LITT TALK – LITTERATURFESTIVAL

TAK FOR I ÅR – VI SES 3.-4. FEBRUAR 2018

Efter fem fantastiske litteraturfestivaler er det nu en fast tradition, at Vallekilde Højskole inviterer til Litt Talk den første weekend i februar.
Festivalen er overstået for i år, og her på siden kan du se dette års program. Du kan naturligvis også få serveret nyheder fra Litt Talk direkte i dit Facebook-feed.

Vil du se eller gense nogle af de inspirerende og personlige talks fra de foregående år, så klik dig hen på vores Litt Talk kanal. Hør blandt andre Hanne-Vibeke Holst, Søren Ulrik Thomsen, Ida Jessen og Maria Helleberg fortælle om alt lige fra skriveblokering, inspiration og skrivekløe til skrivegreb, fifs og forlagsafslag.

PROGRAM 2017

FORFATTERNE 2017

Kirsten Thorup, forfatter

KIRSTEN THORUP
Kirsten Thorup debuterede i 1967. Hun er lyriker, forfatter og dramatiker. Mest kendt er nok romanerne Himmel og Helvede (1982) og Ingenmandsland (2003). I 2016 udkom romanen Erindring om kærligheden, der handler om et kompliceret forhold mellem en mor og en datter. Kirsten Thorup har blandt andet modtaget De Gyldne Laurbær.

trisse-gejl

TRISSE GEJL
Trisse Gejl fik sit gennembrud i 2006 med romanen Patriarken. I 2016 kom romanen Ulvekvinten, som handler om en kvindes psykiske sammenbrud set gennem sønnen og venindens øjne. Bogen blev nomineret til Blixen Prisen. Trisse Gejl har skrevet teksten til ”Vuggeviser for voksne”, som opføres på Litt Talk.

tim_hinman_746x300

TIM HINMAN
Tim Hinman har arbejdet med lyd i mere end tyve år. Han har blandt andet produceret montager for Danmarks Radio. I 2009 var han med til at stifte Third Ear podcast, der blander den billedskabende danske montagetradition med den amerikanske personlige fortælleform. Third Ear har blandt andet modtaget prisen for bedste fremmedsprogede produktion på Third Coast Festival i Chicago i 2016.

Forfatter.

JENS SMÆRUP SØRENSEN
Jens Smærup Sørensen debuterede i 1971. Han har udgivet digtsamlinger, noveller og romaner, blandt andet Mærkedage (2007) der skildrer den gamle bondekulturs opløsning i en moderne verden. Senest udkom Feriebørn (2015). Jens Smærup Sørensen er bosiddende i Nykøbing Mors og har blandt andet modtaget De Gyldne Laurbær og Radioens Romanpris.

amalie-trudsoe-laulund_746x300

AMALIE LAULUND TRUDSØ
Amalie Laulund Trudsø debuterede i 2013 med Koordinater, en samling af tres korte tekster, der foregår i København, hvor hun selv bor. I 2016 kom romanen Sommerhus, der er en barndomsskildring med et sommerhus i Odsherred som omdrejningspunkt. Amalie Laulund Trudsø er gymnasielærer sideløbende med sit forfatterskab.

adda-djoerup

ADDA DJØRUP
Adda Djørup debuterede i 2005 med digtsamlingen Monsieurs Monologer. Eksistentielle spørgsmål, hverdagshændelser, metafysik og sproglig entusiasme kendetegner forfatterskabet. I 2015 var hun aktuel med novellesamlingen Poesi og andre former for trods. Adda Djørup har blandt andet modtaget EU´s Litteraturpris.

RASMUS BREGNHØI
Rasmus Bregnhøi er illustrator, bladtegner, billedkunstner og børnebogsforfatter. Han har skabt billedbøger med forfattere som Manu Sareen, Rune T. Kidde og Kim Fupz Aakeson. I 2016 udgav han billedbogen Papegøjerne spang gok! sammen med Peter Adolphsen. Rasmus Bregnhøi har blandt andet modtaget Kulturministeriets Illustratorpris.

