LITT TALK – LITTERATURFESTIVAL

3.-4. FEBRUAR 2018

Efter fem fantastiske litteraturfestivaler er det nu en fast tradition, at Vallekilde Højskole inviterer til Litt Talk den første weekend i februar.
I 2018 gentager vi succesen med en række kendte forfattere. Du kan naturligvis også få serveret nyheder fra Litt Talk direkte i dit Facebook-feed.

Vil du se eller gense nogle af de inspirerende og personlige talks fra de foregående år, så klik dig hen på vores Litt Talk kanal. Hør blandt andre Hanne-Vibeke Holst, Søren Ulrik Thomsen, Ida Jessen og Maria Helleberg fortælle om alt lige fra skriveblokering, inspiration og skrivekløe til skrivegreb, fifs og forlagsafslag.

PROGRAM
Klik her og se programmet.
BILLETTER
Klik her og køb billetter.

FORFATTERNE 2018

JESPER STEIN
Jesper Stein har på rekordtid slået sit navn fast som en af Danmarks bedste krimiforfattere. Han debuterede med Uro i 2012, og siden er der kommet yderlige fire bind i serien om vicepolitikommissær Axel Steen, senest Papa i 2017. Aisha fra 2015 blev belønnet med De gyldne laurbær, og hele serien er solgt til udgivelse i bl.a. Tyskland, Italien, Island, Norge, Holland og Sverige. I mange år arbejdede Jesper Stein som journalist på Jyllands-Posten, men nu skriver han fuld tid.

HANNE KVIST
Hanne Kvist er oprindelig uddannet grafisk designer og debuterede med billedbogen Alletiders rejse i 1995. Siden er der kommet adskillige bøger, primært for børn og unge, bl.a. Drengen med sølvhjelm, To af alting og Dyr med pels – og uden. Sidstnævnte indbragte Kvist Kulturministeriets børnebogspris, men hun har også bl.a. modtaget Gyldendals Børnebogspris. Senest er udkommet Træerne, dyrene og os.

SVEND ÅGE MADSEN
Svend Åge Madsen er en af dansk litteraturs giganter. Fra det tidlige hovedværk Sæt verden er til over Tugt og utugt i mellemtiden til Syv aldres galskab har han været med til at udvide litteraturens mulighedsrum. Hans værker er fuld af fordoblinger og spejlinger og indfanger med suveræn lethed de helt store temaer. Han har skrevet dramatik til Aarhus Teater og krimier under pseudonymet Marianne Kainsdatter, og han har modtaget en hel stribe priser, bl.a. Kritikerprisen og Søren Gyldendal Prisen. Siden 2005 har han været medlem af Det Danske Akademi. Svend Åge Madsen er aktuel med kæmperomanen Af en anden verden.

IBEN MONDRUP
Iben Mondrup er uddannet billedkunstner, men debuterede som forfatter i 2009 med romanen Ved slusen. Siden er i hastigt tempo udkommet bøgerne En to tre – Justine (2012), Store Malene (2013) og Godhavn (2014). Sidstnævnte blev belønnet med DR Romanprisen 2015, og fortsættelsen Karensminde (2016) blev tildelt The Blixen Literary Award, også kaldet Blixenprisen. Iben Mondrup modtog Kunstfondens treårige arbejdslegat i 2015.

DENNIS GADE KOFOD
Dennis Gade Kofod er en alsidig og produktiv forfatter. Han er nok mest kendt for sine romaner, bl.a. Brøndtjætten, Nexø Trawl og senest Nancy, men han har også skrevet for børn, bl.a. om en vis Frøken Knirk, og en fagbog om sin hjemø Bornholm. Han har desuden skrevet scenarier til rollespil og eksperimenteret med interaktiv litteratur. I 2018 udgiver han ikke bare en roman for voksne med titlen Folkemøg, men også to billedbøger og en tegneserieroman.

