PODCAST

FORTÆL MED LYD
I efteråret 2019 lancerer vi Podcast som et nyt hovedfag på Vallekilde Højskole. Erfaring har vi dog masser af, da vi længe har udbudt Podcast som et meget populært valgfag.
Men nu er det altså muligt at fordybe sig endnu mere i, hvordan man fortæller gode historier med lyd.

For hvad enten du har den digitale optager med ud i verden, eller du bånder en samtale med et spændende menneske i vores radiostudie, så handler det i Podcast altid om at fortælle den gode og spændende historie.

Undervejs i forløbet skal vi prøve kræfter med flere radiodiscipliner – alt fra små nyhedsindslag over et forløb med lyddesign til længere, sammenklippede formater, hvor vi arbejder i dybden med fortællingen og de lydlige virkemidler.

SAMARBEJDE MED ANDRE FAG
På Podcast vil vi arbejde tæt sammen med især Tilrettelægger, da de to fag har en fælles faglighed omkring bl.a. fortælleteknik, virkemidler og dramaturgi.
Vi vil også samarbejde med Journalistik om et fælles journalistisk projekt, hvor vi bringer de forskellige fagligheder i spil. Som elev på Podcast får du således også muligheden for at stifte bekendskab med TV-produktion og den mere klassiske skrevne journalistik.
Der vil også være mulighed for at snuse til optagelsesprøverne på de medierelaterede uddannelser på DMJX, SDU og TVM, som ligger i foråret.

UDSTYR
Vi har digitale optagere såsom Zoom H1, som du får udleveret til låns ved holdstart, og som vil blive dit kæreste eje igennem opholdet. Vi redigerer i det intuitive radioredigeringsprogram Hindenburg, som højskolen stiller til rådighed på din bærbare computer. (Vi anbefaler, at du har din egen bærbare med, men det er ikke noget krav. Det gør dog arbejdet lettere for dig, og det bliver nemmere at podcaste videre efter højskoleopholdet slutter.)

Derudover har vi et hyggeligt, lille radiostudie på højskolen, som både fungerer som et live setup, så vi kan sende live radio via internettet, men også bruges til at indtale speaks og producere podcasts i.

FORLØB
Vi starter med det tekniske. I den første periode vil du blive kastet ud i opgaver, der skal gøre dig tryg og erfaren i at bruge den digitale optager. Med øvelser, der i første omgang tager udgangspunkt i dig selv, vil du senere blive god til at optage og lave historier om verden omkring dig.
Du vil også blive superbruger af redigeringsprogrammet Hindenburg, og vi klæder dig godt på til at lave de vilde lyduniverser, der skaber god radio.
Igennem opholdet får vi besøg af dygtige radiomennesker, der vil dele ud af deres arbejde og erfaringer. Desuden har vi undervejs et samarbejde med P4 om at lave små radiofortællinger, som kan ende med at blive bragt i æteren.

Sidst på året gælder det dit personlige projekt, hvor du kan afprøve alt, hvad du har lært. Når du afslutter opholdet, vil du have produceret en række mindre lydproduktioner, du kan samle i en portfolio.

Igennem hele semestret vil der være gæster udefra, som kommer og underviser og giver inspiration. Til daglig er Kristian Burmeister hovedlærer og sparringspartner.

STUDIETUR

REJS UD I VERDEN MED VALLEKILDE
En del af opholdet på Vallekilde er at komme ud og se sig om i verden. Til efteråret tager Podcast på studietur med Tilrettelægger-holdet til Tanzania, hvor vi skal lave optagelser med lokale, besøge en masai-landsby, på safari og besøge en radiostation i Dar Es Salaam.
Glæd dig til en unik rejse til et af Afrikas mest imødekommende lande, hvor spændende kultur og et enestående dyreliv venter. Vi har selvfølgelig udstyr med, så vi kan optage undervejs.
Grundprisen for rejsen er 9.900 kr. Dertil kan komme et ekstra tillæg.

Læs mere om alle vores rejser her.

UGESKEMA
Her kan du se en ugeoversigt der viser hverdagen på Vallekilde Højskole. Oveni kommer selvfølgelig de improviserede arrangementer, foredrag, filmaftner, hyggelige indfald, spontane sportsudfoldelser og ture ud af huset.

HOVEDLÆRER

KRISTIAN BURMEISTER
kristian@vallekilde.dk
TV og radioentusiast med en akademisk baggrund i Medievidenskab fra Århus Universitet. Har arbejdet med reportagebårne udsendelser til både DR og Radio24syv. Underviser udover Tilrettelæggerholdet også i valgfagene Live radio, Amerikanske TV-serier og Pizzaovn.
Kristian lægger i al sin undervisning vægt på at komme ud over stepperne – så kan man bagefter se på, hvad der virkede. Med andre ord: praksis før teori.

MIE TAST (PÅ BARSEL)
mie@vallekilde.dk
Uddannet journalist fra DMJX i 2010 og har arbejdet med radio og TV, siden hun blev færdig. Mie har bl.a. lavet radionyheder til DR, leveret indslag til P1 Morgen og været live-reporter på Radioavisen. Desuden har hun arbejdet som tilrettelægger hos forskellige produktionsselskaber bl.a. Mastiff TV, hvor hun især har lavet underholdning og reportage.
I undervisningen tager altid Mie udgangspunkt i den enkeltes interesser, evner og ambitioner, så eleverne gennem forløbet og deres projekter bliver klogere på, i hvilken genre og med hvilken tilgang de synes, det er allerfedest at arbejde.
I 2019 vandt hun hovedprisen til Shortdox Award for sin podcast To streger.
Før hun kom til Vallekilde, var hun journalist og redaktionssekretær på Go’ morgen Danmark.
BESØG OS


Hvis du overvejer at tage på højskole, vil vi gerne invitere dig på besøg i Vallekilde, så du kan se, om det er noget for dig. Vi betaler din transport og giver en god frokost.
Klik her for at arrangere dit besøg.
TILMELDING

DIT NAVN

DIN E-MAIL

DIT TELEFONNUMMER

ØNSKET STARTDATO

ØNSKET SLUTDATO

ØNSKET HOVEDFAG

EVENTUELLE SPØRGSMÅL ELLER KOMMENTARER

CLEAN OUT LOUD 2019

Roskilde Festival og dermed Clean Out Loud er overstået, og de 130 elever fra Vallekilde Højskole, der har designet, opbygget og drevet området, takker af for i år.

