scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button

Journalistik

Se dit navn som skribent i en avis, lær at skrive til nettet og prøv dig selv og din indre reporter af på Vallekildes journalisthold, som samtidig er et stort skridt mod optagelsesprøverne på journalistuddannelserne.

Kom med ind i det journalistiske maskinrum

Er du interesseret i verden omkring dig, og kan du lide at stille spørgsmål ved noget af det, vi tager for givet?

Så ligger din fremtid måske inden for journalistikken.

På Journalistik-holdet lærer du at arbejde som journalist. Ikke bare for sjov, for vi arbejder også sammen med medier ude i den virkelige verden, så måske du kan se din byline på tryk, før forløbet er omme.

 

Arbejd med flere medier

På Journalistik på Vallekilde Højskole lærer du  ikke bare at skrive – du lærer også at formidle kreativt.

Du bliver skarp til at interviewe kilder, researche, vinkle og skrive artikler til både print og web. Du lærer også at optage, redigere og udsende radio og får kort sagt prøvet alle journalistiske discipliner af.

 

Du får konkret erfaring med:

skarpvinkling
interviewteknik
arbejde under tidspres
komma
kritisk tænkning
aktuel paratviden
kreativ skrivning
idéudvikling
produktion af webdok

Uddannet journalist fra DMJX i 2010. Esbens undervisning er dialogisk – selvom lærerne kommer med faget og kender journalistikken indefra, er eleverne vigtige medskabere. Inden Esben kom til Vallekilde Højskole har han været journalist på fagbladet Folkeskolen og reporter på Ekstra Bladet. Og så spillede han teater, dengang han selv gik på højskole.

Esben Christensen

Underviser – Journalistik esben@vallekilde.dk +45 3131 8166

Uddannet fra Aarhus Universitet og RUC i henholdsvis antropologi og journalistik. Rasmus har både arbejdet freelance i en årrække og været reporter på Politiken. Han vandt Årets Pressefoto 2009 for bedste multimedieproduktion med sitet facetheclimate.org om klimaforandringer, som er et emne han ved og skriver meget om. Senest bogen “Hvis vi vil” i 2020.

Rasmus Thirup Beck

Underviser – Journalistik rasmusbeck@vallekilde.dk +45 2844 3292

Kommende hold:

3. januar – 26. juni 2021 – ALT OPTAGET

1. august – 18. december 2021 – VENTELISTE

2. januar – 25. juni 2022

Det er vildt fedt at få bragt sin artikel i et medie, og jeg havde slet ikke regnet med at det kunne ske efter kun tre uger. Det er et fedt skulderklap.

Cecilie Liv Bak, tidligere elev

Dyrk nysgerrigheden

Hver morgen gennemgår vi dagens vigtigste nyheder – og taler om dem. Uanset om det er de seneste resultater i Champions League, udenlandsk kulturpolitik eller fiskekvoter i Grønland, kommer du til at få en bred viden om alt muligt – globalt og lokalt.

Vi tager del i verden og sætter lige så mange spørgsmålstegn som kommaer. Din vigtigste opgave som journalist bliver at være nysgerrig. Så skal alt det andet nok komme hen ad vejen.

play-button

Se mere på Youtube

Fordyb dig i højskolelivet på vores YouTube-kanal. Her kan du se videoer fra Journalistik og gå på opdagelse i hverdagen på Vallekilde Højskole

play-button
play-button

Gæsteundervisere

Udover dine faste undervisere vil du også møde erfarne folk fra branchen.

Disse gæstelærere bruger vi ofte:

 

Sarah Skarum fra Politiken, underviser i klummeskrivning.

 

Sune Gudmundsson og Sven Johannesen fra Koncentrat, underviser i webdoks.

 

Eva Prohaska, underviser i tegnsætning og grammatik.

Besøg branchen

Journalistik er et samarbjede med omverdenen. Derfor tager vi ofte på ture til København og besøger redaktioner på blandt andet DR, Politiken, Information, Kristeligt Dagblad, Ekstra Bladet, Zetland, TV2 og Christiansborg.

Studietur

Undervejs i forløbet drager vi ud i verden med vores nysgerrighed og notesblokke. Vi skal ud og finde de gode historier i verden omkring os, interviewe en masse spændende mennesker og komme helt tæt på dagligdagen i en fremmed kultur.

Når vi kommer hjem igen, skriver vi vores artikler.

Tidligere har Journalistik rejst til Palæstina, Jordan, USA og med tog ned gennem Europa.

Forår 2021: Udforsk Europa

I foråret 2021 rejser hele Vallekilde Højskole med tog ud i Europa, hvor vi skal møde udenlandske redaktioner og interviewe unge i andre lande. De specifikke stop er stadig på tegnebrættet

 

Efterår 2021 og Forår 2022

Destinationerne for efteråret 2021 og foråret 2022 er endnu ikke fastlagt, men vi kan garantere, at det bliver en rejse med plads til både faglighed og fællesskab.

Ofte stillede spørgsmål om Journalistik

Hvordan kommer jeg ind på en journalistuddannelse?

Der er mange måder at blive journalist på. Når du går til optagelsesprøve er det allervigtigste, at du kan vise, at du har potentialet til at blive en god journalist. Det potentiale giver vi dig på Vallekilde.

 

Skal vi kun skrive?

Journalistik er primært et skrivefag, men gennem forløbet kommer du til også til at stifte bekendtskab med radio, tv og online-værktøjer. Derudover arbejder vi ofte sammen med Tilrettelægger og Podcast.

play-button
play-button

Vil du vide mere?

Har du flere spørgsmål, eller kunne du tænke dig at tale med din kommende underviser, er du mere end velkommen til at sende en mail til Rasmus på rasmusbeck@vallekilde.dk

 

Besøg os

Derudover vil vi gerne invitere dig på besøg. Her vil nuværende elever vise dig rundt, og du får rig mulighed for at stille spørgsmål til både elever og lærere. Vi betaler din transport (op til 500 kr.) og giver en god frokost.

Besøg os
Tilmeld dig