SANNE MUNK JENSEN
Sanne Munk Jensen skriver YA – eller ungdomsbøger som det også hedder – og har gjort sig bemærket med en direkte og dynamisk stil i efterhånden seks romaner. Hun debuterede med Nærmest hinanden (2002) og fik sit gennembrud med En dag skinner solen også på en hunds røv (2007), som hun vandt både Gyldendals børnebogspris og Orla-prisen for. I 2014 udgav hun sammen med forfatterkollegaen Glenn Ringtved DIG OG MIG VED DAGGRY, og for den modtog de Kulturministeriets Forfatterpris for børne- og ungdomsbøger.

PEJK MALINOVSKI
Pejk Malinovski har udgivet digtbøgerne Einbildungsroman (2001),
Den Store Danske Drømmebog (2010) og Digterne (2016) og var en af de første til at bruge internettet i sin digtning. Den seneste bog, Digterne, er mere konceptuelt orienteret og består af en række korte tekster der alle handler om digtere. Malinovski er også oversætter, redaktør på forlaget Basilisk og radioproducent, bl.a. af en prisbelønnet dokumentar om Harvey Keitel og af en reportage fra den lille by Poetry i Texas. Selv bor han i New York.

AMALIE SMITH
Amalie Smith er forfatter og billedkunstner og uddannet både fra Forfatterskolen og Kunstakademiet. Hun debuterede i 2010 med Læsningens anatomi og har siden udgivet seks bøger, senest Et hjerte i alt fra 2017. Sansning og krop over for teknik og videnskab er et centralt modsætningsforhold både i hendes kunstneriske virke og på skrift. Trods sin unge alder har Amalie Smith allerede modtaget en hel stribe priser, bl.a. Morten Nielsens Mindelegat og Kronprinsparrets Stjernedrys-pris, og i 2017 blev hun tildelt Kunstfondens treårige legat.

STEVE ROGGENBUCK
Steve Roggenbuck er en amerikansk digter, blogger og youtuber som er en af de mest markante stemmer i den nye generation af internetdigtere. Han har udgivet fem digtsamlinger, men er primært til stede online, f.eks. med videoen Make something beautiful before you’re dead, som er blevet vist mere end 200.000 gange. Forlaget Basilisk udgiver i foråret 2018 bogen At regne ud hvor mange drikkepenge man skal give er det nemmeste i verden den her går ud til min familie og mine venner, som er oversat til dansk af Pejk Malinovski.

KARSTEN SAND IVERSEN
Karsten Sand Iversen er oversætter og essayist, kendt for sine virtuose og tekstnære oversættelser af James Joyce, Samuel Beckett, Robert Musil, Hertha Müller, Ingeborg Bachmann og mange flere. Sideløbende har han bedrevet en form for litterært detektivarbejde, dokumenteret bl.a. i essaysamlingen Skyggebiblioteket (2002), hvor han skriver om glemte klassikere.

CAROLINE ALBERTINE MINOR
Caroline Albertine Minor er uddannet fra Forfatterskolen og debuterede med rejseromanen Pura Vida i 2013. Med de lange afdæmpede noveller i samlingen Velsignelser (2017) fik hun sit egentlige gennembrud. Det er fortællinger der kredser om sorg og tab, men også formår at skildre sex og begær og et helt almindeligt rodet liv anno 2017. For Velsignelser modtog hun Michael Strungeprisen.

DEBUTANTER

EMMA BESS
Emma Bess er uddannet fra Forfatterskolen og debuterer i januar 2018 med novellesamlingen Mødre, døtre, søstre, der stiller skarpt på overgangene mellem barndom, ungdom og voksenliv og på tabuiserede følelser mellem kvinder.

