LITT TALK

LITT-TALK-TOP_16

VI SES 6.-7. FEBRUAR 2016

Efter fire fantastiske litteraturfestivaler er det nu en fast tradition, at Vallekilde Højskole inviterer til Litt Talk den første weekend i februar. Her på siden kan du løbende holde dig opdateret om næste års program, og du kan naturligvis også få serveret nyheder fra Litt Talk direkte i dit Facebook-feed.

Vil du se eller gense nogle af de inspirerende og personlige talks fra de foregående år, så klik dig hen på vores Litt Talk kanal. Hør blandt andre Hanne-Vibeke Holst, Søren Ulrik Thomsen, Ida Jessen og Maria Helleberg fortælle om alt lige fra skriveblokade, inspiration og skrivekløe til skrivegreb, fifs og forlagsafslag.

TILMELDING
Tilmeldingen er lukket for nu, men åbner i god tid inden næste års festival.
PROGRAM
Se programmet for Litt Talk 2016 her. Erling Jepsen har desværre aflyst grundet sygdom, men Rasmus Nikolajsen er heldigvis trådt til med kort varsel.

FORFATTERNE 2016

KIM LEINE
Kim Leine er født og opvokset i Norge og har boet i Grønland. Han debuterede med erindringsromanen Kalak og senere Profeterne i evighedsfjorden, en historisk roman som også foregår i Grønland. Forfatteren Kim Leine er aktuel med Afgrunden om tiden fra den finske borgerkrig og til modstandsbevægelsen under 2. Verdenskrig. Leine har bl.a. modtaget Nordisk Råds Litteraturpris, De Gyldne Laurbær og Politikens Litteraturpris.

CASPAR ERIC
Caspar Eric er født i 1987 og debuterede i 2014 med poesi-udgivelsen ”7/11” og blev hashtag-generationens poet med sine særlige hverdagslige beskrivelser af følelser og kærlighed. I 2015 udkom digtsamlingen Nike, som udforsker det at være handicappet – og det at tale om handicap. Caspar Eric modtog debutantprisen i 2015 for sin digtsamling. Han er nomineret til Politikens Litteraturpris i 2016 for Nike.

PIA JUUL
Pia Juul har udgivet en lang række digtsamlinger, novellesamlinger blandt andet Mit forfærdelige ansigt, som er opført som hørespil og skuespil. Hun har udgivet flere romaner, senest Avuncular. Flere af udgivelserne er opført som hørespil og skuespil. Juul har modtaget Danske Banks Litteraturpris, Montanas Litteraturpris, Kritikerprisen og blev indstillet til Nordisk Råds Litteraturpris i 2015.

MIRJAM BASTIAN
Mirjam Bastian er uddannet kunstfilminstruktør. Hun debuterede med romanen Rejse i rød bil i 1997. Romanen Observatøren er inspireret af researchophold på forskellige stjerneobservatorier og udløste Harald Kidde og Astrid Echrencron-Kiddes Mindelegat. Forfatteren har boet i New York og London i 15 år. I 2015 udkom Loretta, en stor episk roman om to familier, der mødes tværs over Nordsøen.

ERLING JEPSEN – AFLYST GRUNDET SYGDOM
Erling Jepsen er dramatiker og forfatter. Han er født og opvokset i Sønderjylland, hvor mange af hans romaner foregår blandt andet Kunsten at græde i kor som mange også kender fra det store lærred, Med venlig deltagelse og Den sønderjyske farm. Jepsen er aktuel med romanen Hjertets dannelse, som foregår i afgrundsdanmark. Forfatteren har bl.a. modtaget Læserens Bogpris.

RASMUS NIKOLAJSEN
Rasmus Nikolajsen (f. 1977) brød igennem med debuten Digte om lidt (2000) og har siden skrevet fire digtsamlinger, blandt andet Socialdemokratisk digt, som blev nomineret til Weekendavisens Litteraturpris. Rasmus Nikolajsen har desuden udgivet romanen: I Athen (2009) og novellesamlingen: Den ulykkelige boghandler (2012). Han er aktuel med den anmelderroste digtsamling Tilbage til unaturen. Rasmus Nikolajsen afløser Erling Jepsen.

METTE HOLM
Mette Holm er cand. mag. i japansk og antropologi og arbejder som TV-tekster og oversætter. Hun har de sidste atten år oversat den japanske forfatter Haruki Murakami, i alt fjorten værker, og har desuden skrevet en række artikler om oversættelse og holder jævnligt foredrag om Murakamis forfatterskab og det at oversætte litteratur.

JEGOR FETISOV
Jegor Fetisov er russisk forfatter og digter. Han har skrevet de poetiske bøger Tjas (Timen), noveller og dramatik. Hans digte er trykt i flere tidsskrifter og i 2014 udkom debutromanen Pas v pustotu (En aflevering i tomheden), som handler om livsvalg og om at realisere sit talent. Fetisov har boet i København siden 2013.

