fbpx
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button

Medarbejdere

Anders Morgenstierne er uddannet journalist i 2018 og har gennem tiden lavet mange forskellige projekter. Han er vært på fodboldpodcasten Drømmeklubben og har i flere år lavet stand-up - blandt andet i Berlin, hvor han også har boet. Derudover har han haft sit eget firma, hvor han designede kasketter med ikoniske sportsfolk som motiv.

Anders Morgenstierne

Underviser - Journalistik

Uddannet journalist fra DMJX i 2016. Anna har sin mesterlære fra DR, hvor hun har arbejdet med primært radio og TV på blandt andet Debatten og udlandsredaktionen. Anna er kæmpe EU-nørd, halv græker og har undervist aspirerende dokumentarister på CPH:DOX. Anna elsker mødet med nye højskoleelever, der kommer med alle deres talenter og tvivl og sammen udvikler vi vores forståelse af journalistikken, os selv og hinanden. Og måske skal vi også synge lidt, da Anna er ganske habil på klaver og spillede til samtlige morgensamlinger, da hun selv gik på højskole.

Anna Rigas (på barsel)

Anna Rigas - Journalistik anna.s.rigas@vallekilde.dk

Anne kom til Vallekilde i 2020 og har tidligere arbejdet med regnskaber og bogholderi. Hun har desuden solgt reservedele til Volvo-lastbiler, og så kender hun de fleste svømmehaller på Sjælland, hvor hun tager rundt med sin søn og vinder pokaler.

Anne Madsen

Kontorassistent anne@vallekilde.dk

Før Anne-Mette kom til Vallekilde i 2019, har hun arbejdet med regnskab og økonomi i 12 år inden for skoleverdenen. Når hun ikke holder styr på højskolens økonomi, bruger hun tid i sin have, og så er hun en ivrig gospelsanger og begejstret for teater og musicals.

Anne Mette Larsen

Forretningsfører anne-mette@vallekilde.dk

Benny har arbejdet på Vallekilde Højskole siden 2014. Han er uddannet karosseribygger og har tidligere arbejdet som pedelmedhjælper på Højby Skole. I fritiden er Benny en ivrig amatørfotograf.

Benny Vennevold Jørgensen

Pedel

Carina er uddannet ernæringsassistent i 2009 fra kantinen på Køge Rådhus. Carinas ambition er at gøre hvert måltid til en oplevelse og give andre mod på at smage nye råvarer eller sammensætninger. Hun har pt. 274 kogebøger stående i reolen, men følger alligevel aldrig en opskrift helt.

Carina Nor Johansen

Køkkenchef carina@vallekilde.dk +45 6044 5253

Camilla blev uddannet i Vallekildes køkken i 2017 og har haft sin gang på højskolen siden 2007. Hun har en stor passion for at stoppe madspild og gøre køkkenet mere bæredygtigt. Derudover er hun vild med at spille guitar og lære japanske sangtekster.

Camilla Wahlstrøm

Souschef for køkkenet camilla@vallekilde.dk

Charlotte er uddannet fra Danmarks Designskole med afgang i murale teknikker. Hun er en del af kunstmuseet Huset i Asnæs og arbejder i dag især med tegning og billedkunst. På Vallekilde underviser hun i de mere kunstneriske valgfag som tegning og croquis.

Charlotte Krogh

Underviser - Valgfag

Christen har været tilknyttet Vallekilde Højskole siden 1988 og kan mildest talt fikse alt. Han er uddannet tømrer og byggede sportshaller i både Danmark og udlandet op gennem firserne. Han har Vallekilde-rekorden i at slå søm i (5 søm på 16 sekunder), og så elsker han mere end nogen anden at slå græs.

Christen Christensen

Pedel +45 2128 2845

Christian er uddannet slagter fra Super Brugsen i Højby. Han har en evig trang til at dekonstruere kendte retter og sætte dem sammen på sin egen måde. Derudover elsker han at rode med biler, motorcykler og 3D-print.

Christian Wesselhoff Knudsen

Ernæringsassistent-elev

Dorte kom til Vallekilde i 2007 og har før det blandt andet arbejdet 17 år hos Novo Nordisk. Hun elsker at rejse og omtaler selv sine to børn som sin største hobby.

Dorte Storm

Sekretær dorte@vallekilde.dk

Uddannet journalist fra DMJX i 2010. Esbens undervisning er dialogisk – selvom lærerne kommer med faget og kender journalistikken indefra, er eleverne vigtige medskabere. Inden Esben kom til Vallekilde Højskole har han været journalist på fagbladet Folkeskolen og reporter på Ekstra Bladet. Og så spillede han teater, dengang han selv gik på højskole.