KRISTIAN HUSTED
Kristian Husted er dramatiker, instruktør og teaterkritiker og debuterer som forfatter i februar 2018 med Vahid, en beretning om at rejse op gennem Europa forklædt som flygtning. Rejsen begynder på Lesbos og ender i Sandholmlejren, hvor Husted bliver registreret under navnet Vahid Evazi og sendt ud til et dansk asylcenter sammen med to hundrede andre mænd fra hele verden.

JULIE MENDEL
Julie Mendel studerer Moderne kultur ved Københavns Universitet og debuterede i september 2017 med Relikvie, en bog der via forskellige genrer – digt, brev, prosa – tager livtag med både det banale og de helt store spørgsmål.

SARA OMAR
Sara Omar udgav i december 2017 årets mest omtalte debut, Dødevaskeren, en roman om en piges ekstremt udsatte opvækst først i Kurdistan, siden i Danmark. Det er en roman om kvindeundertrykkelse, om vold, voldtægt, incest og æresdrab.

DEM MØDER DU OGSÅ
SIMON_FRUELUND_BW

SIMON FRUELUND
Simon Fruelund er kunstnerisk leder af Litt Talk 2018. Han er forfatter og desuden leder af forfatterlinjen på Vallekilde Højskole. Simon Fruelund debuterede med novellesamlingen Mælk i 1997. Han har siden udgivet flere novellesamlinger og romaner, senest Pendlerne fra 2014. Flere af hans udgivelser er oversat. Simon Fruelund er uddannet fra Forfatterskolen og har været forlagsredaktør på Gyldendal i en årrække.

ANNE-MARIE DONSLUND
Anne-Marie Donslund er sammen med Gitte Karen Rosenqvist konferencier på Litt Talk. Hun startede forfatterlinjen på Vallekilde Højskole og fik i sin tid idéen til Litt Talk festivalen inspireret af de populære TED talks. Hun skriver børnebøger, blandt andet den Orlaprisnominerede serie Ærtehalm sammen med Tina Sakura Bestle. Hun leder forfatterskolen for unge i Midt- og Vestsjælland, laver litteraturfestival for børn og unge i Odsherred og arbejder som kulturkonsulent i Odsherred Kommune.

GITTE KAREN ROSENQVIST
Gitte Karen Rosenqvist er sammen med Anne-Marie Donslund konferencier på Litt Talk. Siden 2010 har hun ageret first lady, underviser og elevansvarlig på Vallekilde Højskole. Her underviser hun også i valgfaget Litterær Salon. Hun er uddannet bibliotekar og har arbejdet i DR, COPY-DAN og Forbrugerstyrelsen.

REDAKTØR

Louise-Koenigsfeldt

LOUISE KØNIGSFELDT
Louise Kønigsfeldt er redaktør på Rosinante & CO. Her har hun arbejdet med skønlitteratur i femten år og stået bag en lang række udgivelser af danske og udenlandske forfattere – etablerede forfattere og debutanter. Rosinante & Co ligger i hjertet af København og består af Høst & Søn, Pretty Ink, Cicero, Samleren og Rosinante. På Litt Talk vil Louise Kønigsfeldt læse og vurdere manuskripter af forfatterspirer, der deltager i litteraturfestivalen.

LITT-TALK-CHANNEL_LINK

PRISER 2018
Begge dage:
Med overnatning på deleværelse og fuld forplejning: 1.895 kr.
Med overnatning på sovesal og fuld forplejning: 1.450 kr.
Uden overnatning, men med fuld forplejning: 1.100 kr.

Enkelte dage:
Lørdag – inklusiv frokost, aftensmad og koncert: 950 kr.
Søndag – inklusiv frokost: 850 kr.

Studerende:
Begge dage med overnatning på sovesal og fuld forplejning: 500 kr.