NICOLE BOYLE RØDTNES
Nicole Boyle Rødtnes er født i 1985 og debuterede i 2010 med første bind i serien ”Skeletter i skabet”. Hun har udgivet serierne ”Elverskud” og ”Zombie-jæger” samt mange andre spændingsbøger for børn og unge. Har været nomineret til Orlaprisen og Book Eater-prisen. Rødtnes er udannet fra Forfatterskolen for Børnelitteratur.

TINA SAKURA BESTLE
Tina Sakura Bestle debuterede med Jok i 2004. Hun har udgivet børneromanen Papirdrengen, serien Ærtehalm (skrevet sammen med Anne-Marie Donslund) og senest Skyggefugl samt en række billedbøger. Tina Sakura Bestle er blevet nomineret til Orlaprisen, har fået Statens Kunstfonds treårige arbejdslegat og Gyldendals Børnebogspris. Bestle har skrevet til børnesiderne i UD & SE og nogle af historierne er genudgivet i bogen Lorte-Hjorte.

JAKOB MELANDER
Jakob Melander debuterede med krimien Øjesten, som røg direkte ind på bestsellerlisterne og siden er blevet oversat til adskillige sprog. Serafine og De berusedes vej er anden og tredje del af serien om politiassistenten Lars Winkler. Melander var som ung en del af Københavns punkmiljø og har en baggrund som guitarist i flere rockbands. Er uddannet dramatiker og er cand.mag i litteraturvidenskab.

LEA LØPPENTHIN
Lea Løppenthin født i 1987. Hun er uddannet fra Litteraturvidenskab og Forfatterskolen. Hun debuterede med digtsamlingen Nervernes adresse i 2014, som hun høstede stor ros for. Værket er delt op i syv længere prosalignende digte, der alle omhandler jegets skrøbelighed i egen eksistens og i relation til andre. Løppenthin er diplomatbarn og har boet i Dhaka, Bangladesh og Hanoi, Vietnam.

DEM MØDER DU OGSÅ
SIMON_FRUELUND_BW

SIMON FRUELUND
Simon Fruelund er konferencier på Litt Talk sammen med Anne-Marie Donslund. Han er forfatter og desuden leder forfatterlinjen på Vallekilde Højskole. Simon Fruelund debuterede med novellesamlingen Mælk i 1997. Han har siden udgivet flere novellesamlinger og romaner, senest Pendlerne fra 2014. Flere af hans udgivelser er oversat. Simon Fruelund er uddannet fra Forfatterskolen og har været forlagsredaktør på Gyldendal i en årrække.

CHARLOTTE WEITZE
Charlotte Weitze debuterede i 1996 med novellesamlingen Skifting, som hun modtog BogForums debutantpris for. Hun har siden udgivet flere novellesamlinger, radiodramatik og romaner, bl.a. Brevbæreren (2003) og Harzen-sanger (2013). I foråret 2016 er hun aktuel med klimaromanen Den afskyelige. Charlotte Weitze er tilknyttet Vallekilde Højskole som gæstelærer på forfatterlinjen og som kunstnerisk leder af Litt Talk.

donslund_746x300

ANNE-MARIE DONSLUND
Anne-Marie Donslund er konferencier på Litt Talk sammen med Simon Fruelund. Hun startede forfatterlinjen på Vallekilde Højskole og fik i sin tid idéen til Litt Talk festivalen inspireret af de populære TED talks. Hun skriver børnebøger, bl.a. den Orlaprisnominerede serie ”Ærtehalm” sammen med Tina Sakura Bestle. Hun leder forfatterskolen for unge i Midt- og Vestsjælland, laver litteraturfestival for børn og unge i Odsherred og arbejder som kulturkonsulent i Odsherred Kommune.

CHRISTINA ENGLUND
Christina Englund optræder på Litt Talk med ord og musik i forbindelse med lørdagens cafékoncert. Hun debuterede som forfatter i en alder af sytten og har siden udgivet fem romaner på Gyldendal, senest Dør til et værelse. Englund modtog i 2012 Statens Kunstfonds treårige arbejdslegat. I de seneste år har hun arbejdet sammen med forskellige musikere.

JAKOB VEDELSBY
Jakob Vedelsby har blandt andet udgivet romanerne Himlen må vente (2002), Du og jeg (2004), Menneskeloven (2011) og Skyggespor (2015). Jakob Vedelsby er formand for Dansk Forfatterforening og på Litt Talk interviewer han den russiske forfatter Jegor Fetisov, blandt andet om den dansk-russisk antologi Frihed og skæbne (2015), som Jakob Vedelsby tog initiativ til. Foto af Dan Møller.

