fbpx
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button

Jul på Vallekilde

Traditionen tro åbner Vallekilde Højskole dørene op i juledagene.

Glæd dig til fem dage med julestemning, hyggeligt samvær, gåture, god mad, højskolesang og inspirerende oplæg.

 

Dato:

23.-27. december 2023 – VENTELISTE

 

 

Program

Foredrag – Peter Olesen – Træhuse i Danmark

Bogen ”Træhuse i Danmark” udkommer dette efterår på forlaget Frydendal. I bogen kan du blandt andet læse om Vallekildes eget Øvelseshus, som Peter Olesen har været forbi og fotografere i forbindelse med bogen.

Peter Olsen gæster julekurset den 25. december om aftenen og tager os på en rejse til nogle af landets ikoniske træhuse.

Musik og sang 

Pianisten Jesper René giver traditionen tro en stemningsfuld julekoncert i Foredragssalen. Han er koncertpianist og debuterede som 14-årig med Odense Symfoniorkester. Han giver løbende koncerter i hele landet og på julekurset krydrer han koncertoplevelsen med historier om komponisten og værket.

 

 

 

Derudover kommer Vibeke Bjergaard, som er både sopran og pianist. Derfor elsker hun højskolesang og kan naturligvis spille alt fra bladet. Hun kommer på besøg og inviterer til sangaften og udfordrer alle til at komme igennem det meste af højskolesangbogen både den gamle og den nye.

Historiske gåture

Området og naturen omkring Vallekilde Højskole er både smuk og rig på historiske mindesmærker. Tag fornuftigt tøj med til de vandringer, vi kommer på i løbet af kurset. Gitte Karen Rosenqvist er turguide og går bl.a. til Hankehøj, ser nærmere på Vallekildes historiske og interessante bygninger, og besøger Svinninge Vejle, der var starten på inddæmningen af Lammefjorden.

 

Gudstjeneste i Korskirken

Glæd dig også til at opleve Korskirken.

Det var lederen af Vallekilde Højskoles håndværkerskole, der i 1882 byggede Korskirken ved siden af højskolen sammen med sine elever. I dag er der stadig tætte bånd mellem kirken og højskolen, da præsten, Janne Sulkjær, sidder i højskolens bestyrelse.

 

Oplæg om rummet

Torben Smidt Hansen er fascineret af rummet omkring os. Derfor følger han med i rumnyheder og hvad er mere passende en juleaftensdag end at spørge hvad stjernerne kan sige os, og fortælle om skelsættende begivenheder i 2023 fra universet omkring os.

Priser

Deleværelse: 4.200 kr.

Deleværelse m. bad: 4.725 kr.

Eneværelse: 4.725 kr.

Eneværelse m. bad: 5.250 kr.

 

Prisen inkluderer alle måltider, the, kaffe og mellemmåltider.

Vallekilde Højskole har stor have, sauna, biograf, gymnastiksal, pejsestue og musiklokale til fri afbenyttelse og afslapning.

Kursusledere og undervisere

Gitte Karen Rosenqvist – Kursusleder
Underviser og elevansvarlig på Vallekilde Højskole siden efteråret 2010. Gitte er uddannet bibliotekar og glæden ved litteratur udmønter sig på højskolen bl.a. gennem valgfaget Litterær salon. Gitte har tidligere arbejdet i DR, COPY-DAN og Forbrugerstyrelsen.

Torben Smidt Hansen – Kursusleder

Forstander på Vallekilde Højskole siden 2010 og uddannet journalist. Har arbejdet i DR i 21 år som reporter, programudvikler, leder af DR Ung og DR Kultur, redaktionschef i DR Dokumentar, og kanalchef for radiokanalen P2 samt ansvarlig for kultur på tværs af medier. Han er desuden dybt fascineret af begivenheder i verdensrummet.

Anna Karina Berg – Kor

Anna Karina Berg er organist og kordirigent. Hun sørger for, at alle der har lyst til at synge, kommer til at lyde som et englekor.

Joachim Heegaard – Maker

Joachim, som selv har været elev på Vallekilde, står for værkstedet ”Maker” og vil sammen med kursisterne lave kreative ting ved hjælp af 3D-printer, laser-skærer og folieskærer – det er hyggelige dage i det moderne værksted.

Bettina Nielli Briand – Croquis

Bettina er uddannet kunstner fra kunstakademiet i Firenze. Hun har også en master i pædagogik og har stor erfaring med undervisning i kunst af både trænede og nysgerrige nybegyndere i alle aldre.

Sonia Ziegler – Bevægelse

Sonia Ziegler er til daglig valgfagsunderviser på Vallekilde og på dette års julekursus skal hun sørge for, at vi får gang i vores krop på en dejlig måde.

Besøg os
Tilmeld dig