fbpx
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button

Skriv på Vallekilde

Nyd en uges skrivekursus i Vallekildes naturskønne omgivelser med masser af litteratur, tekstlæsninger,  skriveøvelser og klassisk højskolestemning.

 

Du kan starte helt fra nul eller videreudvikle idéer og tekster, du allerede er begyndt på eller drømmer om at skrive.

 

Det vigtigste er, at du kan lide at skrive og gerne vil blive bedre, og at du har lyst til en uge med andre skriveglade mennesker på Vallekilde Højskole.

 

Årets tema er: Hjemstavn

 

Dato

7.-13. juli 2024 – VENTELISTE

 

 

 

Program

Klik her og læs programmet for 2024.

 

En del af programmet foregår sammen med kurserne Vandringer i Odsherred og Tegning, maleri og croquis. Der vil være fælles aftenarrangementer for alle tre kurser, som vi håber giver et godt
højskolefællesskab og indbyrdes inspiration i løbet af ugen.

 

Tirsdag aften får besøg af forfatter Jens Smærup Sørensen. Han er født i 1946, og har senest udgivet romanen EVIGT I TIDEN (2023).

 

Hele onsdag får vi besøg af forfatter Rasmus Theisen (f. 1995), der sidste år udgav den sære og tavst apokalyptiske hjemstavnsroman MOLBOHISTORIER, anmelderrost og nomineret til DR Romanprisen.

Årets tema

Dette års tema vil være hjemstavn. Vi skal fordybe os i lokalfortællinger og sagn, og arbejde med stedet som udgangspunkt for historier og mytologier. Årets tema rummer både hjem som fysisk sted og hjem som fravær og længsel.

 

Selve ugen er sat sammen som en kombination af øvelser, oplæg og feedback – med det
fokus at give jer ny inspiration, konkret skrivevejledning og et fællesskab at læse og blive læst i.

Priser

Indkvartering på deleværelse:

4.500 kr.

 

Indkvartering på eneværelse:

5.100 kr.

 

Privat bad kan tilkøbes for 600 kr. per deltager.

 

Prisen inkluderer alle måltider, the, kaffe og mellemmåltider.
Vallekilde Højskole har trådløst internet, biograf, gymnastiksal, pejsestue og musiklokaler til fri afbenyttelse og afslapning.

Undervisere

Hannah Lutz – kursusleder

Hannah Lutz er forfatter og fast skrivelærer på Vallekilde Højskole. Hannah skriver prosa, og indgår i en række forfatter- og kunstkollektiver. I 2016 debuterede hun med romanen Vildsvin, og sidste år udgav hun sin anden roman, Selma. Hannah har en kandidat i Litteraturvidenskab og Kønsstudier og har gået på Forfatterskolen i København. Oprindeligt kommer hun fra det sydlige Finland og nu bor hun i Knabstrup ved Holbæk.

 

Frede Gregersen – kursusleder

Frede Gregersen arbejder som oversætter og forlagsredaktør og er fast skrivelærer på Vallekilde Højskole. Han driver forlaget Tredje september, der udgiver dansk og oversat skønlitteratur. Han har senest oversat den mexicanske digter Gloria Gervitz’ livsværk Migrationer. Frede har en kandidat i Litteraturvidenskab fra Københavns Universitet og Universidad de Chile. Han er født og opvokset i Søhøjlandet og bor i dag i København.

 

Besøg os
Tilmeld dig