scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button

Design & Maker

Arbejd med designprocessen fra den spæde idé til det færdige produkt. Design & Maker er for dig, der har lyst til at blive klogere på forskellige typer af designarbejde, fra grafik og foto til rumligt design.

Dyrk kreativiteten

På Design & Maker kan du give dine idéer frit løb. Vi lærer dig at tænke ud af boksen, at finde inspiration i naturen, byen og dine omgivelser, og så forsøger vi konstant at nedbryde grænsen mellem dit hoved og dine hænder.

Gør-det-selv-tilgangen gennemsyrer alt, hvad vi laver – hvad enten vi designer en prototype på 3D-printeren, eller vi arbejder med grafik og billeder i mørkekammeret.

 

Fordyb dig i værkstedet

Vores makerspace rummer en masse maskiner, som du kan bruge døgnet rundt. Vi har laserskærer, 3D-printere, folieskærer, udstyr til serigrafi, fotostudie og mørkekammer, linoleumspresse og meget andet. Der bliver også mulighed for at dykke ned i fx tryk, arduino, animation eller tekstil.

 

Du får konkret erfaring med:

visuel kommunikation
produktdesign
designmetode
idéudvikling
prototyping
foto.
Master i visuel kommunikation fra Kunstakademiets Designskole. Har arbejdet med visuel identiet, skriftdesign, informationsgrafik, kampagnedesign og art direction for bl.a. Berlingske Tidende, MTV og Roskilde Festival. Finalist i verdens største designpris, INDEX:AWARD og selvstændig designer i Mathias Ambus Studio.

Mathias Ambus

Underviser – Design & Maker mathias@vallekilde.dk +45 2030 2214

Julie har en kandidatgrad i Design og Innovation fra DTU, har studeret Visuel Kommunikation på Designskolen i Kolding og Designledelse i Colombia. Derudover danser hun riverdance og har fået opkaldt en pizza efter sig på Cantinos Pizzeria i Nærum (nr. 17).

Julie Valentin-Hjorth

Underviser – Design & Maker julie@vallekilde.dk +45 6022 2753

Kommende hold:

3. januar – 3. juli  2021 ALT OPTAGET

1. august – 18. december 2021

2. januar – 25. juni 2022

2. januar – 2. juli 2022 (inkl. Clean Out Loud)

Når du står med en ramme for en opgave, og dine ideer springer ud af hovedet på dig, er det den bedste følelse!

Lasse Lønborg, tidligere elev

Design til virkeligheden

Vores arbejde er i stor grad hægtet op på verden udenfor højskolen, og du vil opleve samarbejde med forskellige typer af organisationer.

Projekterne kommer både i stor og lille skala, og gennem tiden har vi blandt andet samarbejdet med:

 

CPH MAKER
Clean Out Loud
Danmarks tekniske museum
Holbæk Bryghus
play-button

Se mere på Youtube

Fordyb dig i højskolelivet på vores YouTube-kanal. Her kan du se videoer fra Design & Maker og gå på opdagelse i hverdagen på Vallekilde Højskole.

 

play-button

Gæsteundervisere

Udover dine faste undervisere vil du også møde andre erfarne folk fra branchen.

Disse gæsteundervisere har vi tidligere brugt:
 
Charlotte Krogh, kunstner
 
Jakob Engberg, skiltemaler, Copenhagen Signs
 
Troels Øhman, industriel designer
 
Laura Ratchau, concept designer
 

Lea Aino, tekstildesigner

 

Uddannelse som designer?

Udover vores samarbejdspartnere vil du også møde erfarne designere, når vi fx tager på ture til København og besøger diverse uddannelser og museer. Vi skal blandt andet besøge udstillinger på Designskolen, KADK og Copenhagen Contemporary.

 

Vi har både elever, som arbejder målrettet for en karriere som designer, men også mange elever, som bare tager på højskole, fordi de har lyst til et halvt år med kreativ fordybelse.

Studietur

Undervejs i forløbet drager vi ud i verden. Vi skal møde designere i andre lande og suge inspiration i et fremmed miljø.

Tidligere har vi blandt andet været i Seoul og New York.

 

Forår 2021 – Med tog gennem Europa

Glæd dig til en fantastisk togrejse, når vi i foråret 2021 skal rejse gennem Europa med tog og opleve museer, grafitti, kunst og design. De konkrete stop er endnu ikke fastlagt.

 

Efterår 2021 og Forår 2022

Destinationerne for efteråret 2021 og foråret 2022 er endnu ikke fastlagt, men vi kan garantere, at det bliver en rejse med plads til både faglighed og fællesskab.

Ofte stillede spørgsmål om Design & Maker

Skal jeg selv betale for materialer?

Materialerne, som vi bruger i undervisningen, indgår i den samlede pris, så du skal ikke selv have ekstra penge op af lommen. Men hvis du pludselig vil lave en gigantisk installation af bobleplast, holder vi dig ikke tilbage, men så vil der komme en mindre egenbetaling.

 

Kan jeg altid gå i værkstedet?

Ja, vores værksteder står åbne døgnet rundt, hvis du har brug for at fordybe dig.

play-button
play-button

Vil du vide mere?

Har du flere spørgsmål, eller kunne du tænke dig at tale med din kommende underviser, er du mere end velkommen til at sende en mail til Mathias på mathias@vallekilde.dk

 

Besøg os

Derudover vil vi gerne invitere dig på besøg. Her vil nuværende elever vise dig rundt, og du får rig mulighed for at stille spørgsmål til både elever og lærere. Vi betaler din transport (op til 500 kr.) og giver en god frokost.

Besøg os
Tilmeld dig