MEDIEOMTALE
Medieomtale af Litt Talk 2017
Nordvestnyt: Kendte forfatter-navne på festival
Medieomtale af Litt Talk 2014
Poltiken: Læren fra Vallekilde: Skriv for helvede
TV-indslag fra TV2Øst: Litteraturglade mødes
NordvestNyt: De sorte dimsers hyldest
Anette Øster fra Rosinante&Co: Med litteraturen i centrum – en weekend på højskole
Medieomtale af Litt Talk 2013
Politiken: Nye bogdrømme kan begynde her
Det Ny Odsherred: Fuldt hus til litteraturfestival
DR.dk: En weekend i litteraturens tegn
DR.dk: Inspirerende litteratur-weekend på Vallekilde HøjskoleMedieomtale af Litt Talk 2012
DR.dk: Reportage fra Litt Talk på Vallekilde Højskole
NordvestNyt: Danmarks mest frygtede mand i Vallekilde
LITT TALKS SAMARBEJDSPARTNERE


ok2

TAK TIL 

NY UNDERVISER PÅ JOURNALISTIK

Esben Christensen er ny underviser på Journalistik, hvor han skal undervise sammen med Rasmus Thirup Beck. Senest har Esben blandt andet arbejdet for Folkeskolen.dk

Læs mere

KOM PÅ LITT TALK

Efter fem fantastiske litteraturfestivaler er det nu en fast tradition, at Vallekilde Højskole inviterer til Litt Talk den første weekend i februar. Ses vi?

Læs mere

BESØG PÅ ARKEN

Som en del af introforløbet kommer de nye forårselever rundt og ser en masse ting. Vi tog på udflugt og besøgte kunstmuseet Arken.

Læs mere

NIKOLAJ KOPPEL PÅ VALLEKILDE

Vi havde fornemt besøg af Nikolaj Koppel, som levende tog os med ind i musikkens verden. Under foredraget satte han sig også og spillede på højskolens eget flygel.

Læs mere

HISTORIEN BAG BRÆTSPILLET HINT

En af efterårsholdets store spilfavoritter er brætspillet HINT. Vi har haft besøg af designeren bag det populære selskabsspil.

Læs mere

VIDEO: ESCAPE ROOM

Eleverne på Spiludvikling har lavet deres helt eget Escape Room. Kig med her og få en guidet rundvisning.

Læs mere

ELEVER DONERER 10.000 KR. TIL CARE

I weekenden holdt skolens undervisningsassistenter stor auktion, hvor der blev solgt alt fra en hjemmestrikket karklud til en guldfisk. Overskuddet på 10.000 kr. går til CARE Danmark.

Læs mere

VIDEO: SE MUSIKLOKALET

Hvordan ser musiklokalet ud? Klik her og se en lille video.

Læs mere

ELEVER UDGIVER I VICE

Efter journalisternes studierejse til Iran har Lise, Ida og Emma fået udgivet en artikel i webmagasinet Vice.

Læs mere

FOREDRAG MED KONGERÆKKEN

Med afsæt i de enkelte regenter genfortæller Hans Erik Havsteen og Anders Olling hele Danmarkshistorien i underholdende foredrag, der byder på gamle røverhistorier og ny viden.

Læs mere

PETRA NAGEL PÅ VALLEKILDE

DR3-værten gæstede Vallekilde Højskole, hvor hun fortalte om sine tv-programmer, sit selvværd og ikke mindst illusionen om den perfekte krop.

Læs mere

HOLD JUL PÅ VALLEKILDE

Vallekilde Højskole slår igen i år dørene op for jul i skolens hyggelige omgivelser. Klik her og læs mere.

Læs mere

SYV FANTASTISKE STUDIEREJSER

Efter to ugers rejse til forskellige destinationer i hele verden er højskolens elever nu hjemme igen.

Læs mere

CPH MAKER VAR EN SUCCES

Eleverne på Design&Maker og Event&Lederskab var i weekenden i København for at hjælpe til med forberedelserne af festivalen Copenhagen Maker.

