fbpx
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button

Jul på Vallekilde

Traditionen tro åbner Vallekilde Højskole dørene op i juledagene.

Glæd dig til fem dage med julestemning, hyggeligt samvær, gåture, god mad, højskolesang og inspirerende oplæg.

 

 

Dato:

23.-27. december 2022 – UDSOLGT

 

 

Program

Foredrag med Jon Bang Carlsen

Jon Bang Carlsen er et produktivt multitalent. Han er mest kendt som filminstruktør og forfatter men har også lavet teater, radiomontager og været skuespiller. Inden for film har han i særlig grad arbejdet med dokumentarfilm. I 1975 lavede han dokumentarfilmen ”Dejlig er den himmel blå”, som skildrer teatergruppen Solvognens aktion Julemandshæren. I julen 1974 skabte 100 julemænd debat og virak da de over tre dage gik på gaden med aktioner der strakte sig fra at ville ødelægge Arbejdsrettens bygning til at dele gavmildt ud af varer, fortrinsvis bøger i Magasin. Hør ham fortælle om aktionen, om at lave filmen og hvordan Julemandshæren har præget hans eget forhold til julen.

Musik og sang 

Pianisten Jesper René giver traditionen tro en stemningsfuld julekoncert i Foredragssalen. Han er koncertpianist og debuterede som 14-årig med Odense Symfoniorkester. Han giver løbende koncerter i hele landet og på julekurset krydrer han koncertoplevelsen med historier om komponisten og værket. I år spiller Jesper René Tjaikowski’s Årstiderne.

 

Derudover kommer Vibeke Bjerggaard, som er både sopran og pianist. Derfor elsker hun højskolesang og kan naturligvis spille alt fra bladet. Hun kommer på besøg og inviterer til sangaften og udfordrer alle til at komme igennem det meste af højskolesangbogen både den gamle og den nye.

Historiske gåture

Området og naturen omkring Vallekilde Højskole er både smuk og rig på historiske mindesmærker. Tag fornuftigt tøj med til de vandringer, vi kommer på i løbet af kurset. Gitte Karen Rosenqvist er turguide og går bl.a. til Hankehøj, ser nærmere på Vallekildes historiske og interessante bygninger, og besøger Svinninge Vejle, der var starten på inddæmningen af Lammefjorden.

 

Gudstjeneste i Korskirken

Glæd dig også til at opleve Korskirken.

Det var lederen af Vallekilde Højskoles håndværkerskole, der i 1882 byggede Korskirken ved siden af højskolen sammen med sine elever. I dag er der stadig tætte bånd mellem kirken og højskolen, da præsten, Janne Sulkjær, sidder i højskolens bestyrelse.

 

Oplæg om rummet

Torben Smidt Hansen er fascineret af rummet omkring os. Derfor følger han med i rumnyheder og hvad er mere passende en juleaftensdag end at spørge hvad stjernerne kan sige os, og fortælle om skelsættende begivenheder i 2022 fra universet omkring os.

Foredrag om Sirius

Nicolas Adserballe fortæller om sine oplevelser med Sirius-patruljen i ord og billeder

Priser

Deleværelse: 4.200 kr.

Deleværelse m. bad: 4.725 kr.

Eneværelse: 4.725 kr.

Eneværelse m. bad: 5.250 kr.

 

Prisen inkluderer alle måltider, the, kaffe og mellemmåltider.

Vallekilde Højskole har stor have, sauna, biograf, gymnastiksal, pejsestue og musiklokale til fri afbenyttelse og afslapning.

Kursusledere og undervisere

Kursusleder – Torben Smidt Hansen

Forstander på Vallekilde Højskole siden 2010 og uddannet journalist. Har arbejdet i DR i 21 år som reporter, programudvikler, leder af DR Ung og DR Kultur, redaktionschef i DR Dokumentar, og kanalchef for radiokanalen P2 samt ansvarlig for kultur på tværs af medier. Han er desuden dybt fascineret af begivenheder i verdensrummet.
Gitte Karen Rosenqvist
Underviser og elevansvarlig på Vallekilde Højskole siden efteråret 2010. Gitte er uddannet bibliotekar og glæden ved litteratur udmønter sig på højskolen bl.a. gennem valgfaget Litterær salon. Gitte har tidligere arbejdet i DR, COPY-DAN og Forbrugerstyrelsen.

Benjamin Nørskov er fotograf og fortæller på årets kursus om sin udstilling, der portrætterer en helt særlig gruppe unge i Sverige.

Anna Karina Berg er organist og kordirigent. Hun sørger for, at alle der har lyst til at synge, kommer til at lyde som et englekor.

Jonathan Dahl Meier er krops- og bevægelsesterapeut og laver workshop i bevægelse.

Bettina Nielli Briand er billedkunstner og underviser i croquis.

Besøg os
Tilmeld dig