alen-meskovic_746x300

ALEN MESKOVIC
Alen Meškovic’s debutdigtsamling Første gang tilbage udkom i 2007. Senere kom romanen Ukulele-Jam og i 2016 Enmandstelt, som handler om en syttenårig bosnisk flygtning på vej mod drømmelandet Sverige. Alen Meškovic flygtede selv i 1992, som femtenårig, med sin familie fra borgerkrigen på Balkan. Han har boet i Danmark siden.

nannafoss3

NANNA FOSS
Nanna Foss er forfatter til romanerne Leoniderne og Gemeniderne, som er første del af Spektrum-serien på ni bind. Hver roman har en ny hovedperson og foregår i et paranormalt sci-fi univers. Nanna har også udgivet flere fantasynoveller og er leder af Forfatterskolen for Unge i Odsherred.

niels_brunse_746x300

NIELS BRUNSE
Niels Brunse er oversætter, fortrinsvis fra engelsk, tysk og russisk. Hans største projekt er den komplette oversættelse af Shakespeares samlede skuespil og sonetter. Niels Brunse har desuden oversat klassiske værker af William Blake, J. M. Coetzee og Henrik Ibsen. Han er også litterat og forfatter og har blandt andet skrevet sangen Godmorgen lille land – nr. 30 i Højskolesangbogen.

jan-pet-khorto_746x300

JAN PÊT KHORTO
Jan Pêt Khorto er kurdisk eksilforfatter, digter og journalist fra Aleppo, Syrien. Han kom til Danmark i 2009. I sine digte bearbejder han oplevelser fra Syrien, hvor han blev fængslet på grund af sine politiske digte. Jan Pêt Khorto har udgivet to digtsamlinger, som er oversat til dansk: Helveds Fristelser (2011) og Edens Vugge (2016). Desuden er han en aktiv debattør, næstformand for Det Syriske Kulturinstitut i Danmark og så læser han statskundskab. Foto: copyright Jan Pêt Khorto.

Forfatter Rolf Sparre Johansen.

ROLF SPARRE JOHANSSON
Rolf Sparre Johansson (f. 1985) udkom i 2015 med digtsamlingen Søvn, der handler om en lille families hverdagstrængsler med et mindre barn. I 2016 udgav han Begravelse – et episk langdigt, der har morens død som tema. Rolf Sparre Johansson har desuden bidraget til forskellige tidsskrifter og antologier. Han optrådte første gang på Litt Talk i 2013 som hvedekornsdebutant.

DEM MØDER DU OGSÅ

jens-bruno-hansen_byline_per-morten-abrahamsen

JENS BRUNO HANSEN
Jens Bruno Hansen er bassanger og har siden 1986 haft engagementer ved blandt andet Den Jyske Opera, Aarhus Teater og Det Kongelige Teater, hvor han har været fastansat siden 1994. I de seneste sæsoner har han medvirket i bl.a Den lille fiffige ræv, Macbeth og La Traviata. Jens Bruno Hansen fremfører Trisse Gejls tekst ”Vuggeviser for voksne” på Litt Talk. Foto: Per Morten Abrahamsen

bo-lundby-jaeger_746x300

BO LUNDBY-JÆGER
Bo Lundby Jæger er organist, pianist, dirigent og komponist. Han har modtaget Statens Kunstfonds 3-årige arbejdslegat som komponist og er medstifter af ensemblet FIGURA for ny musik. Bo Lundby-Jæger er ansat som korchef ved Det Kongelige Teater. På Litt Talk spiller han orgel til Trisse Gejls ”Vuggeviser for voksne”.

SIMON_FRUELUND_BW

SIMON FRUELUND
Simon Fruelund er konferencier på Litt Talk sammen med Anne-Marie Donslund. Han er forfatter og desuden leder forfatterlinjen på Vallekilde Højskole. Simon Fruelund debuterede med novellesamlingen Mælk i 1997. Han har siden udgivet flere novellesamlinger og romaner, senest Pendlerne fra 2014. Flere af hans udgivelser er oversat. Simon Fruelund er uddannet fra Forfatterskolen og har været forlagsredaktør på Gyldendal i en årrække.

CHARLOTTE WEITZE
Charlotte Weitze debuterede i 1996 med novellesamlingen Skifting, som hun modtog BogForums debutantpris for. Hun har siden udgivet flere novellesamlinger, radiodramatik og romaner, bl.a. Brevbæreren (2003) og Harzen-sanger (2013). I foråret 2016 er hun aktuel med klimaromanen Den afskyelige. Charlotte Weitze er tilknyttet Vallekilde Højskole som gæstelærer på forfatterlinjen og som kunstnerisk leder af Litt Talk.

