fbpx
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button

Jul på Vallekilde

Traditionen tro åbner Vallekilde Højskole dørene op i juledagene.

Glæd dig til fem dage med julestemning, hyggeligt samvær, gåture, god mad, højskolesang og inspirerende oplæg.

 

Dato:

23.-27. december 2022

Program
Programmet for 2022 er ikke helt klar endnu. Her kan du læse programmet for julekurset 2021 – og forhåbentlig danne dig et indtryk.

 

Foredrag og aktiviteter (eksempel fra 2021)

Mød den prisvindende filminstruktør Jon Bang Carlsen, der bl.a. fortæller om sin dokumentarfilm om Julemandshæren, der gav politiet travle dage. I julen 1974 skabte 100 julemænd debat og virak, da de over tre dage gik på gaden med aktioner, der strakte sig fra at ville ødelægge Arbejdsrettens bygning til at dele gavmildt ud af varer, fortrinsvis bøger i Magasin. Hør ham fortælle om aktionen, om at lave filmen og hvordan Julemandshæren har præget hans eget forhold til julen.

 

Musik og sang (eksempel fra 2021)

Pianisten Jesper René giver traditionen tro en stemningsfuld julekoncert i Foredragssalen. I år spiller han Beethoven i anledning af 250 året for Beethovens fødsel. Derudover bliver der mulighed for at komme til en særlig julegudstjeneste kun for kursusdeltagere i Korskirken lige ved siden af højskolen.

Pianisten Vibeke Bjergaard kommer også forbi og laver sangaften fra højskolesangbogen – både den gamle og den nye.

 

Dyrk kreativiteten – (eksempel fra 2021)

Fotograf Benjamin Nørskov laver Camera Obscura og fortæller desuden om sin udstilling, der portrætterer en helt særlig gruppe unge i Sverige. Billedkunstner Charlotte Krogh underviser i croquis og kordirigent Anna Karina Berg sørger for at alle, der har lyst til at synge, kommer til at lyde som et englekor.

 

 

 

Gang i kroppen – (eksempel fra 2021)

Dagene byder også på historiske gåture i naturen omkring Vallekilde Højskole. Tag fornuftigt tøj med til de vandringer, vi kommer på i løbet af kurset.

 

Sidst, men ikke mindst, sørger Nanna Leegaard Kruse for at vi får rørt os. Fem spændende juledage fyldt med oplevelser til hovedet, hjertet og smagsløgene.

Priser

Deleværelse: 4.200 kr.

Deleværelse m. bad: 4.725 kr.

Eneværelse: 4.725 kr.

Eneværelse m. bad: 5.250 kr.

 

Prisen inkluderer alle måltider, the, kaffe og mellemmåltider.

Vallekilde Højskole har stor have, sauna, biograf, gymnastiksal, pejsestue og musiklokale til fri afbenyttelse og afslapning.

Kursusledere og undervisere

Kursusleder – Torben Smidt Hansen

Forstander på Vallekilde Højskole siden 2010 og uddannet journalist. Har arbejdet i DR i 21 år som reporter, programudvikler, leder af DR Ung og DR Kultur, redaktionschef i DR Dokumentar, og kanalchef for radiokanalen P2 samt ansvarlig for kultur på tværs af medier. Han er desuden dybt fascineret af begivenheder i verdensrummet.
Gitte Karen Rosenqvist
Underviser og elevansvarlig på Vallekilde Højskole siden efteråret 2010. Gitte er uddannet bibliotekar og glæden ved litteratur udmønter sig på højskolen bl.a. gennem valgfaget Litterær salon. Gitte har tidligere arbejdet i DR, COPY-DAN og Forbrugerstyrelsen.
Besøg os
Tilmeld dig