fbpx
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button

Skriv på Vallekilde

Nyd en uges skrivekursus i Vallekildes naturskønne omgivelser med masser af litteratur, tekstlæsninger,  skriveøvelser og klassisk højskolestemning.

 

Du kan starte helt fra nul eller videreudvikle idéer og tekster, du allerede er begyndt på eller drømmer om at skrive.

 

Det vigtigste er, at du kan lide at skrive og gerne vil blive bedre, og at du har lyst til en uge med andre skriveglade mennesker på Vallekilde Højskole.

 

Dato

7.-13. juli 2024 – VENTELISTE

 

Program

Programmet for 2024 ligger endnu ikke fast, men klik her og læs programmet, som det så ud i 2023.  En del af programmet foregår sammen med kurserne Vandringer i Odsherred og Tegning, maleri og croquis.

 

Årets tema: Dyr i litteraturen

For lidt over 2000 år siden skilte den græske filosof Aristoteles mennesker og dyr ad med sin definition af menneskets særkende. Mennesker kan tænke og udtrykke tanken i tale, sagde han, det kan dyr ikke. En lignende skelnen finder vi i den kristne skabelsesberetning: Gud skaber mennesket i sit billede, for at det skal herske over dyrene. Den moderne humanisme har sit klare skel: Mennesket er det væsen, der modsat dyrene, har fornuft og moral.

 

Men lige så klart vi i vores historie har skelnet, lige så insisterende har vi tvivlet på denne skelnen, og udforsket ligheder, forbindelser og forvandlinger dyr og mennesker imellem. For hvis man tænker på litteraturen, og hele den menneskelige fortællekunst på tværs af kulturer, hvad er mere almindeligt end et talende dyr? Eller et menneske, der forvandles til et dyr?

Gennem myterne, hedenskaben, eventyrerne, fablerne og op gennem hele den moderne litteratur undersøges forholdet mellem dyr og menneske – mellem det, vi ikke er, og det, vi kalder os selv.

 

På dette års skrivekursus vil vi udforske dyrene i litteraturen og hente inspiration til skriveøvelser og fælles samtale i en række værker, der undersøger forholdet mellem menneske og dyr. Hvad vil det sige at skrive om dyr, som dyr, med dyr og at lede efter alle de indre dyr og tage bestik af dem?

Priser

Indkvartering på deleværelse:

4.500 kr.

 

Indkvartering på eneværelse:

5.100 kr.

 

Privat bad kan tilkøbes for 600 kr. per deltager.

 

Prisen inkluderer alle måltider, the, kaffe og mellemmåltider.
Vallekilde Højskole har trådløst internet, biograf, gymnastiksal, pejsestue og musiklokaler til fri afbenyttelse og afslapning.

Undervisere

Hannah Lutz – kursusleder

Hannah Lutz skriver prosa, og indgår i en række forfatter- og kunstkollektiver. Hun underviser på ”Forfatterskolen PS!” og er redaktør på tidsskriftet visAvis. I 2016 udgav hun den anmelderroste roman Vildsvin, og næste år udkommer hendes anden roman. Oprindeligt kommer hun fra det sydlige Finland og nu bor hun i Tølløse. Hannah har en kandidat i litteraturvidenskab og kønsstudier og har gået på Forfatterskolen i København. Læs mere om Hannah Lutz.

Lean Pejtersen – kursusleder

Lean arbejder som forfatter, højskolelærer ved Suhrs Højskole i København, skribent ved Politiken og oversætter. I 2022 udgav han det skønlitterære kollageværk ”Her er der ingen, der græder om fredagen” om moderne arbejde. Lean har en kandidat i litteraturvidenskab og filosofi fra Københavns Universitet og har gået på Hans Otto Jørgensens forfatterskole. Som litterat har han været særligt optaget af forbindelserne mellem romantikken, samtidslitteraturen og økologisk teori. Som oversætter har han særligt beskæftiget sig med latinamerikansk litteratur med oversættelser fra spansk og portugisisk.

Lean er fra Søhøjlandet, men bor nu i København, hvor han øver sig i at være en retfærdig cyklist og holder meget af mågerne.

Besøg os
Tilmeld dig