ANNE-MARIE DONSLUND
Anne-Marie Donslund er konferencier på Litt Talk sammen med Simon Fruelund. Hun startede forfatterlinjen på Vallekilde Højskole og fik i sin tid idéen til Litt Talk festivalen inspireret af de populære TED talks. Hun skriver børnebøger, blandt andet den Orlaprisnominerede serie Ærtehalm sammen med Tina Sakura Bestle. Hun leder forfatterskolen for unge i Midt- og Vestsjælland, laver litteraturfestival for børn og unge i Odsherred og arbejder som kulturkonsulent i Odsherred Kommune.

REDAKTØR

Louise-Koenigsfeldt

LOUISE KØNIGSFELDT
Louise Kønigsfeldt er redaktør på Rosinante & CO. Her har hun arbejdet med skønlitteratur i femten år og stået bag en lang række udgivelser af danske og udenlandske forfattere – etablerede forfattere og debutanter. Rosinante & Co ligger i hjertet af København og består af Høst & Søn, Pretty Ink, Cicero, Samleren og Rosinante. På Litt Talk vil Louise Kønigsfeldt læse og vurdere manuskripter af forfatterspirer, der deltager i litteraturfestivalen.

DEBUTANTER
thomas-korsgaard_746x300

THOMAS KORSGAARD
Thomas Korsgaard (f. 1995) debuterer i februar 2017 på forlaget Lindhardt & Ringhof med romanen Hvis der skulle komme et menneske forbi. Romanen handler om Tue, der vokser op i en familie i krise, om afstumpethed og den afmagt der opstår, når kærligheden forsvinder. Thomas Korsgaard er tidligere elev på Vallekilde Højskoles forfatter-linje.

luca-talamona_746x300

LUCA ENGBERG TALAMONA
Luca Engberg Talamona (f. 1993) debuterer med digtsamlingen Alcatraz på forlaget Gladiator i foråret 2017. Den handler om en kræftsyg far, der bor i en gammel kunstnerkoloni i Umbriens bjerge. Sønnen er på besøg, naboerne forstyrrer, alt imens den dødssyge far fremviser en enorm optimisme. Luca Engberg Talamona er tidligere elev på Vallekilde Højskoles forfatter-linje.

Signe Olesen Maxen. Foto: L¾rke Posselt

SIGNE MAXEN
Signe Maxen (f. 1992) debuterer i februar 2017 med romanen Sort galde på Samlerens Forlag. I romanen følger man den tænksomme og melankolsk anlagte Sigrids tilværelse i Albertslund. Det er en fortælling om en menneskelig sårbarhed, der får lov at kamme over. Signe Maxen går til daglig på Forfatterskolen.

tine-hoeeg

TINE HØEG
Tine Høeg (f. 1985) debuterer i foråret 2017 med Nye rejsende på Forlaget Rosinante. Romanen handler om en ung kvinde, der får job som gymnasielærer. Men første arbejdsdag møder hun en mand i toget, der er gift og har et barn. 
Tine Høeg er cand.mag. i dansk og filosofi.

runi-weihe

RÚNI WEIHE
Rúni Weihe (f. 1985) er født og opvokset på Færøerne. Han dimitterede fra Arkitektskolen Aarhus i 2012 og startede på Forfatterskolen i 2016. I 2015 udkom debuten Mursejler på forlaget Arkiv for Detaljer og tre digte blev publiceret i OEHL#2. Rúni har deltaget på flere kunstudstillinger, senest forårsudstillingen 2016 på Færøernes Kunstmuseum.

julie-gufler

JULIE GUFLER
Julie Gufler (f.1983) går på første år på Forfatterskolen. Hun skriver prosa og lyrik med udgangspunkt i sprogets mu- og umuligheder. Hun har oversat Monelles bog af Marcel Schwob, som udkommer på forlaget Sidste Århundrede i 2017.

simon-holm-pedersen

SIMON HOLM PEDERSEN
Simon Holm Pedersen (f. 1987) går på Forfatterskolen. Han har blandt andet udgivet en chapbook på norske AFV Press og er cand. mag. i litteraturvidenskab.

trine-v-ipsen

TRINE V. IPSEN
Trine V. Ipsen (f. 1990) er medlem af HUF – Foreningen for Håbefulde Unge Forfattere og har publiceret på engelsk, blandt andet novellerne Postcards from Paradise og Else Marie i britiske Litro Magazines antology, Hearing Voices og australske Talent Implied. Trine V. Ipsen er cand. mag. i engelsk og har studeret creative writing i Scotland og Australien.

