie fra borgerkrigen på Balkan. Han har boet i Danmark siden.

anne-lise-marstrand-joergensen_746x300

ANNE LISE MARSTRAND-JØRGENSEN
Anne Lise Marstrand-Jørgensen har siden lyrikdebuten i 1998 udgivet flere romaner. I 2009 Hildegaard om den middelalderlige og lægekyndige nonne, forfatter og komponist. I 2012 og 2013 udkom to forbundne 1970´er romaner og i 2015 Dronningen af Saba & Kong Salomon. Hun har blandt andet modtaget Weekendavisens Litteraturpris og er aktiv i Venligboerne.

Pressefotos af forfatteren Amalie Smith

AMALIE SMITH
Amalie Smith er forfatter og billedkunstner. Hun arbejder ofte tværæstetisk.
Debuten fra 2010, De næste 5000 dage, består eksempelvis både af prosa, digte og fotografi. I civil (2012) er tekster struktureret omkring et grafisk princip. Marble (2014) er en videnskabelig anlagt roman om marmor, antikkens Athen, kærlighed, tekstur og porøsitet.

niels_brunse_746x300

NIELS BRUNSE
Niels Brunse er oversætter, fortrinsvis fra engelsk, tysk og russisk. Hans største projekt er den komplette oversættelse af Shakespeares samlede skuespil og sonetter. Niels Brunse har desuden oversat klassiske værker af William Blake, J. M. Coetzee og Henrik Ibsen. Han er også litterat og forfatter og har blandt andet skrevet sangen ”Godmorgen lille land” – nr. 30 i Højskolesangbogen.

jan-pet-khorto_746x300

JAN PÊT KHORTO
Jan Pêt Khorto er kurdisk eksilforfatter, digter og journalist fra Aleppo, Syrien. Han kom til Danmark i 2009. I sine digte bearbejder han oplevelser fra Syrien, hvor han blev fængslet på grund af sine politiske digte. Jan Pêt Khorto har udgivet to digtsamlinger, som er oversat til dansk: Helveds Fristelser (2011) og Edens Vugge (2016). Desuden er han en aktiv debattør, næstformand for Det Syriske Kulturinstitut i Danmark og så læser han statskundskab. Foto: copyright Jan Pêt Khorto.

DEM MØDER DU OGSÅ

jens-bruno-hansen_byline_per-morten-abrahamsen

JENS BRUNO HANSEN
Jens Bruno Hansen er bassanger og har siden 1986 haft engagementer ved bl.a Den Jyske Opera, Aarhus Teater og Det kgl. Teater, hvor han har været fastansat siden 1994. I de seneste sæsoner har han medvirket i bl.a “Den lille Fiffige ræv”, “Macbeth” og “La Traviata”. Jens Bruno Hansen fremfører Trisse Gejls tekst ”Vuggeviser for voksne” på Litt Talk. Foto: Per Morten Abrahamsen

bo-lundby-jaeger_746x300

BO LUNDBY-JÆGER
Bo Lundby Jæger er organist, pianist, dirigent og komponist. Han har modtaget Statens Kunstfonds 3-årige arbejdslegat som komponist og er medstifter af ensemblet FIGURA for ny musik. Bo Lundby-Jæger er ansat som korchef ved Det Kongelige Teater. På Litt Talk spiller han orgel til Trisse Gejls ”Vuggeviser for voksne”.

SIMON_FRUELUND_BW

SIMON FRUELUND
Simon Fruelund er konferencier på Litt Talk sammen med Anne-Marie Donslund. Han er forfatter og desuden leder forfatterlinjen på Vallekilde Højskole. Simon Fruelund debuterede med novellesamlingen Mælk i 1997. Han har siden udgivet flere novellesamlinger og romaner, senest Pendlerne fra 2014. Flere af hans udgivelser er oversat. Simon Fruelund er uddannet fra Forfatterskolen og har været forlagsredaktør på Gyldendal i en årrække.

CHARLOTTE WEITZE
Charlotte Weitze debuterede i 1996 med novellesamlingen Skifting, som hun modtog BogForums debutantpris for. Hun har siden udgivet flere novellesamlinger, radiodramatik og romaner, bl.a. Brevbæreren (2003) og Harzen-sanger (2013). I foråret 2016 er hun aktuel med klimaromanen Den afskyelige. Charlotte Weitze er tilknyttet Vallekilde Højskole som gæstelærer på forfatterlinjen og som kunstnerisk leder af Litt Talk.

ANNE-MARIE DONSLUND
Anne-Marie Donslund er konferencier på Litt Talk sammen med Simon Fruelund. Hun startede forfatterlinjen på Vallekilde Højskole og fik i sin tid idéen til Litt Talk festivalen inspireret af de populære TED talks. Hun skriver børnebøger, blandt andet den Orlaprisnominerede serie ”Ærtehalm” sammen med Tina Sakura Bestle. Hun leder forfatterskolen for unge i Midt- og Vestsjælland, laver litteraturfestival for børn og unge i Odsherred og arbejder som kulturkonsulent i Odsherred Kommune.