Esben Christensen

Underviser - Journalistik esben@vallekilde.dk +45 3131 8166

Esben har mange års erfaring inden for skuespil, idéudvikling og manuskriptskrivning og underviser på Vallekilde i fagene ‘Skuespil og improvisation’, ‘Komikkens historie’ og ‘Korte formater’. I sommeren 2021 flyttede han til Bjergsted nær Vallekilde med sin søn, hvor han skiftevis renoverer hus og fordyber sig i billedkunsten, som i øjeblikket er hans foretrukne udtryksform.

Esben Pretzmann

Underviser - Valgfag esben.pretzmann@vallekilde.dk

Efter 19 år som selvstændig maler startede Finn som pedel på Vallekilde Højskole i 2012. Han er det, man kalder en ægte all-rounder, da han mestrer lidt af alle håndværksfag. Derfor elsker han også at blive præsenteret for nye opgaver, hvor der skal tænkes kreativt.

Finn Louis Braun

Pedel finn@vallekilde.dk

Frede er oversætter, redaktør og driver forlaget Tredje September, der udgiver ny skandinavisk litteratur. Han er uddannet fra Københavns Universitet og Universidad de Chile med speciale i oversættelse og latinamerikansk litteratur. Han står bag en række oversættelser fra engelsk, spansk og norsk, senest 'Ord & tråd' af chilenske Cecilia Vicuña.

Frede Gregersen

Underviser - Forfatter frederik@vallekilde.dk

First lady, underviser og elevansvarlig på Vallekilde Højskole siden efteråret 2010. Gitte er uddannet bibliotekar og glæden ved litteratur udmønter sig på højskolen bl.a. gennem valgfaget Litterær salon. Gitte har tidligere arbejdet i DR, COPY-DAN og Forbrugerstyrelsen.

Gitte Karen Rosenqvist

First Lady gitte@vallekilde.dk

Hannah Lutz er forfatter, skriver prosa og indgår i en række forfatter- og kunstkollektiver. I 2016 udgav hun den anmelderroste roman 'Vildsvin'. Oprindeligt kommer hun fra det sydlige Finland, og nu bor hun i Tølløse. Hannah har en kandidatgrad i litteraturvidenskab og kønsstudier og har gået på Forfatterskolen i København.

Hannah Lutz

Underviser - Forfatter hannah@vallekilde.dk

Helene har en bachelor fra Aarhus Arkitektskole og har derudover også været en tur på designskolen i København og en kunstskole i Berlin. Derudover er hun glad for alverdens sport og tager gerne imod en udfordring i fx længdespring eller floorball.

Helene Selmer

Underviser - Design & Maker helene@vallekilde.dk

Henrik startede med at lave grafik i filmbranchen før årtusindeskiftet, men har siden 2006 arbejdet med spil. Fordi Henrik mestrer både grafik og programmering, har han ofte ageret bindeled mellem grafiske og tekniske teams. På Vallekilde sætter Henrik gerne fysisk aftryk fx i form af en selvbygget arkademaskine.

Henrik Kragh

Underviser - Spiludvikling henrik@vallekilde.dk

Janne har arbejdet på Vallekilde Højskole siden 2003. Hun sørger for, at højskolen er pæn og ren – og når hun ikke har travlt med det, elsker hun at bruge tid med sit barnebarn.

Janne Christensen

Rengøring janne@vallekilde.dk

Johanne er koncept- og kommunikationsdesigner og har arbejdet for og samarbejdet med en lang række aktører i kulturverdenen. Blandt flere CPH:DOX, Folkehuset Absalon, Roskilde Festival, Smukfest og Beirut Design Week. Om det er store events eller en lille middag er Johanne altid optaget af, hvordan man skaber meningsfulde møder mellem mennesker. Lige nu er hun særligt interesseret i det fælles tredje, ritualer og fremtidsscenarier. Hun er uddannet fra Designskolen Kolding, Design Academy Eindhoven og Listaháskóli íslands.

Johanne Ib

Underviser - Event & Lederskab johanne@vallekilde.dk +45 2561 7529

Karen er journalist og har læst på Stockholms Dramatiska Högskola. Hun har produceret dokumentarer til P1, 24syv og vandt i 2017 P1 Shortdox. Hun er drevet af mødet med mennesker og den proces, der ligger i at få dem til at fortælle og åbne op.

Karen Mørk

Underviser - Podcast karen@vallekilde.dk

Kevin er uddannet ernæringsassistent, men har faktisk selv været elev på Vallekilde Højskole – han gik nemlig på Spiludvikling i efteråret 2011. Kevin har en stor interesse for Japan, som man indimellem kan smage på tallerknerne i form af japansk inspirerede retter.

