fbpx
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button

Design & Maker

Arbejd med designprocessen fra den spæde idé til det færdige produkt. Design & Maker er for dig, der har lyst til at blive klogere på forskellige typer af designarbejde, fra grafik og foto til rumligt design.

Dyrk kreativiteten

På Design & Maker kan du give dine idéer frit løb. Vi lærer dig at tænke ud af boksen, at finde inspiration i naturen, byen og dine omgivelser, og så forsøger vi konstant at nedbryde grænsen mellem dit hoved og dine hænder.

Gør-det-selv-tilgangen gennemsyrer alt, hvad vi laver – hvad enten vi designer en prototype på 3D-printeren, eller vi arbejder med grafik og billeder i mørkekammeret.

 

Fordyb dig i værkstedet

Vores makerspace rummer en masse maskiner, som du kan bruge døgnet rundt. Vi har laserskærer, 3D-printere, folieskærer, udstyr til serigrafi, fotostudie og mørkekammer, linoleumspresse og meget andet. Der bliver også mulighed for at dykke ned i fx tryk, arduino, animation eller tekstil.

 

Du får konkret erfaring med:

visuel kommunikation
produktdesign
designmetode
idéudvikling
prototyping
foto.
Helene har en bachelor fra Aarhus Arkitektskole og har derudover også været en tur på designskolen i København og en kunstskole i Berlin. Derudover er hun glad for alverdens sport og tager gerne imod en udfordring i fx længdespring eller floorball.

Helene Selmer

Underviser – Design & Maker helene@vallekilde.dk

Søren er uddannet civilingeniør i Design og Innovation fra DTU. Han har blandt andet beskæftiget sig med projektledelse, design af arbejdsmiljøer og app-udvikling. Han arbejder med højskolens bæredygtighed og underviser desuden i en række valgfag som fx Pizzaovn. Sin fritid bruger Søren gerne med sin knallertbande, Teufelskerle.

Søren la Cour Bergmann

Underviser – Design & Maker soeren@vallekilde.dk +45 6154 4365

Kommende hold:

2. januar – 24. juni 2024 – VENTELISTE

2. januar – 1. juli 2024 (inkl. Clean Out Loud) – VENTELISTE

31. juli – 17. december 2024 – ÅBEN FOR TILMELDING

Når du står med en ramme for en opgave, og dine ideer springer ud af hovedet på dig, er det den bedste følelse!

Lasse Lønborg, tidligere elev

Design til virkeligheden

Vores arbejde er i stor grad hægtet op på verden udenfor højskolen, og du vil opleve samarbejde med forskellige typer af organisationer.

Projekterne kommer både i stor og lille skala, og gennem tiden har vi blandt andet samarbejdet med:

 

CPH MAKER
Clean Out Loud
Danmarks tekniske museum
Holbæk Bryghus
play-button

Se mere på Youtube

Fordyb dig i højskolelivet på vores YouTube-kanal. Her kan du se videoer fra Design & Maker og gå på opdagelse i hverdagen på Vallekilde Højskole.

 

play-button

Gæsteundervisere

Udover dine faste undervisere vil du også møde andre erfarne folk fra branchen.

Disse gæsteundervisere har vi tidligere brugt:

Seán Donohoe, Grafisk designer og skiltemaler
 
Amanda Betz, Arkitekt og Papirkunstner
 
Amanda Baum, Kunstner og designer
 
Charlotte Krogh, Kunstner
 
Tom Klinkowstein, Designer
 

 

Uddannelse som designer?

Udover vores samarbejdspartnere vil du også møde erfarne designere, når vi fx tager på ture til København og besøger diverse uddannelser og museer. Vi skal blandt andet besøge udstillinger på Designskolen, KADK og Copenhagen Contemporary.

 

Vi har både elever, som arbejder målrettet for en karriere som designer, men også mange elever, som bare tager på højskole, fordi de har lyst til et halvt år med kreativ fordybelse.

Studietur

En del af opholdet på Vallekilde er at skulle af sted på studietur. På Design & Maker rejser vi derfor to uger ud i verden og møder lokale designere og kunstnere fra en andel del af verden.

På Vallekilde Højskole prioriterer vi at rejse, så det er godt for både os og klimaet. Derfor er alle vores studierejser med tog eller bus.

De senere år har Design & Maker været i Berlin. Til foråret 2024 går turen til Holland.

Ofte stillede spørgsmål om Design & Maker

Skal jeg selv betale for materialer?

Materialerne, som vi bruger i undervisningen, indgår i den samlede pris, så du skal ikke selv have ekstra penge op af lommen. Men hvis du pludselig vil lave en gigantisk installation af bobleplast, holder vi dig ikke tilbage, men så vil der komme en mindre egenbetaling. Vi opfordrer dog også alle elever på Design & Maker til at have Adobe-pakken, som koster omkring 150 kr/mdr.

 

Kan jeg altid gå i værkstedet?

Ja, vores værksteder står åbne døgnet rundt, hvis du har brug for at fordybe dig.

play-button
play-button

Vil du vide mere?

Har du flere spørgsmål, eller kunne du tænke dig at tale med din kommende underviser, er du mere end velkommen til at sende en mail til elevansvarlig Gitte på gitte@vallekilde.dk

 

Besøg os

Derudover vil vi gerne invitere dig på besøg. Her vil nuværende elever vise dig rundt, og du får rig mulighed for at stille spørgsmål til både elever og lærere. Vi betaler din transport (op til 500 kr.)

Besøg os
Tilmeld dig