REDAKTØR

Louise-Koenigsfeldt

LOUISE KØNIGSFELDT
Louise Kønigsfeldt er redaktør på Rosinante & CO. Her har hun arbejdet med skønlitteratur i femten år og stået bag en lang række udgivelser af danske og udenlandske forfattere – etablerede forfattere og debutanter. Rosinante & Co ligger i hjertet af København og består af Høst & Søn, Pretty Ink, Cicero, Samleren og Rosinante. På Litt Talk vil Louise Kønigsfeldt læse og vurdere manuskripter af forfatterspirer, der deltager i litteraturfestivalen.

DEBUTANTER
thomas-korsgaard_746x300

THOMAS KORSGAARD
Thomas Korsgaard (f. 1995) debuterer i februar 2017 på forlaget Lindhardt & Ringhof med romanen “Hvis der skulle komme et menneske forbi”. Romanen handler om Tue, der vokser op i en familie i krise, om afstumpethed og den afmagt der opstår, når kærligheden forsvinder. Thomas Korsgaard er tidligere elev på Vallekilde Højskoles Forfatter-linje.

luca-talamona_746x300

LUCA ENGBERG TALAMONA
Luca Engberg Talamona (f. 1993) debuterer med en digtsamling på forlaget Gladiator i 2017, som handler om en kræftsyg far, der bor i en gammel kunstnerkoloni i Umbriens bjerge. Sønnen er på besøg, naboerne forstyrrer, alt imens den dødssyge far fremviser en enorm optimisme. Luca Engberg Talamona er tidligere elev på Vallekilde Højskoles Forfatter-linje.

tine-hoeeg

TINE HØEG
Tine Høeg (f. 1985) debuterer i foråret 2017 med ”Nye rejsende” på Forlaget Rosinante. Romanen handler om en ung kvinde, der får job som gymnasielærer. Men første arbejdsdag møder hun en mand i toget, der er gift og har et barn. 
Tine Høeg er cand.mag. i dansk og filosofi.

runi-weihe

RÚNI WEIHE
Rúni Weihe (f. 1985) er født og opvokset på Færøerne. Han dimitterede fra Arkitektskolen Aarhus i 2012 og startede på Forfatterskolen i 2016. I 2015 udkom debuten ”Mursejler” på forlaget Arkiv for Detaljer og tre digte blev publiceret i ”OEHL#2”. Rúni har deltaget på flere kunstudstillinger, senest forårsudstillingen 2016 på Færøernes Kunstmuseum.

julie-gufler

JULIE GUFLER
Julie Gufler (f.1983) går på første år på Forfatterskolen. Hun skriver prosa og lyrik med udgangspunkt i sprogets mu- og umuligheder. Hun har oversat ”Monelles bog” af Marcel Schwob, som udkommer på forlaget ”Sidste Århundrede” i 2017.

simon-holm-pedersen

SIMON HOLM PEDERSEN
Simon Holm Pedersen (f. 1987) går på Forfatterskolen. Han har bl.a. udgivet en chapbook på norske AFV Press og er cand. mag. i litteraturvidenskab.

trine-v-ipsen

TRINE V. IPSEN
Trine V. Ipsen (f. 1990) er medlem af HUF (foreningen for Håbefulde Unge Forfattere) og har publiseret på engelsk. Bl.a. novellerne ”Postcards from Paradise” og ”Else Marie” i britiske Litro Magazines antology, ”Hearing Voices” og australske ”Talent Implied”. Trine V. Ipsen er cand. mag. i engelsk og har studeret Creative Writing i Scotland og Australien.

LITT-TALK-CHANNEL_LINK

PRISER
Begge dage:
Med overnatning på deleværelse og fuld forplejning: 1.895 kr.
Med overnatning på sovesal og fuld forplejning: 1.450 kr.
Uden overnatning, men med fuld forplejning: 1.100 kr.Enkelte dage:
Lørdag – inklusiv frokost, aftensmad og koncert: 950 kr.
Søndag – inklusiv frokost: 850 kr.

Studerende:
Begge dage med overnatning på sovesal og fuld forplejning: 500 kr.

BILLET
Billetsalget foregår ovre på Billetto.
Klik på den billettype, du er interesseret i. Studierabat og overnatningsmuligheder vælger du på det enkelte link:

1-dags-billetter (lørdag eller søndag)
Billet til begge dage.
Billet til begge dage med overnatning hos en lokal.
Lørdagsbillet inkl. bustransport fra København og Roskilde til Vallekilde og retur.
Odsherred-billet med lokal-rabat for indbyggere i Odsherred Kommune.
MEDIEOMTALE
LITT TALKS SAMARBEJDSPARTNERE

logoer-samlet
ok2

klassefesten-3-zumba_238x120

2 KILLINGER TIL KLASSEFESTEN 3

Journalist-elever tog i biografen og anmeldte Klassefesten 3, der er optaget på Vallekilde Højskole.

