fbpx
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button

Tilrettelægger

Vil du lave tv? Lær at fortælle historier med et kamera. Mød tv-branchen og bliv skarp på lys, lyd og klipning.

En fremtid inden for tv

Drømmer du om at fortælle historier til skærmen? På Tilrettelægger kommer du til at producere videoer til web, lave live-tv, dokumentere studieturen og meget andet. Du lærer at udtænke tv-formater, skarpvinkle interviews, stille lys og lyd og ikke mindst redigere dine klip, så historien folder sig bedst ud for seeren.

 

Learning by doing

Vi tror på, at du lærer bedst ved at prøve tingene selv. Derfor er det meste af undervisningen praktisk. De første par uger lærer vi dig teorien og teknikken, men hurtigt bliver du sendt af sted på reportage eller ansvarlig for en live-udsendelse.

 

Prøv rollerne af

Du får både lov til at være bag og foran kameraet.  Uden for undervisningen har du desuden fri adgang til alle vores faciliteter. Lær kameraerne endnu bedre at kende, prøv vores mange gadgets eller leg med vores green screen.

 

Du får konkret erfaring med

idéudvikling

pitch af tv-formater

dramaturgi

videoredigering (Final Cut X)

lyssætning

lyd og microports

interviewteknik

kameraføring (vi filmer med Canon C100 Mark II  – samme model som eleverne på TVM.)

Kristian har en kandidatgrad i Medievidenskab med speciale i radiodokumentarisme og blev færdig i 2010. Han arbejdede et par år i DR som radioreporter for P1, før han skiftede bopæl og arbejde ud med en tilværelse som højskolelærer i Vallekilde. Derhjemme har Kristian en robotstøvsuger, som han er helt vild med.

Kristian Burmeister

Underviser – Tilrettelægger +45 2538 2248

Marike er uddannet journalist fra DMJX i Aarhus. Hun har arbejdet med tv-produktion siden 2006 og har blandt andet lavet Operation X til TV2, afslørende dokumentarprogrammer om finanskrisen til DR 1 og magasinprogrammer som Basta på TV2 og Detektor på DR2. Hun bor i en lille landsby ved Roskilde Fjord og har startet det lokale saunalaug.

Marike Jensen

Underviser – Tilrettelægger +45 2672 9851

Kommende hold:

2. januar – 25. juni 2022 VENTELISTE

31. juli – 17. december 2022 VENTELISTE

Jeg vidste ikke noget om kameraer, lys og lyd, før jeg kom her. Det er jeg glad for at have lært.

Stine Maria, tidligere elev

Fold historierne ud

På Tilrettelægger lærer du kort sagt at formidle den gode fortælling. Vi giver dig redskaberne til den gode idéudvikling, træner dit mod, når du skal ringe op til dine første kilder og derudover kommer du til at lære en masse om billedkomposition, lys og lyd.

De færdige produktioner præsenter vi både for de andre elever på højskolen, men vi udgiver dem også med vores samarbejdspartnere.

play-button

Se mere på YouTube

Fordyb dig i højskolelivet på vores YouTube-kanal. Her kan du se videoer fra Tilrettelægger og gå på opdagelse i hverdagen på Vallekilde Højskole.

 

Elevproduktioner

Du kan også se tidligere Tilrettelægger-elevers produktioner ved at tjekke denne playliste på YouTube, hvor vi har samlet nogle af de senere års produktioner.

play-button
play-button

Gæsteundervisere

Udover dine daglige undervisere bliver du også undervist af diverse gæstelærere – lige fra udviklingsredaktører til producere og fotografer.

Disse gæsteundervisere har vi tidligere brugt:

 

Mads Trolle, tilrettelægger på DR Ung

 

Andreas Gabrielsen, 

udviklingschef på Drive Studios

 

Svenne Friis, freelanceklipper og underviser på TV- og Medietilrettelæggeruddannelsen

 

Sune Toft, ejer af produktionsselskabet Dokumento

 

Pitch idéer for DR

Vi arbejder tæt sammen med virkeligheden. Tidligere har vores elever fx pitchet idéer for DR Ung eller produceret indhold til Altivisten. Vi besøger de store mediehuse (fx TV2 og DR), men også mindre bureauer og produktionsselskaber.

Studietur

Verden er ikke helt, som den plejer. Corona-situationen gør, at det er svært at planlægge rejser langt ud i fremtiden, men uanset hvad skal du nok få én på opleveren.

Tidligere har vi rejst til Tanzania, og i efteråret 2021 var alle hovedfag rundt i Europa med tog og bus, så forvent dig noget lignende.

Ofte stillede spørgsmål om Tilrettelægger

Kan jeg bruge Tilrettelægger til at uddanne mig inden for tv?

Et halvt år på Tilrettelægger er et godt skridt, hvis du vil have en uddannelse inden for film og tv. Vi bruger tid på at gennemgå kravene til forårets optagelsesprøver – blandt andet til TV- og Medietilrettelægger-uddannelsen, som mange tidligere elever har haft held med at komme ind på. Derudover læser vores elever gerne videre på MSP, Medieproduktion og Ledelse eller Film- og Medievidenskab. Mange elever er her dog også bare for at prøve tv-mediet af for en stund.

 

Må man tage sit eget kamera med?

Du må tage alt det videogrej med, som du har lyst til. Vi underviser i højskolens egne kameraer, og vi har masser af udstyr, som du kan nørde med.

play-button
play-button

Vil du vide mere?

Har du flere spørgsmål, eller kunne du tænke dig at tale med din kommende underviser, er du mere end velkommen til at sende en mail til Kristian på kristian@vallekilde.dk

 

Besøg os

Derudover vil vi gerne invitere dig på besøg. Her vil nuværende elever vise dig rundt, og du får rig mulighed for at stille spørgsmål til både elever og lærere.

Besøg os
Tilmeld dig