fbpx
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button

Valgfag

Udover dit faste hovedfag kommer du til at have valgfag to dage om ugen – to fag tirsdag og et fag hele fredag.

Du kan se et ugeskema her.

 

Her har vi samlet et solidt udpluk af de valgfag, som vi kører lige nu.

 

Vi sætter en ære i at forny os og afspejle verden omkring os. Når du starter, kan det derfor godt være, at et par nye fag er kommet til og nogle er forsvundet igen.

 

Fordyb dig døgnet rundt

En del af valgfagene er værkstedsfag, og på Vallekilde Højskole har du mulighed for at arbejde videre i værkstederne efter undervisning.

Det er alene dig, der sætter rammerne for, hvor langt du vil nå fagligt på dit ophold.

Masterchef

Vi skal prøve at få kokkehuen til at sidde helt perfekt. Bliv god til at lave en vellykket bechamelsauce, find ud af, hvor nemt det er at lave en hjemmegjort mayonnaise, bliv fortrolig med, hvilken kniv du skal bruge til hvad, og ikke mindst: find glæden ved at lave et rigtigt lækkert måltid mad sammen med dine venner.

Hukommelesespaladset
Kunne du tænke dig at lære at huske alt? I dette valgfag lærer du mnemoteknikkens ædle kunst.
Du lærer at skabe mentale huskeruter, lave skøre associationer og ikke mindst udnytte din hjernes fulde kapacitet.
Underviseren er Mathias Obdrup, der har lært sig selv at huske  1000 decimaler af pi, 2500 dagbogsoverskrifter og alle Pokémoner. (Det med Pokémon kan du se på YouTube.)

Tegning og croquis

Lær at tegne med billedkunstner Charlotte Krogh. Vi skal tegne croquis, altså efter nøgenmodel, og vi skal lære om komposition, skygger, lynskitser og meget mere.

Erfaringen viser, at du gennem arbejdet med croquistegning hurtigt vil blive en teknisk bedre tegner. Faget er for alle – uanset tegneforudsætninger og kreative evner.

Pizzaovn og æblerov

Vi fyrer op for skolens pizzaovn og laver lækkerier over åben ild. Hvilken temperatur kræver det at lave den perfekte bund på pizzaen? Og er det egentlig lækkert med banan på en pizza?

Fiks det selv

Du kender det sikkert. Hylden, du lige har sat op, hænger kun næsten lige. Bordet vakler og holdes kun stabilt med dit gamle tennissok som støtte. I dette valgfag lærer du selv at fikse ting i din (kommende) lejlighed, og du får indføring i basale og vigtige håndværksmetoder, som underviseren Christen Christensen har brugt et helt liv på at dygtiggøre sig i. 

Tennis
I nærheden af højskolen ligger to dejlige tennisbaner, hvor du kan lære at smashe, serve og slå de ledeste skruebolde. Du kan sagtens være med, hvis du ikke har spillet før. Vi starter med en række sjove øvelser og spiller os sammen bedre.
Der er også rig mulighed for at spille uden for undervisningen.

Partyband

I Partyband søger vi fortsat efter det perfekte musikalske repertoire til tante Toves 50-års. Vi spiller festmusik for laveste fællesnævner. Faget er for alle – så længe du efterlader dine kunstneriske ambitioner ved døren og omfavner 1980’erne som det ultimative festårti.

Podcast

Intet medie kan lige så effektivt og ubesværet flytte en fortælling i tid og rum som lyd. Du lærer at lave optagelser til dine redigerede indslag, og undervejs henter vi inspiration fra nogle af de bedste lydfortællinger fra Danmark og udlandet, men det er naturligvis dine egne produktioner, der får størst opmærksomhed. 

Tid til kage

At bage kager er indbegrebet af hyggelig aktivitet, forkælelse og gode minder. Kagebagning er dog også et håndværk, som kræver en del teknik, og kendskab til metoder, hvis det færdige resultat skal blive godt. Vi skal bage nogle af de mange elskede klassikere og på den måde lære de forskellige dejtyper at kende.

Og så skal vi selvfølgelig smage på herlighederne.

Alene på en scene

Ord er magtfulde, hvis de bruges rigtigt. Vi skal lære at skrive fængende taler – og lige så vigtigt formidle dem fra scenen. Dybe vejrtrækninger og et dragende kropssprog kan trænes, og nervøsiteten ved at tale for mange mennesker kan styres. 

Ofte stillede spørgsmål om valgfag:

Hvor mange valgfag kan jeg have?

Du kommer til at vælge valgfag flere gange i forløbet. Går du på efterårsholdet når du at have seks i alt. Da forårsholdet er længere, kan du her have op til ni forskellige valgfag.

 

Hvordan kan jeg være sikker på, om et fag bliver udbudt?

Er der et fag, som du særligt gerne vil have, kan du skrive det som bemærkning, når du tilmelder dig. Så gør vi, hvad vi kan for at udbyde det.

 

Hvornår skal jeg vælge?

Du vælger først valgfag, når du starter på højskolen. Advarsel: Det kan være svært at beslutte sig …

 

Andre valgfag, vi har eller tidligere har udbudt:

Alt om USA

Beachvolley

Bliv klimaklog

Byg et gåderum

Cirkeltræning

Dokumentartimen

Idræt i det fri

Kan det støbes?

Live radio

Litterær salon

Makerspace

Mit grønne køkken

Rapskolen

Store instruktører

Verdens bedste journalistik

Vi bygger en flyver

play-button
play-button
Besøg os
Tilmeld dig