PODCAST

KOMMENDE HOLD
EFTERÅR – 2. august – 12. december 2020.
Klik her for at tilmelde dig.
FORTÆL MED LYD
Drømmer du om at lave din egen podcast, eller vil du bare gerne lære at fortælle historier på lyd? Hvad enten du har den digitale optager med ud i verden, eller du bånder en samtale med et spændende menneske i vores radiostudie, så handler det i Podcast altid om at fortælle den gode og spændende historie.

Undervejs i forløbet skal vi prøve kræfter med flere radiodiscipliner – alt fra små nyhedsindslag over et forløb med lyddesign til længere, sammenklippede formater, hvor vi arbejder i dybden med fortællingen og de lydlige virkemidler.

SAMARBEJDE MED ANDRE FAG
Podcastlinjen har det meste af sin undervisning sammen med Tilrettelægger, da de to fag har en fælles faglighed omkring bl.a. fortælleteknik, virkemidler og dramaturgi.
Vi vil også samarbejde med Journalistik om et fælles journalistisk projekt, hvor vi bringer de forskellige fagligheder i spil. Som elev på Podcast får du således også muligheden for at stifte bekendskab med TV-produktion og den mere klassiske skrevne journalistik.
Der vil også være mulighed for at snuse til optagelsesprøverne på de medierelaterede uddannelser på DMJX, SDU og TVM, som ligger i foråret.

UDSTYR
Vi har digitale optagere såsom Zoom H1, som du får udleveret til låns ved holdstart, og som vil blive dit kæreste eje igennem opholdet. Vi redigerer i det intuitive radioredigeringsprogram Hindenburg, som højskolen stiller til rådighed på din bærbare computer. (Vi anbefaler, at du har din egen bærbare med, men det er ikke noget krav. Det gør dog arbejdet lettere for dig, og det bliver nemmere at podcaste videre efter højskoleopholdet slutter.)

Derudover har vi et hyggeligt, lille radiostudie på højskolen, som både fungerer som et live setup, så vi kan sende live radio via internettet, men også bruges til at indtale speaks og producere podcasts i.

FORLØB
Vi starter med det tekniske. I den første periode vil du blive kastet ud i opgaver, der skal gøre dig tryg og erfaren i at bruge den digitale optager. Med øvelser, der i første omgang tager udgangspunkt i dig selv, vil du senere blive god til at optage og lave historier om verden omkring dig.
Du vil også blive superbruger af redigeringsprogrammet Hindenburg, og vi klæder dig godt på til at lave de vilde lyduniverser, der skaber god radio.
Igennem opholdet får vi besøg af dygtige radiomennesker, der vil dele ud af deres arbejde og erfaringer. Desuden har vi undervejs et samarbejde med P4 om at lave små radiofortællinger, som kan ende med at blive bragt i æteren.

Sidst på året gælder det dit personlige projekt, hvor du kan afprøve alt, hvad du har lært. Når du afslutter opholdet, vil du have produceret en række mindre lydproduktioner, du kan samle i en portfolio.

Igennem hele semestret vil der være gæster udefra, som kommer og underviser og giver inspiration.

STUDIETUR

UD I VERDEN MED VALLEKILDE
Som en del af dit ophold på Vallekilde Højskole kommer du med på studietur. I foråret 2020 går turen til Tanzania sammen med Tilrettelægger-holdet, hvor vi skal på safari, opleve en masai-landsby og besøge en radiostation i Dar Es Salaam. Rejsen varer cirka to uger og ligger i februar/marts.
Læs mere om alle vores rejser her.
UNDERVISERE

TUE BLÆDEL
tue@vallekilde.dk
Tue Blædel har en mangeårig baggrund i Danmarks Radio som vært på “Verdenspressen på P1” og tidligere “Tue og Tony på P3”. Han har stor erfaring med radio, podcast og foredrag og står nu i spidsen for Podcast-linjen på Vallekilde. Han har tidligere boet i USA og var ufrivilligt ved at blive sendt i hæren. Den historie er en radiofortælling værdig.

Karen har en bachelor i journalistik og er ved at afslutte sin kandidat, hvor hun specialiserer sig i lyd. Hun har læst et halvt år på Stockholms Dramatiska Högskola, som udbyder nordens bedste uddannelse inden for radiodokumentarer. Hun har produceret dokumentarer til 24syv og P1 og er tidligere modtager af et legat for unge, talentfulde radiodokumentarister og vandt i 2017 P1 Shortdox. Tidligere har hun arbejdet på en ostefabrik, og så elsker hun blommer i madeira.
DEM MØDER DU OGSÅ

Mads_Moeller

MADS MØLLER
Uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskolen. Har arbejdet på Ekstra Bladet, redaktør på flere TV-programmer – senest Monte Carlo på DR3. Er nu producer på GoMorgen P3 og fast gæstelærer på Tilrettelægger. Og så har han selv gået på Vallekilde.

Svenne Friis

SVENNE FRIIS
Svenne Friis er freelanceklipper, fotograf, producer, og underviser fast på TV- og Medietilrettelæggeruddannelsen på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Han har mere end 20 års erfaring som klipper i TV-branchen og har lavet alt lige fra ungdoms-TV, reality, fiktion, webtv og dokumentarer. Han er superbruger i FCP7 og Avid og en begejstret FCP X klipper. På Tilrettelægger underviser Svenne i den gode historie, kamera og teknik.
BESØG OS


Hvis du overvejer at tage på højskole, vil vi gerne invitere dig på besøg i Vallekilde, så du kan se, om det er noget for dig. Vi betaler din transport og giver en god frokost.
Klik her for at arrangere dit besøg.

