fbpx
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button

Skriv på Vallekilde

Nyd en uges skrivekursus i Vallekildes naturskønne omgivelser med masser af litteratur, tekstlæsninger,  skriveøvelser og klassisk højskolestemning.

 

Du kan starte helt fra nul eller videreudvikle idéer og tekster, du allerede er begyndt på eller drømmer om at skrive.

 

Det vigtigste er, at du kan lide at skrive og gerne vil blive bedre, og at du har lyst til en uge med andre skriveglade mennesker på Vallekilde Højskole.

 

Dato

11.-17. juli 2021 – VENTELISTE

 

Dyk ned i drømmene

Når vi skriver, drømmer vi verdenen frem – som den er, som den var, som den kunne være. Litteraturen har brug for drømme, og drømme har brug for litteratur. Ved litteraturens hjælp kan vi dykke ned i nattens drømme, blæse liv i vores utopier, lære vores dæmoner at kende og udfolde vores indre verdener. 

 

På årets skrivekursus vil vi fordybe os i drømme af alle slags – dagdrømme, nattedrømme, fremtidsdrømme. Vi vil kigge nærmere på forholdet mellem drøm og virkelighed, hvad der kan ske i grænsetilstanden mellem søvn og vågenhed, og hvad vil det egentlig sige at vågne op.

 

Vi vil også undersøge drømmen som litterær form og lade os inspirere af dens særlige logikker. Hvad enten vi kan alt, intet eller noget derimellem, så forandres den fysiske verdens begrænsninger, når vi drømmer, og de fleste af os kender nok følelsen af at vågne med en sær, medrivende, rørende eller skræmmende historie i hænderne. 

 

Også i et større samtidshistorisk perspektiv kan man tale om drømmens rolle. Måske er vi netop i disse år ved at nå til slutningen på, hvad man kunne kalde den vestlige drøm? En drøm om grænseløs velstand og konkurrence, der er udbredt til alle dele af kloden, men som gennem økologiske, økonomiske og sociale kriser samtidig viser sig som et potentielt mareridt. Måske er det tid til i fællesskab at drømme noget nyt?

 

Program

Selve ugen er sat sammen som en kombination af øvelser, oplæg og feedback- med det fokus at give jer skrivende ny inspiration, konkret skrivevejledning og et fællesskab at læse og blive læst i. 

Vi begynder hver dag med en skriveøvelse, og i løbet af ugen har du mulighed for at deltage i tre skriveworkshops, der består af skriveøvelser og læsning af tekster, der forbinder sig til årets tema.

Mandag aften får vi besøg af digteren Marianne Larsen, der senest har udgivet digtsamlingen ”den morgen jeg tilfældigvis ikke var et insekt i september”.

Onsdag får vi besøg af forfatteren Pernille Abd-El Dayem, der står for oplæg og skriveworkshop.

Tre gange mødes vi til gruppefeedback, hvor vi deler os op i to grupper, og læser og diskuterer hinandens tekster. Udover gruppefeedback har du også mulighed for at tilmelde dig individuel feedback med Hannah eller Lean.

 

Her kan du læse programmet for 2021.

 

En del af programmet foregår sammen med kurserne Vandringer i Odsherred og Tegning, maleri og croquis.

Priser

Indkvartering på deleværelse:

4.150 kr.

 

Indkvartering på eneværelse:

4.675 kr.

 

Privat bad kan tilkøbes for 525 kr. per deltager.

 

Prisen inkluderer alle måltider, the, kaffe og mellemmåltider.
Vallekilde Højskole har trådløst internet, sauna, biograf, gymnastiksal, pejsestue og musiklokaler til fri afbenyttelse og afslapning.

Undervisere

Hannah Lutz – kursusleder

Hannah Lutz skriver prosa, og indgår i en række forfatter- og kunstkollektiver. Hun underviser på ”Forfatterskolen PS!” og er redaktør på tidsskriftet visAvis. I 2016 udgav hun den anmelderroste roman Vildsvin, og næste år udkommer hendes anden roman. Oprindeligt kommer hun fra det sydlige Finland og nu bor hun i Tølløse. Hannah har en kandidat i litteraturvidenskab og kønsstudier og har gået på Forfatterskolen i København. Læs mere om Hannah Lutz.

Lean Pejtersen

Lean Pejtersen arbejder som oversætter, redaktør og foredragsholder. Han er tidligere litteraturlærer på Rødding Højskole. Som litterat har han været særligt optaget af forbindelserne mellem romantikken, samtidslitteraturen og økologisk teori.

Lean er fra Søhøjlandet, men bor nu i København, hvor han øver sig i at være en retfærdig cyklist og holder meget af mågerne. 

Lean har en kandidat i litteraturvidenskab og filosofi fra Københavns Universitet. 

Besøg os
Tilmeld dig