Kevin Alling Hansen

Ernæringsassistent kevin@vallekilde.dk

Kristian har en kandidatgrad i Medievidenskab med speciale i radiodokumentarisme og blev færdig i 2010. Han arbejdede et par år i DR som radioreporter for P1, før han skiftede bopæl og arbejde ud med en tilværelse som højskolelærer i Vallekilde. Derhjemme har Kristian en robotstøvsuger, som han er helt vild med.

Kristian Burmeister

Underviser - Tilrettelægger kristian@vallekilde.dk

Maja har været på højskolen siden 2022. Hun er uddannet journalist, og en af hendes yndlingsting i køkkenet er at bage boller til eleverne. Hun elsker blomkål, jordbær og knoldselleri, og når hun ikke laver mad, læser hun en masse bøger.

Maja Seistrup Holst

Ernæringsassistent-elev

Maria er uddannet i litteraturvidenskab på KU og har produceret radio i mere end 10 år. Hun bevæger sig som oftest i dokumentargenren og elsker den personlige historie. Derudover er hun en haj med klassiske power tools og laver gerne ting med en boremaskine.

Maria Dønvang

Underviser - Podcast

Maria er uddannet ernæringsassistent og har inden Vallekilde været på julemærkehjemmet i Roskilde og Teatercaféen i Nykøbing. Gennem maden elsker hun at sætte skub i den grønne omstilling, og hendes livret er en nymoderne boller i karry. Derudover er hun tidligere sjællandsmester i dart.

Maria Slott Petersen

Ernæringsassistent

Marike er uddannet journalist fra DMJX i Aarhus. Hun har arbejdet med tv-produktion siden 2006 og har blandt andet lavet Operation X til TV2, afslørende dokumentarprogrammer om finanskrisen til DR 1 og magasinprogrammer som Basta på TV2 og Detektor på DR2. Hun bor i en lille landsby ved Roskilde Fjord og har startet det lokale saunalaug.

Marike Jensen

Underviser - Tilrettelægger marike@vallekilde.dk +45 2672 9851

Marit har været ansat i køkkenet siden 2010. Tidligere har hun arbejdet Den Rytmiske Højskole og hos NKT i Asnæs. Hun er uddannet fra Slagteriskolen i Roskilde i 2006. Marit går op i gode råvarer og vegetarisk mad. Derudover har hun en baggrund som billedkunstner, men i dag er det primært ved skærebrættet, hun udfolder sit kreative talent.

Marit Beckmann

Ernæringsassistent marit@vallekilde.dk

Martin er ansvarlig for højskolens IT. Han har stor interesse for alt med en tænd/sluk-knap og kan altid finde den der ledning, du står og mangler.

Martin Høgh

IT og teknik martin@vallekilde.dk

Mathias er uddannet journalist og har både foran og bag kameraet lavet kampagner for alt fra Google til Undervisningsministeriet. Derudover holder han foredrag om hukommelsesteknikker og elsker at rappe.

Mathias Obdrup

Kommunikation og valgfag obdrup@vallekilde.dk +45 6024 4233

Mette er uddannet ernærings- og husholdningsøkonom og har tidligere bl.a. været køkkenchef og hovedfagslærer på Skælskør Folkehøjskole. I fem år stod hun i spidsen for Vallekilde Højskoles køkken, men i dag har Mette overladt gryderne til andre gode kræfter for i stedet at undervise i valgfag om mad, psyke og sundhed.

Mette Thy

Underviser - Valgfag mette@vallekilde.dk +45 2770 2167

Michella er uddannet fra Centralkøkkenet i Ringsted og er særligt glad for at lave frikadeller. Tidligere har målgruppen for hendes kogekunst været ældre mennesker, men på højskolen er det nu det unge publikum, der kan se frem til hendes lækre retter.

Michella Petersen

Ernæringsassistent

Inden Morten kom til Vallekilde har han arbejdet mange år som selvstændig tømrer. Derudover er han glad for motorcykler og amerikanerbiler.

Morten Rasmussen

Ejendomsansvarlig morten@vallekilde.dk

Nete er uddannet fra Roskilde Universitet i Performance Design og Plan, By og Proces. Hendes arbejdserfaring er bred – hun har arbejdet med alt lokal borgerinddragelse til festivaler. Senest har hun styret den københavnske undergrundsscene med hård hånd som en del af den daglige ledelse i venuet VOLUME.