DEN NYE STIL LIVE

Pelle Peter Jencel tog os med på et vildt ridt gennem dansk raphistorie, da han gæstede Vallekilde Højskole med Den Nye Stil Live. Med sig havde han Hennedub, som står bag cirka alle de hits, du hører i din radio.

Læs mere

1.-2. FEBRUAR – LITT TALK

Vallekilde Højskoles egen litteraturfestival, Litt Talk, løber af stablen første weekend i februar med bl.a. Jonas Eika på plakaten.

Læs mere

15. APRIL – ANDERS MORGENTHALER

Kom til foredrags- og debataften med Anders Morgenthaler, og bliv klogere på, hvordan du selv kan omlægge dine egne vaner i en mere klimavenlig retning. Gratis adgang.

Læs mere

KOM PÅ BESØG

Hvis du overvejer at tage på højskole, vil vi gerne invitere dig på besøg til en rundvisning og en snak.
Vi betaler din transport (op til 500 kr.) og giver en god frokost.

Læs mere

NYT HOVEDFAG: PODCAST

Vi har fået et nyt hovedfag: Podcast. Faget er for alle, der har lyst til at fortælle gode historier med lyd.

Læs mere

BRUG FOR ET BREAK?

Studerer du på en videregående uddannelse? Og har du brug for et break? Tag et pitstop på Vallekilde til efteråret.

Læs mere

SE HØJSKOLEN

På Vallekilde Højskole kommer du til at bo i smukke omgivelser. Klik her og se billeder af haven, værelserne, foredragssalen og meget mere.

Læs mere

HVAD ER CLEAN OUT LOUD?

Clean Out Loud kombinerer hvert år fest med bæredygtighed på Roskilde Festival.

Læs mere

FØLG MED PÅ INSTAGRAM

Følg med i højskolens daglige liv på Instagram, hvor du får et indblik i elevernes og din (måske) kommende hverdag. Find os på @vallekildehojskole.

Læs mere

VIDEO: EN DAG PÅ VALLEKILDE

Hvordan er livet på en højskole? Se denne video, og hør hvad Jonathan og Alma laver på en typisk dag.

Læs mere

REJS UD I VERDEN MED VALLEKILDE

Alle vores hovedfag tager på studieture til spændende destinationer. Læs mere om forårets rejser her.

Læs mere

SE VORES VALGFAG

Bag din egen pizza, lær at spille tennis eller dyk ned i podcastens univers. Læs om alle vores valgfag.

Læs mere

HØJSKOLEMAD I SÆRKLASSE

På Vallekilde Højskole er vi stolte af vores køkken. Derfor kan du følge @vallekildemad på Instagram og få smagfulde opdateringer.

Læs mere

VIDEO AF HVERDAGEN

Hvordan ser hverdagen ud på Vallekilde Højskole? Klik her og få et indblik i højskolelivet.

Læs mere

2. AUGUST – HOLDSTART EFTERÅR

Efterårsholdet starter den 2. august 2020. Her kan du læse mere om efteråret – vi glæder os til at se dig.

Læs mere

FOREDRAG MED VINCENT F. HENDRICKS

Vi blev klogere på alt fra demokrati, fake news, ekkokamre til identitetspolitik, da vi 14. november 2019 slog dørene op til en hæsblæsende aften i selskab med filosofiprofessor Vincent F. Hendricks.

Læs mere

12. FEBRUAR – SARA MARIA GLANOWSKI

Med afsæt i sin bog Skyggebokser tager journalist og forfatter Sara Maria Glanowski os med helt tæt på Amerikas skyggesider. Foredraget er gratis, og alle er velkomne.

Læs mere

JONAS EIKA HOLDT FOREDRAG

Forfatter Jonas Eika læste op og fortalte om sin seneste udgivelse, Efter solen.

Læs mere

17. MARTS – JAN GRARUP

Mød den prisbelønnede krigsfotograf Jan Grarup, der igennem de sidste årtier har dokumenteret en lang række af verdens brændpunkter som folkemordet i Rwanda og den humanitære krise i Darfur.

Læs mere

AT BLIVE VEN MED SIG SELV

Journalistik-elev Alina Yasmin Manniche Jensen beskriver i denne modige klumme om højskoleliv, hvordan det føles at bliver ven med sig selv.

Læs mere

SOM EN KO PÅ EN GRÆSMARK

“Højskole er muligheden for, at alle os staldkøer kan nyde livet,” skriver Journalistik-elev Silas Moody Jakobsen i denne klumme om højskoleliv.

Læs mere

FARVEL TIL MASKEN PÅ VALLEKILDE

Isabella Canto Nielsen fra Journalistik skrev i foråret 2019 en fin klumme om højskolekærlighed, om at tage masken af og om at føle sig elsket, når man føler sig grim.

Læs mere

KOM MED RØST PÅ ROSKILDE

Talerskolen Røst skal på Roskilde Festival, og du kan komme med, hvis du vil være med til at formidle årets line-up gennem musiktaler.

Læs mere

DOBBELT CAVLING-VINDER PÅ BESØG

Kan journalistik gøre en forskel? Det spørgsmål besvarede den dobbelte Cavling-vinder journalist Anders-Peter Mathiasen, da han besøgte Vallekilde Højskole 20. marts.

Læs mere

FARVEL TIL KRÆFTEN OG HØJSKOLEN

Efter ni år som forretningsfører siger Anne-Birthe Køppen farvel til Vallekilde Højskole. Lasse Hjeresen Wraae fra Journalistik E18 tegner et portræt.

Læs mere