Læs mere

NAZILA KIVI GÆSTEDE VALLEKILDE

Iran og feminisme. Nazila Kivi besøgte tirsdag Vallekilde Højskole med to forskellige foredrag. “Iran i midten” og “Feminisme: Krop, magt og identitet”

Læs mere

ROLLESPIL TIL KULTURAFTEN

Sværdkamp, skrig og krigsmaling. Eleverne havde tirsdag aften arrangeret rollespil på græsplænen.

Læs mere

ELEVER VINDER HACKATHON

Hvordan kan man genanvende brugte luftmadrasser? Det gav nogle af Vallekildes elever et godt bud på i weekenden. Nu er de 10.000 kroner rigere.

Læs mere

NY UNDERVISER PÅ SPILUDVIKLING

Martin Skarregaard er ny lærer på Vallekilde Højskole. Han skal assistere Thomas Vigild på linjen Spiludvikling.

Læs mere

KAGE PÅ TVÆRS AF LANDEGRÆNSER

Ungdommens Røde Kors gæster i disse uger Vallekilde Højskole. Tirsdag aften blev der lavet lagkager på tværs af højskoleelever og frivillige fra hele verden.

Læs mere

ELEVER UDGIVER I BERLINGSKE

Journalisteleverne Signe Stoumann Fosgrau og Sara Hodzic har fået en af deres historier solgt til Berlingske. Den handler om at være jomfru i tyverne, og hvorfor det kan være et tabu.

Læs mere

NIKOLAJ OG SOFIA BLEV GIFT

I weekenden stod den på fiktivt Vallekilde-bryllup, da de to forfatterelever Nikolaj og Sofia for sjov sagde ja til hinanden. Hele arrangementet var gennemført fra top til tå.

Læs mere

BESØG AF JENS BLENDSTRUP

Forfatterholdet har netop haft besøg af den anmelderroste Jens Blendstrup til en snak om hans specielle skrivestil og fantastiske fader-fortællinger.

Læs mere

TILRETTELÆGGERE LAVER QUIZSHOW

Tilrettelægger-eleverne har netop afsluttet deres hovedfag. En af grupperne havde lavet en “Kend din elev”-quiz for lærerne.

Læs mere

VANDBAR TIL DISTORTION

Event-eleverne fra Vallekilde Højskole stod igen i år bag Bar’Vand til gadefesten Distortion. Hør, hvordan de har bygget baren op fra bunden.

Læs mere

DANMARKSMESTER I STORY SLAM

Vallekilde-eleven Elisabeth Platz blev onsdag aften danmarksmester i Story Slam. To personlige historier og en masse god fortælleteknik sikrede hende sejren.

Læs mere

TIDLIGERE ELEV VINDER KRAVLING-PRIS

Johanne Ramskov Erichsen vandt i weekenden en Kravling-pris for sin dækning af asyl- og flygtninge-området i Information.

Læs mere

DOKUMENTARIST: “SPRING UD I DET!”

Hvilke udfordringer er der ved at lave dokumentarfilm? Dokumentarfilmsinstruktør Emil Langballe gæstede Vallekilde med et foredrag om sit liv som filmskaber.

Læs mere

SAMARBEJDE PÅ TVÆRS AF LINJER

Journalist- og tilrettelægger-eleverne har de seneste uger arbejdet sammen på tværs af hovedfag. De skulle finde en sjov historie i lokalområdet og lave deres eget nyhedsindslag.

Læs mere

BIOGRAF UNDER ÅBEN HIMMMEL

Årets første Open Air-biograf løb af stablen med puder, madrasser og Twin Peaks-premiere.

Læs mere

SPILUDVIKLERE PÅ KONFERENCE

Spiludviklerne har netop været tre dage i Malmø på Nordic Game Conference, hvor de lærte om alt fra lyddesign til storytelling i spil.

Læs mere

ELEV INTERVIEWEDE UFFE ELBÆK

Alternativets stifter, Uffe Elbæk, gæstede Vallekilde, hvor han blev interviewet af Journalistik-elev Maya Tekeli om sin vejen fra Kaospiloterne til Christianborg.