LITT-TALK-CHANNEL_LINK

PRISER 2017
Begge dage:
Med overnatning på deleværelse og fuld forplejning: 1.895 kr.
Med overnatning på sovesal og fuld forplejning: 1.450 kr.
Uden overnatning, men med fuld forplejning: 1.100 kr.

Enkelte dage:
Lørdag – inklusiv frokost, aftensmad og koncert: 950 kr.
Søndag – inklusiv frokost: 850 kr.

Studerende:
Begge dage med overnatning på sovesal og fuld forplejning: 500 kr.

MEDIEOMTALE
Medieomtale af Litt Talk 2017
Nordvestnyt: Kendte forfatter-navne på festival

Medieomtale af Litt Talk 2014
Poltiken: Læren fra Vallekilde: Skriv for helvede
TV-indslag fra TV2Øst: Litteraturglade mødes
NordvestNyt: De sorte dimsers hyldest
Anette Øster fra Rosinante&Co: Med litteraturen i centrum – en weekend på højskole

Medieomtale af Litt Talk 2013
Politiken: Nye bogdrømme kan begynde her
Det Ny Odsherred: Fuldt hus til litteraturfestival
DR.dk: En weekend i litteraturens tegn
DR.dk: Inspirerende litteratur-weekend på Vallekilde Højskole

Medieomtale af Litt Talk 2012
DR.dk: Reportage fra Litt Talk på Vallekilde Højskole
NordvestNyt: Danmarks mest frygtede mand i Vallekilde

LITT TALKS SAMARBEJDSPARTNERE

logoer-samlet
ok2

SYV FANTASTISKE STUDIEREJSER

Efter to ugers rejse til forskellige destinationer i hele verden er højskolens elever nu hjemme igen.

Læs mere

25. OKTOBER – PETRA NAGEL

Med sine ærlige tv-programmer forsøger Petra Nagel at fortælle danskerne, hvorfor man ikke bør gå og være uvenner med sin egen krop. Mød den populære tv-vært på Vallekilde Højskole.

Læs mere

LAV ET SPIL PÅ 36 TIMER

Kan man lave sit eget spil på under 3 dage? Philip og David fra linjen Spiludvikling viser her, hvordan de har designet og programmeret et simpelt fodboldspil.

Læs mere

9. NOVEMBER – KONGERÆKKEN

Med afsæt i de enkelte regenter genfortæller Hans Erik Havsteen og Anders Olling hele Danmarkshistorien i underholdende foredrag, der byder på gamle røverhistorier og ny viden.

Læs mere

7. DECEMBER – FRA ORD TIL BORD

Bag et godt brætspil gemmer sig timevis af idéudviklinger og spiltests. Kom og hør om processen bag HINT – et af landets mest populære selskabsspil.

Læs mere

KUN FÅ FORÅRSPLADSER TILBAGE

Det er igen i år gået stærkt med tilmeldingerne. Mange af vores linjer er derfor udsolgt. Dog er der stadig pladser på Spiludvikling. Klik her og læs mere.

Læs mere

FOREDRAG OM ISLAMISK STAT

Hvordan stopper vi radikalisering af unge i Danmark – inklusiv dem, der nu vender tilbage til DK fra Syrien? Deniz Serinci gæstede Vallekilde Højskole med sit foredrag om Islamisk Stat.

Læs mere

CPH MAKER VAR EN SUCCES

Eleverne på Design&Maker og Event&Lederskab var i weekenden i København for at hjælpe til med forberedelserne af festivalen Copenhagen Maker.