Nete Bo

Underviser - Event & Lederskab nete@vallekilde.dk +45 2060 4280

Pia er uddannet i retorik og journalistik og har desuden læst Afrikastudier. Hun har arbejdet med kampagner, undervisningsmaterialer og kurser for bl.a. Oxfam IBIS og Zetland. Udover at stå for højskolens kommunikation er Pia også projektleder for talerskolen Røst.

Pia Beltoft

Kommunikation og projektleder for Røst pia@vallekilde.dk

Rasmus kan spille på de fleste instrumenter, og på Vallekilde underviser han i valgfaget Partyband. Han er af den overbevisning, at alle kan synge rent, hvis bare de synger højt nok. Rasmus er i øvrigt vokset op på Vallekilde Højskole.

Rasmus Todbjerg Larsen

Underviser - valgfag rasmus@vallekilde.dk

Sonia er i praktik som et led i hendes uddannelse på Den Frie Lærerskole. På Vallekilde underviser hun i fagene 'Seksualiteten', 'Time out' og 'Naturen er nice'. Hun drømmer, at ungdommen skal kigge mindre på deres skærme og mere på naturen og ikke mindst blive bedre til at tale om seksualitet. Sonia elsker at rejse, fotografere, og så har hun boet på en husbåd i 10 år.

Sonia Ziegler

Underviser - Valgfag sonia@vallekilde.dk

Simon Fruelund er forfatter med syv bøger på samvittigheden, deriblandt Mælk (1997), Borgerligt tusmørke (2006), Panamericana (2012) og senest Optegnelser fra verdens ende (2018). Han er uddannet fra Københavns Universitet, U.C. Irvine og Forfatterskolen og har blandt andet arbejdet ni år som forlagsredaktør på Gyldendal, før han kom til Vallekilde.

Simon Fruelund

Underviser - Forfatter simon.fruelund@vallekilde.dk +45 5058 2812

Stig Skov har i flere år arbejdet med pædagogisk udvikling, højskolepraksis og politiske forhold indenfor højskolebevægelsen. Inden han flyttede til Vallekilde med sin familie, var han viceforstander på Den Rytmiske Højskole. Stig elsker at fortælle, debattere og synge fra Højskolesangbogen.

Stig Skov

Viceforstander stig@vallekilde.dk +45 2986 7844

Søren er uddannet civilingeniør i Design og Innovation fra DTU. Han har blandt andet beskæftiget sig med projektledelse, design af arbejdsmiljøer og app-udvikling. Han arbejder med højskolens bæredygtighed og underviser desuden i en række valgfag som fx Pizzaovn. Sin fritid bruger Søren gerne med sin knallertbande, Teufelskerle.

Søren la Cour Bergmann

Underviser - Design & Maker soeren@vallekilde.dk +45 6154 4365

Søren er uddannet bygningssnedker og har levet af at restaurere huse i mange år. Udover at passe godt på Vallekildes gamle bygninger er han glad for arkitektur og Formel 1.

Søren Schou

Ejendomsleder schou@vallekilde.dk +45 2842 2080

Thomas har skrevet om spil og teknologi for Politiken siden 1991 og arbejder i dag som selvstændig spildesigner i firmaet HV?M, der udvikler fysiske gådejagter og gåderum. Siden 2009 har han været juryformand for den danske kritiker-baserede brætspilspris Guldbrikken og har designet spil, ritualer og gåderum for bl.a. DSB, Experimentariet, Frirummet, FN-Forbundet og Coop. Derudover sætter han sig hellere end gerne til klaveret og spiller op til fællessang.

Thomas Vigild

Underviser - Spiludvikling

Forstander på Vallekilde Højskole siden 2010 og uddannet journalist. Har arbejdet i DR i 21 år som reporter, programudvikler, leder af DR Ung og DR Kultur, redaktionschef i DR Dokumentar, og kanalchef for radiokanalen P2 samt ansvarlig for kultur på tværs af medier. Han er desuden dybt fascineret af begivenheder i verdensrummet.

Torben Smidt Hansen

Forstander tsh@vallekilde.dk +45 2012 0322

Valdemar har en bachelor i dramaturgi og en kandidat i Digital Design. Han har arbejdet med teater, film og senest computerspil, hvor han var game designer på Forgotten Anne, der vandt Spilprisen i 2019. Han er et omvandrende spil-leksikon, og hvis noget bare dufter af Japan, bliver han helt begejstret.

Valdemar Schultz Andreasen (på barsel)

Underviser - Spiludvikling valdemar@vallekilde.dk +45 3070 7580

Valentas kommer oprindeligt fra Litauen og bor nu i Jyderup med sin kone og to døtre. Han elsker at optimere på sine sovser, og så går han op i klassisk litteratur og analog fotografi.

Valentas Griksas

Ernæringsassistent

Besøg os
Tilmeld dig