Jeanette_Lindbæk_Birk_746x300

JEANETTE LINDBÆK BIRK
Jeanette Lindbæk Birk er skuespiller. Hun er uddannet fra Statens Teaterskole i 2004 og har siden arbejdet indenfor teater, film og TV. Derudover arbejder Jeanette Lindbæk Birk som indlæser, konsulent og underviser. Hun medvirkede i Nick Cave Teaterkoncerten, der vandt en Reumert i 2007 for Årets Forestilling. På Litt Talk medvirker Jeanette Lindbæk Birk i cafékoncerten lørdag aften.

Anders_Birk_746x300

ANDERS BIRK
Anders Birk er guitarist uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium i 2002 og har siden spillet og indspillet med forskellige bands i både ind- og udland. Han har desuden lavet en del teater både som musiker, komponist og kapelmester og medvirkede blandt andet i de Reumert-vindende Nick Cave Teaterkoncerten og Teaterkoncert med sange af Leonard Cohen. Han er en tredjedel af spoken word bandet Nye Rør med digteren Mads Eslund. På Litt Talk medvirker han i cafékoncerten lørdag aften.

DEBUTANTER

HANNAH LUTZ
Hannah Lutz er forårsdebutant fra Rosinante & Co. Hun er opvokset i Finland og bor nu i et kollektiv i Tølløse. Forfatterens debutroman foregår i den smålandske produktionsskov, hvor vildsvin og mennesker omgås hinanden, invaderer hinanden – og måske bliver til hinanden.

SARI ARENT
Sari Arent er født i 1993 og har været medlem af foreningen HUF (Håbefulde Unge Forfattere) siden 2010. Hun skriver romaner, kortprosa og noveller og har udgivet et par noveller på Forlaget Kandor og i Håbefulde Unge Forfatteres dystopisamling, Skybrud (2014).

MORTEN VITTRUP
Morten Vittrup er født i 1983. Han debuterer med romanen Argentineren der kom sejlende på en cedertræsplanke på forlaget Gyldendal i foråret 2016. Romanen er på over 400 sider, den er skrevet på tre kontinenter på tre forskellige computer og over en periode på otte år.

SOFIE DIEMER LEONHARDT
Sofie Diemer Leonhardt er født i 1995. Hendes debutdigtsamling LOL-LITA portrætterer virkeligheden for en ung kvinde lige nu og her og forholder sig til den sårbarhed, der knytter sig til kroppen, om ensomhed, om begær og om sex. Digtsamligen udkommer 1. marts 2016 på Gyldendal.

SIGNE BRØNSERUD
Signe Brønserud er uddannet fra Forfatterskolen i 2008. Hun debuterer på forlaget Gyldendal med romanen Om et klaver, som handler om venskaber, håndværk og kompromisløshed – tilsat skæve dialoger, brægende får og udsigt til Lillebælt. Romanen udkommer medio februar 2016. Foto af Bothild Una Jensen.

Nikolaj_Brettschneider_746x300

NIKOLAJ BRETTSCHNEIDER
Nikolaj Brettschneider er 17 år og går i 2.G på Sorø Akademi. Han har skrevet noveller siden folkeskolen. I efteråret 2015 blev han en af vinderne i Dansk Forfatterforenings konkurrence ”DM i novelleskrivning” med novellen, “Nattens hændelser”.

REDAKTØR

Louise-Koenigsfeldt

LOUISE KØNIGSFELDT
Louise Kønigsfeldt er redaktør på Rosinante & CO. Her har hun arbejdet med skønlitteratur i femten år og stået bag en lang række udgivelser af danske og udenlandske forfattere – etablerede forfattere og debutanter. Rosinante & Co ligger i hjertet af København og består af Høst & Søn, Pretty Ink, Cicero, Samleren og Rosinante. På Litt Talk vil Louise Kønigsfeldt læse og vurdere manuskripter af forfatterspirer, der deltager i litteraturfestivalen.

LITT-TALK-CHANNEL_LINK

MEDIEOMTALE
PRISER
Begge dage:
Med overnatning på deleværelse og fuld forplejning: 1.895 kr. (VENTELISTE)
Med overnatning på sovesal og fuld forplejning: 1.450 kr.
Uden overnatning, men med fuld forplejning: 1.100 kr.Enkelte dage:
Lørdag – inklusiv frokost, aftensmad og koncert: 950 kr.
Søndag – inklusiv frokost: 850 kr.Studerende:
Begge dage med overnatning på sovesal og fuld forplejning: 500 kr.
LITT TALKS SAMARBEJDSPARTNERE:


SKOLEN_RED_GRADIENT_thumb

SNART UDSOLGT PÅ FORÅRSHOLDET

Der er nu venteliste på Journalist og Tilrettelægger. Kun få ledige pladser tilbage på forårsholdets øvrige fag.

