fbpx
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button

Podcast

Drømmer du om at lave din egen podcast? Lær at fortælle spændende historier med lyd, når vi tager den digitale optager med ud i verden eller bånder samtaler med spændende mennesker i vores radiostudie.

Skab din egen lydfortælling

På hovedfaget Podcast har du mulighed for at arbejde med dig selv som fortæller. Du kommer til at stifte bekendtskab med både lange og korte lydformater, når vi blandt andet skal optage portrætter, reportager og diverse lydmontager.

 

Fra idé til færdig podcast

Podcast kan være mange ting. Det kan være et enkelt menneskes historie, en samtale om et aktuelt emne, det kan være et intimt univers, hvor selskabet betyder mere end emnet, eller det kan være en kunstnerisk rejse i et lyd-univers. På Vallekilde er der plads til det hele – så længe historien er god.

 

På Podcast-linjen lærer du altså at fange den lækre lyd, at strukturere en fortælling, så lytteren bliver hængende, og så kigger vi også på mulighederne for at komme til at arbejde med podcast i fremtiden.

 

Du får konkret erfaring med:

idéudvikling

pitch

dramaturgi

interviewteknika

lydredigering (Hindenburg)

håndtering af professionelt optageudstyr.

Karen er journalist og har læst på Stockholms Dramatiska Högskola. Hun har produceret dokumentarer til P1, 24syv og vandt i 2017 P1 Shortdox. Hun er drevet af mødet med mennesker og den proces, der ligger i at få dem til at fortælle og åbne op.

Karen Mørk

Underviser – Podcast karen@vallekilde.dk

Maria er uddannet i litteraturvidenskab på KU og har produceret radio i mere end 10 år. Hun bevæger sig som oftest i dokumentargenren og elsker den personlige historie. Derudover er hun en haj med klassiske power tools og laver gerne ting med en boremaskine.

Maria Dønvang

Underviser – Podcast

Kommende hold:

31. juli – 17. december 2024 – ÅBEN FOR TILMELDING

6. januar – 29. juni 2025 – ÅBEN FOR TILMELDING

På Podcast lærte jeg, at man ikke har behov for andet end en optager og noget på hjerte for at fortælle en god historie.

Mads Knud Antoft, tidligere elev

Få et sprog for mediet

Vi kommer også til at lytte til en hulens masse både danske og udenlandske podcast. Lydfortællinger kan med ret få virkemidler få dig til at glemme tid og sted, og sammen skal vi suge inspiration fra nogle af de bedste.

Ved at lytte og diskutere får vi sammen et sprog for mediet.

play-button

Produktioner fra Podcast

På vores SoundCloud-profil kan du høre eksempler på produktioner fra Podcast-holdet.

 

Niels Lücking: Det vi mister
Freja Nørnberg: Min bror, Dorian

Ida Bille: “Nu bliver jeg alt det, som I hader”

Gæsteundervisere fra branchen

Udover din faste underviser vil du også møde erfarne folk fra branchen.

Disse gæstelærere har vi tidligere brugt:

 

Sara Troense,
radiodokumentarist hos MYRKR. Har produceret til blandt andet Radio24Syv, P1, og P3.

 

Asger Juhl, journalist og tidl. radiovært på Radio24Syv.

 

Dorte Palle, medstifter af Nordic Podcast Academy og er medejer af radioproduktionsselskabet Rakkerpak Productions.

 

Andrew Moyo, vært på P3 og laver derudover musikpodcasten ‘Splittet til atomer’.

Mød branchen

Undervejs i forløbet tager vi ud og besøger folk i podcast-branchen. Det kan eksempelvis være Podimo, Third Ear, DR og mindre produktionsselskaber.

Studietur

En del af opholdet på Vallekilde er at skulle af sted på studietur. På Podcast rejser vi derfor to uger ud i verden og møder lokale medier og har selvfølgelig vores lydoptager med. På Vallekilde Højskole prioriterer vi at rejse, så det er godt for både os og klimaet. Derfor er alle vores studierejser med tog eller bus.

De senere år har Podcast rejst til det nordlige Sverige, og til efteråret 2024 skal vi med Event-holdet og Tilrettelægger-holdet til Amsterdam og Harzen. Det første sted møder vi kunsten og kulturen, og det andet sted får vi luft under vingerne.

Turen for foråret 2025 er endnu ikke fastlagt.

Ofte stillede spørgsmål om Podcast

Kan jeg lave mit eget radioprogram?

Nede i højskolens kælder har vi vores eget radiostudie, og både på hovedfag, valgfag og uden for undervisningen har du mulighed for at bruge det.

 

Er det svært at lære teknikken?

De første par uger bruger vi på at lære programmet Hindenburg godt at kende. Vi tager det stille og roligt, så du skal ikke være nervøs for at blive hægtet af på den front.

play-button
play-button

Vil du vide mere?

Har du flere spørgsmål, eller kunne du tænke dig at tale med din kommende underviser, er du mere end velkommen til at sende en mail til Karen på karen@vallekilde.dk

 

Besøg os

Derudover vil vi gerne invitere dig på besøg. Her vil nuværende elever vise dig rundt, og du får rig mulighed for at stille spørgsmål til både elever og lærere. Vi betaler din transport (op til 500 kr.)

Besøg os
Tilmeld dig