CLEAN OUT LOUD

HVAD ER CLEAN OUT LOUD?
Clean Out Loud er et projekt skabt af Vallekilde Højskole, som hvert år under Roskilde Festival arbejder for, at festivalpladsen efterlades efter festen slutter, som den var ved festivalens start.

Vallekilde Højskole startede Clean Out Loud i 2011. Bag projektet står elever fra fagene Event & Lederskab og Design & Maker, som har til opgave at motivere festivalgængerne til at rydde op efter sig selv.

Gennem motivation og et forpligtende fællesskab arbejder Vallekildes elever med at skabe en kulturændring i forhold til affaldskulturen på Roskilde Festival: i Clean Out Loud-området rydder man nemlig op efter sig selv.

Og det går ikke stille for sig: skraldeparader, skraldekonkurrencer, skraldedans, musik og fest er ingredienserne, når Clean Out Loud-crewet sammen med festivaldeltagerne er med til at sørge for, at den hårdt prøvede dyrskueplads ved Roskilde efterlades lige så ren, som den var, før det festende folk rykkede ind.

De camps, der bor i Clean Out Loud, ansøger hvert år om at komme med. Dronebillederne her på siden er fra sidste dag på Roskilde Festival 2018, og de taler deres eget tydelige sprog: vi kan godt forstå at folk vender tilbage til Clean Out Loud år efter år.

Clean Out Loud er udviklet i samarbejde med Roskilde Festival og Roskilde Festival Højskole.

PRISER TIL CLEAN OUT LOUD
I 2018 modtog Clean Out Loud Højskolepædagogisk Pris, for at skabe ”en virkelighedsnær pædagogik, der udfordrer højskolens egen boble og arbejder på tværs af traditionelle discipliner – og i sammenspillet mellem elever, lærere og verden.”

Clean Out Loud modtog desuden prisen Roskilde Festival Heroes i 2018, som uddeles til personer og projekter der yder en særlig indsats for fællesskabet på Roskilde Festival.

VIL DU SKABE CLEAN OUT LOUD?
Har du lyst til at være med til at skabe og afvikle næste års Clean Out Loud? Det er elever fra vores fag
Event & Lederskab og Design & Maker, der hvert år skaber Clean Out Loud. Du kan derfor være med til at skabe og afvikle Clean Out Loud, hvis du tilmelder dig et af disse fag.
Du kan eventuelt kommer på besøg, så du kan se højskolen og høre mere om mulighederne. Klik her for at arrangere et besøg. Vi dækker dine transportomkostninger op til 500 kr. og giver en god frokost.

Vil du vide mere om arbejdet med Clean Out Loud, kan du også følge Clean Out Loud på Facebook eller på Instagram under @cleanoutloud.

DESIGNER PÅ CLEAN OUT LOUD
Her kan du høre Jakob Stougaard Wang, som gik på Design & Maker i foråret 2019 fortælle om, hvordan det er at arbejde som designer på et kæmpe projekt som Clean Out Loud.
Videoen er filmet og klippet af dygtige Lise Lund Andersen, som var elev på Tilrettelægger i foråret 2019.
CLEAN OUT LOUD ANSØGNING
Hvis du vil søge om at ligge i Clean Out Loud med din camp, skal du følge projektet på Facebook og Instagram.
Her bliver det hvert forår annonceret, hvad det kræver at ansøge, deadlines og så videre.
(Held og lykke med din ansøgning.)

FEST MED STIL
Her kan du se en stemningsvideo fra Clean Out Loud 2016 lavet af Lasse Skaarup Flodgaard Olesen, der gik på Tilrettelægger-holdet i foråret 2016.