Læs mere

Vinter_Vallekilde_Jul_238x120

23.-27. DECEMBER – JUL PÅ VALLEKILDE

Igen i år inviterer Vallekilde Højskole til julekursus med foredrag, kreative værksteder og skøn mad. Bemærk dog at kurset er udsolgt.

Læs mere

COL_skraldedans_238x120

2. JANUAR – FORÅRSHOLDET STARTER

Vallekildes forårshold starter den 2. januar. Vi har kun få pladser tilbage på Spiludvikling.

Læs mere

litt-talk-thumb-2

4.-5. FEBRUAR – LITT TALK

Der er både rutinerede forfattere og nye stjernefrø på programmet, når vi til februar igen slå dørene op til Vallekildes egen litteraturfestival, Litt Talk.

Læs mere

dfunkvolley_238x120

VOLLEY MED FLYGTNINGE

Vallekildes Event-elever bød sammen med DFUNK sidst i november velkommen til en landsdækkende volleyturnering for unge med flygtningebaggrund.

Læs mere

Laura Havgry_238x120

13. AUGUST – HOLDSTART EFTERÅR

Efterårsholdet 2017 starter den 13. august. Vi glæder os.

Læs mere

arkademaskiner_238x120

KUN FÅ PLADSER PÅ NÆSTE SPILHOLD

Det eneste fag, vi stadig har plads på til foråret, er Spiludvikling – hvor der kun er ganske få ledige pladser tilbage.

Læs mere

01

MADS BRÜGGER PÅ BESØG

For Mads Brügger er langskaftede ridestøvler et journalistisk værktøj. Han er kendt for sin gonzo-tilgang til journalistikken – og 26. oktober besøgte han Vallekilde.

Læs mere

phenomena_746x400

FOTOKUNST OM RUMVÆSNER

Vallekilde kom i nærkontakt med en virkelighed befolket af rumvæsner, da de tre fotografer bag fotobogen Phenomena om USAs UFO-miljø besøgte højskolen.

Læs mere

Bro Jakob

JAKOB BRO TRIO GAV KONCERT

Vallekilde og gæster kunne nyde den fabelagtige jazzguitarist Jakob Bro og hans trio, som gav koncert på højskolen den 28. november 2016.

Læs mere

Esben_Bjerre_selfie_238x120160428

ESBEN BJERRE PÅ VALLEKILDE

Radio- og tv-vært Esben Bjerre besøgte Vallekilde Højskole, for at fortælle om sin karriere fra journalistpraktikant til kendis og stilikon med egen slipsekollektion.

Læs mere

SuzanneB_ThomasK_238x120160601

SUZANNE BRØGGER KOM FORBI

I samtale med Forfatter-elev Thomas Korsgaard fortalte Suzanne Brøgger 1. juni om sit arbejde, om friheden og ensomheden, skammen og døden.

Læs mere

Kagebord_238x120160126

KAGEBORD SOM VALGFAG

Vallekilde har fået et nyt valgfag: sønderjysk kagebord. Hindbærroulader, citronmåner, kringler og småkager blander sig med gode historier om, hvor vi kommer fra, og hvor vi er på vej hen.

Læs mere

Klassefesten_238x120

SKUESPILLERE TIL UNGE: KVAJ JER!

Premiereaktuelle Klassefesten 3 er optaget på Vallekilde. Læs hvad skuespillerne Anders W. Berthelsen, Nikolaj Kopernikus og Troels Lybys har at sige til unge.

Læs mere

bremer-mccoy-atlas-4-1200x800

KONCERT: BREMER/MCCOY

5. oktober spillede den nytænkende jazzduo Bremer/McCoy en fabelagtig koncert på Vallekilde Højskole.

Læs mere

colling

FOREDRAG MED KASPAR COLLING

Forfatteren bag Den Danske Borgerkrig 2018-24, Kaspar Colling, gæstede Vallekilde.

Læs mere

OliverRoutheSkov_238x120

USA-KORRESPONDENT PÅ BESØG

Journalist Oliver Routhe Skov besøgte Vallekilde og gav et indblik i det delte USA, hvor eliten holder en fest, som størstedelen af befolkningen ikke er inviteret med til.

Læs mere

holger_bernt_238x120

FORBEREDELSE TIL TANZANIATUR

Professor emeritus Holger Bernt Hansen fra Center for Afrikastudier holdt foredrag om aktuelle samfundsforhold, politik og økonomi i Tanzania – destinationen for en af efterårets studieture.

Læs mere