fbpx
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button

Tilrettelægger

Vil du lave tv? Lær at fortælle historier med et kamera. Mød tv-branchen og bliv skarp på lys, lyd og klipning.

En fremtid inden for tv
Drømmer du om at fortælle historier til skærmen? På Tilrettelægger kommer du til at producere kortere og længere indslag i forskellige genrer. Du lærer at tænke i billeder, skarpvinkle interviews, stille lyd og lys og ikke mindst redigere dit materiale, så historien folder sig bedst ud for seeren.

 

Learning by doing

Vi tror på, at du lærer bedst ved at prøve tingene selv. Derfor er det meste af undervisningen praktisk.
De første par uger lærer vi dig teknikken, men hurtigt bliver du sendt af sted på optagelse til ukendte kilder og locations – i starten altid sammen med nogle af dine kammerater.

 

En meget vigtig del af undervisningen er den fælles efterkritik, som afrunder alle projekter. Vi ser hinandens projekter i fællesskab og lærer igennem grundig og konstruktiv kritik.

 

Fri leg

Uden for undervisningen har du desuden fri adgang til alle vores faciliteter. Lær kameraerne endnu bedre at kende, prøv vores mange gadgets eller leg med vores green screen til dine egne projekter.

 

Du får konkret erfaring med

idéudvikling
fortællegreb
redigering (Final Cut X)
lyssætning
lyd
interviewteknik
kameraføring (Canon C100 Mark II)
Kristian har en kandidatgrad i Medievidenskab med speciale i radiodokumentarisme og blev færdig i 2010. Han arbejdede et par år i DR som radioreporter for P1, før han skiftede bopæl og arbejde ud med en tilværelse som højskolelærer i Vallekilde. Derhjemme har Kristian en robotstøvsuger, som han er helt vild med.

Kristian Burmeister

Underviser – Tilrettelægger kristian@vallekilde.dk

Marike er uddannet journalist fra DMJX i Aarhus. Hun har arbejdet med tv-produktion siden 2006 og har blandt andet lavet Operation X til TV2, afslørende dokumentarprogrammer om finanskrisen til DR 1 og magasinprogrammer som Basta på TV2 og Detektor på DR2. Hun bor i en lille landsby ved Roskilde Fjord og har startet det lokale saunalaug.

Marike Jensen

Underviser – Tilrettelægger marike@vallekilde.dk +45 2672 9851

Kommende hold:

31. juli – 17. december 2024 – ÅBEN FOR TILMELDING

6. januar – 29. juni 2025 – ÅBEN FOR TILMELDING

Jeg vidste ikke noget om kameraer, lys og lyd, før jeg kom her. Det er jeg glad for at have lært.

Stine Maria, tidligere elev

Fold historierne ud

På Tilrettelægger lærer du kort sagt at formidle den gode fortælling. Vi giver dig redskaberne til den gode idéudvikling, træner dit mod, når du skal ringe op til dine første kilder og derudover kommer du til at lære en masse om billedkomposition, lys og lyd.

De færdige produktioner præsenterer vi både for de andre elever på højskolen og af og til udgiver vi også projekterne med vores samarbejdspartnere.
play-button

Se mere på YouTube

Fordyb dig i højskolelivet på vores YouTube-kanal. Her kan du se videoer fra Tilrettelægger og gå på opdagelse i hverdagen på Vallekilde Højskole.

 

Elevproduktioner

Du kan også se tidligere Tilrettelægger-elevers produktioner ved at tjekke denne playliste på YouTube, hvor vi har samlet nogle af de senere års produktioner.

play-button
play-button

Gæsteundervisere

Udover dine daglige undervisere bliver du også undervist af diverse gæstelærere.
Disse gæsteundervisere har vi tidligere brugt:

 

Svenne Friis, klipper og underviser på TV- og Medietilrettelæggeruddannelsen
Amanda Seeberg, tilrettelægger og videojournalist

Studietur

En del af opholdet på Vallekilde er at skulle af sted på studietur. På Tilrettelægger rejser vi derfor to uger ud i verden og møder lokale medier og har selvfølgelig vores kamera med. På Vallekilde Højskole prioriterer vi at rejse, så det er godt for både os og klimaet. Derfor er alle vores studierejser med tog eller bus.

De senere har vi blandt andet rejst til det nordlige Sverige, og til efteråret 2024 skal vi med Event-holdet og Podcast-holdet til Amsterdam og Harzen. Det første sted møder vi kunsten og kulturen, og det andet sted får vi luft under vingerne.

Turen for foråret 2025 er endnu ikke fastlagt.

Ofte stillede spørgsmål om Tilrettelægger

Kan jeg bruge Tilrettelægger til at uddanne mig inden for tv?

Et halvt år på Tilrettelægger er et godt skridt, hvis du vil have en uddannelse inden for film og tv. Vi bruger tid på at gennemgå kravene til forårets optagelsesprøver – blandt andet til TV- og Medietilrettelægger-uddannelsen, som mange tidligere elever har haft held med at komme ind på. Derudover læser vores elever gerne videre på MSP, Medieproduktion og Ledelse, Film- og Medievidenskab eller FTP-uddannelsen. Mange elever er her dog også bare for at prøve tv-mediet af for en stund.

 

Må man tage sit eget kamera med?

Du må tage alt det videogrej med, som du har lyst til. Vi underviser i højskolens egne kameraer, og vi har masser af udstyr, som du kan nørde med.

play-button
play-button

Vil du vide mere?

Har du flere spørgsmål, eller kunne du tænke dig at tale med din kommende underviser, er du mere end velkommen til at sende en mail til Kristian på kristian@vallekilde.dk eller til Marike på marike@vallekilde.dk

 

Besøg os

Derudover vil vi gerne invitere dig på besøg. Her vil nuværende elever vise dig rundt, og du får rig mulighed for at stille spørgsmål til både elever og lærere.

Besøg os
Tilmeld dig