fbpx
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button

Jul på Vallekilde

Traditionen tro åbner Vallekilde Højskole dørene op i juledagene.

Glæd dig til fem dage med julestemning, hyggeligt samvær, gåture, god mad, højskolesang og inspirerende oplæg.

 

Dato:

23.-27. december 2021 – UDSOLGT

Program

Her kan du læse programmet for julekurset 2021.

 

Foredrag og aktiviteter

Mød den prisvindende filminstruktør Jon Bang Carlsen, der bl.a. fortæller om sin dokumentarfilm om Julemandshæren, der gav politiet travle dage. I julen 1974 skabte 100 julemænd debat og virak, da de over tre dage gik på gaden med aktioner, der strakte sig fra at ville ødelægge Arbejdsrettens bygning til at dele gavmildt ud af varer, fortrinsvis bøger i Magasin. Hør ham fortælle om aktionen, om at lave filmen og hvordan Julemandshæren har præget hans eget forhold til julen.

 

Musik og sang

Pianisten Jesper René giver traditionen tro en stemningsfuld julekoncert i Foredragssalen. I år spiller han Beethoven i anledning af 250 året for Beethovens fødsel. Derudover bliver der mulighed for at komme til en særlig julegudstjeneste kun for kursusdeltagere i Korskirken lige ved siden af højskolen.

Pianisten Vibeke Bjergaard kommer også forbi og laver sangaften fra højskolesangbogen – både den gamle og den nye.

 

Dyrk kreativiteten

Fotograf Benjamin Nørskov laver Camera Obscura og fortæller desuden om sin udstilling, der portrætterer en helt særlig gruppe unge i Sverige. Billedkunstner Charlotte Krogh underviser i croquis og kordirigent Anna Karina Berg sørger for at alle, der har lyst til at synge, kommer til at lyde som et englekor.

 

 

 

Gang i kroppen

Dagene byder også på historiske gåture i naturen omkring Vallekilde Højskole. Tag fornuftigt tøj med til de vandringer, vi kommer på i løbet af kurset.

 

Sidst, men ikke mindst, sørger Nanna Leegaard Kruse for at vi får rørt os. Fem spændende juledage fyldt med oplevelser til hovedet, hjertet og smagsløgene.

Priser

Deleværelse: 4.200 kr. – UDSOLGT

Deleværelse m. bad: 4.725 kr. – UDSOLGT

Eneværelse: 4.725 kr. – UDSOLGT

Eneværelse m. bad: 5.250 kr. – UDSOLGT

 

Prisen inkluderer alle måltider, the, kaffe og mellemmåltider.

Vallekilde Højskole har stor have, sauna, biograf, gymnastiksal, pejsestue og musiklokale til fri afbenyttelse og afslapning.

Kursusledere og undervisere

Kursusleder – Torben Smidt Hansen

Forstander på Vallekilde Højskole siden 2010 og uddannet journalist. Har arbejdet i DR i 21 år som reporter, programudvikler, leder af DR Ung og DR Kultur, redaktionschef i DR Dokumentar, og kanalchef for radiokanalen P2 samt ansvarlig for kultur på tværs af medier. Han er desuden dybt fascineret af begivenheder i verdensrummet.
Gitte Karen Rosenqvist
Underviser og elevansvarlig på Vallekilde Højskole siden efteråret 2010. Gitte er uddannet bibliotekar og glæden ved litteratur udmønter sig på højskolen bl.a. gennem valgfaget Litterær salon. Gitte har tidligere arbejdet i DR, COPY-DAN og Forbrugerstyrelsen.

Charlotte Krogh – Croquis

Charlotte er uddannet fra Danmarks Designskole med afgang i murale teknikker. Hun er en del af kunstmuseet Huset i Asnæs og arbejder i dag især med tegning og billedkunst. På årets julekursus underviser hun i croquis.

Nanna Legaard Kruse – Idræt og bevægelse

Nanna har arbejdet flere år som fysisk instruktør og er uddannet Cand. Scient fra Københavns Universitet. Hun har undervist i idræt og biologi som gymnasielærer, og hendes mål er at gøre undervisningen levende, legende og lærerigt dannende.

Benjamin Noerskov – Camera Obscura

Benjamin er fotograf og har gennem tiden lavet mange forskellige projekter – blandt andet har han bygget en bil om til et kamera. På årets julekursus underviser han i Camera Obscura og fortæller om sin udstilling, der portrætterer en helt særlig gruppe unge i Sverige.

Anna Karina Berg – Kor

Som kordirigent, sanglærer, klaverlærer og organist arbejder Anna Karina Berg med hele musikkens univers. Oprindeligt er hun uddannet pianist fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i 1997 og i 2015 udgav hun sin debutplade “Anyway” som sangskriver.

Besøg os
Tilmeld dig