Læs mere

NAZILA KIVI GÆSTEDE VALLEKILDE

Iran og feminisme. Nazila Kivi besøgte tirsdag Vallekilde Højskole med to forskellige foredrag. “Iran i midten” og “Feminisme: Krop, magt og identitet”

Læs mere

NYT VALGFAG: ARDUINO

Højskolen har fået en række nye valgfag. Et af dem hedder Arduino, og her kan eleverne lære at programmere helt fra bunden.

Læs mere

ROLLESPIL TIL KULTURAFTEN

Sværdkamp, skrig og krigsmaling. Eleverne havde tirsdag aften arrangeret rollespil på græsplænen.

Læs mere

ELEVER VINDER HACKATHON

Hvordan kan man genanvende brugte luftmadrasser? Det gav nogle af Vallekildes elever et godt bud på i weekenden. Nu er de 10.000 kroner rigere.

Læs mere

NY UNDERVISER PÅ SPILUDVIKLING

Martin Skarregaard er ny lærer på Vallekilde Højskole. Han skal assistere Thomas Vigild på linjen Spiludvikling.

Læs mere

KAGE PÅ TVÆRS AF LANDEGRÆNSER

Ungdommens Røde Kors gæster i disse uger Vallekilde Højskole. Tirsdag aften blev der lavet lagkager på tværs af højskoleelever og frivillige fra hele verden.

Læs mere

ET NYT HOLD ER STARTET

Efteråret 2017 er skudt i gang med sang i Foredragssalen. 100 nye elever har dette efterår fundet vej til Vallekilde Højskole.

Læs mere

ELEVER UDGIVER I BERLINGSKE

Journalisteleverne Signe Stoumann Fosgrau og Sara Hodzic har fået en af deres historier solgt til Berlingske. Den handler om at være jomfru i tyverne, og hvorfor det kan være et tabu.

Læs mere

NIKOLAJ OG SOFIA BLEV GIFT

I weekenden stod den på fiktivt Vallekilde-bryllup, da de to forfatterelever Nikolaj og Sofia for sjov sagde ja til hinanden. Hele arrangementet var gennemført fra top til tå.

Læs mere

BESØG AF JENS BLENDSTRUP

Forfatterholdet har netop haft besøg af den anmelderroste Jens Blendstrup til en snak om hans specielle skrivestil og fantastiske fader-fortællinger.

Læs mere

TILRETTELÆGGERE LAVER QUIZSHOW

Tilrettelægger-eleverne har netop afsluttet deres hovedfag. En af grupperne havde lavet en “Kend din elev”-quiz for lærerne.

Læs mere

VANDBAR TIL DISTORTION

Event-eleverne fra Vallekilde Højskole stod igen i år bag Bar’Vand til gadefesten Distortion. Hør, hvordan de har bygget baren op fra bunden.

Læs mere

DANMARKSMESTER I STORY SLAM

Vallekilde-eleven Elisabeth Platz blev onsdag aften danmarksmester i Story Slam. To personlige historier og en masse god fortælleteknik sikrede hende sejren.

Læs mere

TIDLIGERE ELEV VINDER KRAVLING-PRIS

Johanne Ramskov Erichsen vandt i weekenden en Kravling-pris for sin dækning af asyl- og flygtninge-området i Information.

Læs mere

DOKUMENTARIST: “SPRING UD I DET!”

Hvilke udfordringer er der ved at lave dokumentarfilm? Dokumentarfilmsinstruktør Emil Langballe gæstede Vallekilde med et foredrag om sit liv som filmskaber.

Læs mere

SAMARBEJDE PÅ TVÆRS AF LINJER

Journalist- og tilrettelægger-eleverne har de seneste uger arbejdet sammen på tværs af hovedfag. De skulle finde en sjov historie i lokalområdet og lave deres eget nyhedsindslag.

Læs mere

BIOGRAF UNDER ÅBEN HIMMMEL

Årets første Open Air-biograf løb af stablen med puder, madrasser og Twin Peaks-premiere.

Læs mere

SPILUDVIKLERE PÅ KONFERENCE

Spiludviklerne har netop været tre dage i Malmø på Nordic Game Conference, hvor de lærte om alt fra lyddesign til storytelling i spil.

Læs mere

ELEV INTERVIEWEDE UFFE ELBÆK

Alternativets stifter, Uffe Elbæk, gæstede Vallekilde, hvor han blev interviewet af Journalistik-elev Maya Tekeli om sin vejen fra Kaospiloterne til Christianborg.