Læs mere

ELEV HOLDT 1. MAJ-TALE PÅ P1

På arbejdernes internationale kampdag 2017 kunne man høre en ganske særlig tale i P1: Vallekilde-elev Amie Arense Bah holdt 1. maj-tale.

Læs mere

DIGTOPLÆSNING MED THEIS ØRNTOFT

Digteren Theis Ørntoft gæstede Vallekilde Højskole den 3. maj, hvor han læste op af sine digte.

Læs mere

ELEVER STOPPER MADSPILD

Elever fra Tilrettelægger-holdet inviterede hele byen til skraldemiddag lavet af overskudsfødevarer for at sætte fokus på madspild.

Læs mere

UD I RUMMET MED ANDREAS MOGENSEN

10. marts rejste vi langt ud i rummet, da vi havde besøg af den danske astronaut, Andreas Mogensen.

Læs mere

VALLEKILDE BAG TALERSKOLE FOR UNGE

Vallekilde Højskole står bag projektet Røst – en ny talerskole for unge på landets højskoler.

Læs mere

SPIL SOM PTSD-BEHANDLING

Kan computerspil hjælpe PTSD-ramte krigsveteraner med at overkomme dagligdags opgaver som besøg i supermarkedet? Det gjorde spiludvikler Christoffer Holmgård os klogere på, da han besøgte Vallekilde.

Læs mere

CLEAN OUT LOUD IGEN I ÅR

Igen i år står elever fra Vallekilde bag Clean Out Loud på Roskilde Festival. Projektet sørger for, at festivalpladsen efterlades efter festivalen uden spor af det festende folk.

Læs mere

EN WEEKEND MED LITTERÆR OVERFLOD

Der var både rutinerede forfattere og nye stjernefrø på programmet, da vi første weekend af februar igen slog dørene op til Vallekildes egen litteraturfestival, Litt Talk.

Læs mere

FORFATTERELEV UDGIVER ROMAN

Thomas Korsgaard gik på Forfatter-holdet i foråret 2016. Nu udkommer hans debutroman.

Læs mere

2 KILLINGER TIL KLASSEFESTEN 3

Journalist-elever tog i biografen og anmeldte Klassefesten 3, der er optaget på Vallekilde Højskole.

Læs mere

VOLLEY MED FLYGTNINGE

Vallekildes Event-elever bød sammen med DFUNK sidst i november velkommen til en landsdækkende volleyturnering for unge med flygtningebaggrund.

Læs mere

MADS BRÜGGER PÅ BESØG

For Mads Brügger er langskaftede ridestøvler et journalistisk værktøj. Han er kendt for sin gonzo-tilgang til journalistikken – og 26. oktober besøgte han Vallekilde.

Læs mere

ESBEN BJERRE PÅ VALLEKILDE

Radio- og tv-vært Esben Bjerre besøgte Vallekilde Højskole, for at fortælle om sin karriere fra journalistpraktikant til kendis og stilikon med egen slipsekollektion.

Læs mere

SUZANNE BRØGGER KOM FORBI

I samtale med Forfatter-elev Thomas Korsgaard fortalte Suzanne Brøgger 1. juni om sit arbejde, om friheden og ensomheden, skammen og døden.

Læs mere

ET NYT HOLD ER STARTET

Foråret 2018 er skudt i gang, og vi glæder os meget til at lære de 128 nye elever at kende.

Læs mere

BØRNESPIL UDVIKLET PÅ VALLEKILDE

Hvert år afholdes Exile Game Jam på Vallekilde Højskole. Her mødes ildsjæle fra spilbranchen og udvikler nye spil. Nu har de lavet et til børn.

Læs mere

ØLBRYGNINGEN ER I GANG

Der er gang i værkstederne på højskolens mange valgfag. Nogle af eleverne er startet på at brygge deres egen øl.

Læs mere