Læs mere

euroman_costerwaldau_238x120

SAMARBEJDE MED EUROMAN

Vallekildes journalist-hold har indgået mediesamarbejde med Euroman.dk.

Læs mere

OliverRoutheSkov_238x120

USA-KORRESPONDENT PÅ BESØG

Journalist Oliver Routhe Skov besøgte Vallekilde og gav et indblik i det delte USA, hvor eliten holder en fest, som størstedelen af befolkningen ikke er inviteret med til.

Læs mere

Bro Jakob

28. NOVEMBER – JAKOB BRO TRIO

Oplev den fabelagtige jazzguitarist Jakob Bro og hans trio på Vallekilde den 28. november kl. 19.30.

Læs mere

United_States_Capitol_238x120

TRUMP ELLER CLINTON?

Til efteråret rejser vi blandt andet til USA for at følge præsidentvalgs-gyseren på nært hold. Derudover står der Cambodia, Sydkorea og Tanzania i kalenderen.

Læs mere

Barvand_aften_238x120160609

VALLEKILDEBAR PÅ DISTORTION

Vallekilde Højskole var med på Distortion i København, klar til at servicere de mange festivalgængere med vand og spil.

Læs mere

SuzanneB_ThomasK_238x120160601

SUZANNE BRØGGER KOM FORBI

I samtale med Forfatter-elev Thomas Korsgaard fortalte Suzanne Brøgger 1. juni om sit arbejde, om friheden og ensomheden, skammen og døden.

Læs mere

Esben_Bjerre_selfie_238x120160428

ESBEN BJERRE PÅ VALLEKILDE

Radio- og tv-vært Esben Bjerre besøgte Vallekilde Højskole den 27. april og fortalte om sin vej fra journalistpraktikant til radiovært med 500.000 lyttere.

Læs mere

Kagebord_238x120160126

KAGEBORD SOM VALGFAG

Vallekilde har fået et nyt valgfag: sønderjysk kagebord. Hindbærroulader, citronmåner, kringler og småkager blander sig med gode historier om, hvor vi kommer fra, og hvor vi er på vej hen.

Læs mere

PLAY_StormP_238x120

SPILUDVIKLERE SKABER UDSTILLING

Elever fra Spiludvikling har været med til at skabe ny udstilling om digitale spil til Storm P. Museet på Frederiksberg.

Læs mere

Klassefesten_238x120

SKUESPILLERE TIL UNGE: KVAJ JER!

Vallekilde har haft et filmhold på besøg. Læs skuespillerne Anders W. Berthelsen, Nikolaj Kopernikus og Troels Lybys råd om ikke at være bange for at kvaje sig.

Læs mere

150år_thumbnailpiger_238x120

150 ÅRS FEST MED GÅDER OG DRONER

1. november 2015 fyldte Vallekilde Højskole 150 år. Rigtig mange kom og fejrede en af Danmarks ældste højskoler til en festlig jubilæumsdag, hvor vi både rejste frem og tilbage i tiden.

Læs mere

bremer-mccoy-atlas-4-1200x800

5. OKTOBER – BREMER/MCCOY

Oplev den fabelagtige og nytænkende jazzduo Bremer/McCoy på Vallekilde Højskole.

Læs mere

colling

6. OKTOBER – KASPAR COLLING

Forfatteren bag Den Danske Borgerkrig 2018-24, Kaspar Colling, gæster Vallekilde. Alle er velkomne.

Læs mere

holger_bernt_238x120

19. OKTOBER – HOLGER BERNT HANSEN

Professor emeritus Holger Bernt Hansen fortæller om aktuelle samfundsforhold, politik og økonomi i Tanzania, hvor 17 vallekillinger rejser til sidst i oktober på studietur.

Læs mere

mads_bru%cc%88gger_238x120

26. OKTOBER – MADS BRÜGGER

For Mads Brügger er langskaftede ridestøvler et journalistisk værktøj. Han er kendt for sin gonzo-tilgang til journalistikken – og 26. oktober besøger han Vallekilde.

Læs mere

Riskast_238x120

BRYLLUP PÅ VALLEKILDE

11. juni 2016 blev Astrid og William viet i Korskirken i Vallekilde. De er elever på forårsholdet. Og det hele var bare for sjov.

Læs mere

Laura Havgry_238x120

GENSYNSGLÆDE I VALLEKILDE

Den 27.-29. maj vender tidligere vallekillinger hjem til højskolen, når vi åbner dørene for gammel elev weekend. De kan bl.a. glæde sig til Marvelous Mosell-koncert + en masse kram.

Læs mere

Cykelskole_238x120

FLYGTNINGE PÅ BESØG

Vallekilde havde fint besøg af 16 uledsagede mindreårige asylansøgere i forbindelse med forårets temauge.

Læs mere