Læs mere

ELEV HOLDT 1. MAJ-TALE PÅ P1

På arbejdernes internationale kampdag 2017 kunne man høre en ganske særlig tale i P1: Vallekilde-elev Amie Arense Bah holdt 1. maj-tale.

Læs mere

DIGTOPLÆSNING MED THEIS ØRNTOFT

Digteren Theis Ørntoft gæstede Vallekilde Højskole den 3. maj, hvor han læste op af sine digte.

Læs mere

ELEVER STOPPER MADSPILD

Elever fra Tilrettelægger-holdet inviterede hele byen til skraldemiddag lavet af overskudsfødevarer for at sætte fokus på madspild.

Læs mere

UD I RUMMET MED ANDREAS MOGENSEN

10. marts rejste vi langt ud i rummet, da vi havde besøg af den danske astronaut, Andreas Mogensen.

Læs mere

VALLEKILDE BAG TALERSKOLE FOR UNGE

Vallekilde Højskole står bag projektet Røst – en ny talerskole for unge på landets højskoler.

Læs mere

SPIL SOM PTSD-BEHANDLING

Kan computerspil hjælpe PTSD-ramte krigsveteraner med at overkomme dagligdags opgaver som besøg i supermarkedet? Det gjorde spiludvikler Christoffer Holmgård os klogere på, da han besøgte Vallekilde.

Læs mere

CLEAN OUT LOUD IGEN I ÅR

Igen i år står elever fra Vallekilde bag Clean Out Loud på Roskilde Festival. Projektet sørger for, at festivalpladsen efterlades efter festivalen uden spor af det festende folk.

Læs mere

EN WEEKEND MED LITTERÆR OVERFLOD

Der var både rutinerede forfattere og nye stjernefrø på programmet, da vi første weekend af februar igen slog dørene op til Vallekildes egen litteraturfestival, Litt Talk.

Læs mere

FORFATTERELEV UDGIVER ROMAN

Thomas Korsgaard gik på Forfatter-holdet i foråret 2016. Nu udkommer hans debutroman.

Læs mere

2 KILLINGER TIL KLASSEFESTEN 3

Journalist-elever tog i biografen og anmeldte Klassefesten 3, der er optaget på Vallekilde Højskole.

Læs mere

VOLLEY MED FLYGTNINGE

Vallekildes Event-elever bød sammen med DFUNK sidst i november velkommen til en landsdækkende volleyturnering for unge med flygtningebaggrund.

Læs mere

MADS BRÜGGER PÅ BESØG

For Mads Brügger er langskaftede ridestøvler et journalistisk værktøj. Han er kendt for sin gonzo-tilgang til journalistikken – og 26. oktober besøgte han Vallekilde.

Læs mere

FOTOKUNST OM RUMVÆSNER

Vallekilde kom i nærkontakt med en virkelighed befolket af rumvæsner, da de tre fotografer bag fotobogen Phenomena om USAs UFO-miljø besøgte højskolen.

Læs mere

JAKOB BRO TRIO GAV KONCERT

Vallekilde og gæster kunne nyde den fabelagtige jazzguitarist Jakob Bro og hans trio, som gav koncert på højskolen den 28. november 2016.

Læs mere

ESBEN BJERRE PÅ VALLEKILDE

Radio- og tv-vært Esben Bjerre besøgte Vallekilde Højskole, for at fortælle om sin karriere fra journalistpraktikant til kendis og stilikon med egen slipsekollektion.

Læs mere

SUZANNE BRØGGER KOM FORBI

I samtale med Forfatter-elev Thomas Korsgaard fortalte Suzanne Brøgger 1. juni om sit arbejde, om friheden og ensomheden, skammen og døden.

Læs mere

2. NOVEMBER – DIALOGAFTEN

I samarbejde med DFUNK inviterer vi til en hyggelig aften med fællesspisning, fortælling og dialog om flygtninges integration i Odsherred.

Læs mere

FOREDRAG OM SMARTPHONESTRESS

Hør, hvad smartphones egentlig gør ved os, når journalist Søren Hebsgaard besøger os. I forbindelse med foredraget tester eleverne, om man kan overleve et døgn uden skærme.

Læs mere