Læs mere

BLAST PRO SERIES TIL EFTERÅRET

Til efteråret skal eleverne fra Spiludvikling og Event & Lederskab arbejde sammen med Counter Strike-turneringen Blast Pro Series.

Læs mere

28. AUGUST – JEANETTE VARBERG

Prisvindende arkæolog Jeanette Varberg gæster os med foredraget Mennesket har altid vandret, som sætter nutidens flygtningestrømme i historisk relief.

Læs mere

KOM PÅ BESØG

Hvis du overvejer at tage på højskole, vil vi gerne invitere dig på besøg til en rundvisning og en snak.
Vi betaler din transport (op til 500 kr.) og giver en god frokost.

Læs mere

NYT HOVEDFAG: PODCAST

Fra efteråret 2019 lancerer vi et helt nyt hovedfag: Podcast. Faget er for alle, der har lyst til at fortælle gode historier med lyd.

Læs mere

12. SEPTEMBER – LINE KNUTZON

Line Knutzon er en af Danmarks væsentligste nulevende dramatikere – og en af de sjoveste. Kom med indenfor til en aften i det knutzonske univers.

Læs mere

FOREDRAG OM KØN, SEX OG MAGT

Med udgangspunkt i bestselleren En fandens mand fortalte Anders Haahr Rasmussen sin egen historie om at være hvid, heteroseksuel mand i en feministisk tidsalder.

Læs mere

BRUG FOR ET BREAK?

Studerer du på en videregående uddannelse? Og har du brug for et break? Tag et pitstop på Vallekilde til efteråret.

Læs mere

SE HØJSKOLEN

På Vallekilde Højskole kommer du til at bo i smukke omgivelser. Klik her og se billeder af haven, værelserne, foredragssalen og meget mere.

Læs mere

HVAD ER CLEAN OUT LOUD?

Clean Out Loud kombinerer hvert år fest med bæredygtighed på Roskilde Festival.

Læs mere

FØLG MED PÅ INSTAGRAM

Følg med i højskolens daglige liv på Instagram, hvor du får et indblik i elevernes og din (måske) kommende hverdag. Find os på @vallekildehojskole.

Læs mere

VIDEO: EN DAG PÅ VALLEKILDE

Hvordan er livet på en højskole? Se denne video, og hør hvad Jonathan og Alma laver på en typisk dag.

Læs mere

REJS UD I VERDEN MED VALLEKILDE

Alle vores hovedfag tager på studieture til spændende destinationer. Læs mere om efterårets rejser her.

Læs mere

SE VORES VALGFAG

Bag din egen pizza, lær at spille tennis eller dyk ned i podcastens univers. Læs om alle vores valgfag.

Læs mere

HØJSKOLEMAD I SÆRKLASSE

På Vallekilde Højskole er vi stolte af vores køkken. Derfor kan du følge @vallekildemad på Instagram og få smagfulde opdateringer.

Læs mere

VIDEO AF HVERDAGEN

Hvordan ser hverdagen ud på Vallekilde Højskole? Klik her og få et indblik i højskolelivet.

Læs mere

JONAS EIKA HOLDT FOREDRAG

Forfatter Jonas Eika læste op og fortalte om sin seneste udgivelse, Efter solen.

Læs mere

4. AUGUST – HOLDSTART EFTERÅR

Efterårsholdet starter søndag den 4. august. Klik her for at tilmelde dig.

Læs mere

AT BLIVE VEN MED SIG SELV

Journalistik-elev Alina Yasmin Manniche Jensen beskriver i denne modige klumme om højskoleliv, hvordan det føles at bliver ven med sig selv.

Læs mere

SOM EN KO PÅ EN GRÆSMARK

“Højskole er muligheden for, at alle os staldkøer kan nyde livet,” skriver Journalistik-elev Silas Moody Jakobsen i denne klumme om højskoleliv.

Læs mere

FARVEL TIL MASKEN PÅ VALLEKILDE

Isabella Canto Nielsen fra Journalistik skrev i foråret 2019 en fin klumme om højskolekærlighed, om at tage masken af og om at føle sig elsket, når man føler sig grim.

Læs mere

KOM MED RØST PÅ ROSKILDE

Talerskolen Røst skal på Roskilde Festival, og du kan komme med, hvis du vil være med til at formidle årets line-up gennem musiktaler.

Læs mere

DOBBELT CAVLING-VINDER PÅ BESØG

Kan journalistik gøre en forskel? Det spørgsmål besvarede den dobbelte Cavling-vinder journalist Anders-Peter Mathiasen, da han besøgte Vallekilde Højskole 20. marts.

Læs mere

FARVEL TIL KRÆFTEN OG HØJSKOLEN

Efter ni år som forretningsfører siger Anne-Birthe Køppen farvel til Vallekilde Højskole. Lasse Hjeresen Wraae fra Journalistik E18 tegner et portræt.

Læs mere

ELEVER HOLDT BYTTEMARKED

Valgfaget Klimakampen inviterede til byttemarked i Øvelseshuset 31. marts.

Læs mere