fbpx
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button

Maden på Vallekilde

Vallekilde Højskole er kendt for sit køkken. Vi prioriterer oplevelsen omkring maden, så den er sund både for kroppen og sindet.

 

Vi laver mad med hjerte, hoved og holdning. Vi bruger lokale og regionale råvarer og har guldmærke i økologi. Det vil sige, at 90-100 af maden, du får serveret på Vallekilde, er økologisk.

 

Følg @vallekildemad på Instagram og få lækre retter og gode historier fra køkkenet i dit feed.

Maden er sindssygt god. Det sygeste køkken nogensinde!

Gustav, tidligere elev

Mad skal være en oplevelse

Du får serveret mad tre gange om dagen. En solid morgenmad, en god frokost og et aftensmåltid, hvor vi hver dag forsøger at tilfredstille og udfordre dine smagsløg på én og samme tid.

Du vil opleve kreative versioner af kendte retter, nye smage, men mest af alt håber vi, at kærligheden til maden skinner – og smager -igennem.

Råvarer er ikke bare råvarer, og vi gør os umage med, at det altid er en oplevelse at sætte sig til bords i Spisesalen.

Økologisk mad med fokus på bæredygtighed

Vi arbejder dagligt med en bevidst indsats mod madspild og sørger for at genanvende, hvad vi kan. Derfor sætter vi en ære i også at bruge den del af råvarerne, som ellers ofte kasseres, fx sylter vi vandmelonskaller, bruger gulerodsskræl som basis for smørepålæg og bruger både stok og blade fra blomkålen. På den måde skåner vi miljøet og bekæmper madspild.

 

Hvad hvis jeg er vegetar?

Køkkenet serverer altid en vegetarisk mulighed, og hvis du er veganer, spiser halal eller har en allergi tager de også hensyn til det.
Hvis du godt kan lide kød, men gerne vil prøve mere af det grønne, kan du altid smage på vegetarretterne, da køkkenet altid laver, så der også er til dem, der har lyst til at prøve noget nyt.

 

Bliv inspireret

Vi har desuden et mål om at kunne inspirere med vores mad. At kunne vise dig grønne alternativer, bæredygtige løsninger og ikke mindst åbne dine øjne for nye måder at lave mad på.

Derudover lytter vi meget til eleverne. Er der noget, som du vil have på menuen, så ønsk det i køkkenet, og så kan det være, at vi ender med at lave din livret – selvfølgelig krydret med en god portion kærlighed fra Vallekildes køkken.

 

Hygiejne og kontrol

Klik her og læs Fødevarekontrollens seneste rapporter.

Besøg os
Tilmeld dig