fbpx
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button

SOL OG SOMMER – Uge 29 + 30

Tag på sommerhøjskole på Vallekilde og nyd en uges familiekursus med sommerstemning, samvær og et børne- og teenageprogram, der udfordrer.

 

Dato

Uge 29: 14. juli – 20. juli 2024

Uge 30: 21. juli – 27. juli 2024

 

Program

Programmet for 2024 ligger endnu ikke fast, men klik her for at læse programmerne for de enkelte uger, som de så ud i 2023.

 

Program

På årets sommerkursus skal vi rejse tilbage til oldtidens Grækenland og følge

med på krigeren Odysseus’ færd hjem fra den trojanske krig. Men det bliver ikke

let! Mange farer og fristelser lurer undervejs. En vred havgud får skibet til at

forlise. Kykloper, kæmper, sirener og troldkvinden, Kirke, prøver at forhindre os

og Odysseus i at komme hjem til Ithaka. Vi skal endda en tur til dødsriget. Mon vi

klarer den? Hop ombord på skibet til sommer, så sætter vi sejl og finder ud af det

– men pas på du ikke bliver tryllet om til en gris!

 

Børneprogram

Børn og unge bliver inddelt i fire grupper. De mindste (0-5 år) er hver dag sammen med Signe Aronsson, en dygtig dagplejer med mange års erfaring. De små har som udgangspunkt følgeskab af en voksen. Man må gerne skiftes eller lave indbyrdes aftaler om at passe hinandens børn, hvis man ikke vil gå glip af voksenprogrammet.

De resterende grupper er 6-8, 9-11, og 12+. Bemærk dog at disse grupper kan ændres, alt efter hvordan den endelige deltagerliste ser ud. Det bliver altså måske 6-9, 10-12 og 13+, eller noget helt tredje, hvis det passer bedre med antal osv. Vi gør altid vores bedste for, at alle børn og unge bliver underholdt og udfordret på alderssvarende niveau. Vores børn- og ungeteam er fantastisk og erfarent. Teamet består af dygtige tidligere højskoleelever, der alle har erfaring med børn og leg.

Temaet “Odyseen” bliver rammen om alle dages børneprogram. For de yngre deltagere skal der leges og fortælles, mens de ældre, teenagere, bliver udfordret på kreative måder. Formålet med ugen er en lille smule læring, men masser af leg, venskab og sommer!

Hver aften er der ligeledes et program for alle under 18. De yngste får lov til at komme i biografen og slappe af efter en dejlig dag med leg og sol. De ældre børn kan hænge ud sammen og måske spille lidt varulv.

Priser

Voksne fra 18 år: 4.500 kr.

 

Børn fra 1-17 år: 1.995 kr.

 

Børn fra 1-364 dage: 0 kr.

 

Prisen inkluderer alle måltider, te, kaffe og mellemmåltider.
Vallekilde Højskole har trådløst internet, biograf, gymnastiksal, pejsestue og musiklokaler til fri afbenyttelse og afslapning. Linned er inkluderet i prisen.

 

Har du spørgsmål til priser, betaling eller værelser, kan du sende en mail til sekretær Dorte Storm på dorte@vallekilde.dk

Voksenværksteder

SKRIV DINE MINDER v. SOFIE DUE (UGE 29 + 30)
På Skriv dine minder skal vi ved hjælp af sjove skriveøvelser og med eksempler fra litteraturen skrive ud fra egne oplevelser. Vi skal lave øvelser, der stimulerer vores hukommelse, så vi får lirket fortællinger og livsglimt frem. Ved lån af værktøjer fra fiktionens verden hjælper jeg dig med, hvordan du kan skrive dine minder, så de bliver spændende at læse. Vi deler vores historier i fællesskab, så vi kan blive klogere på os selv og hinanden i et rum, hvor det er trygt at dele. Vigtigst af alt skal vi have det sjovt! Workshoppen er for alle, uanset erfaring, så det er bare at tage gåpåmodet med og pennen i hånden.

Sofie Due er forfatter og skriverunderviser. Hun debuterede i 2021 med romanen Før vi ved af det vender lyset tilbage på forlaget Lindhardt og Ringhof. Hun er uddannet fra det norske skriveakademi Forfatterstudiet i Bø og har en bachelor i Sprog og litteratur. Sofie har undervist i kreativ skrivning på højskoler, forfatterskoler og aftenskoler.

KUNSTNERBØGER v. Siw Ranis (UGE 29+30)
Kunstnerbøger – eller Artist’s books, som de hedder på engelsk – er ikke bøger om kunst, men som kunst. De kan være sjove, smukke, konceptuelle eller afprøvende og handle om alt mellem himmel og jord. I denne workshop skal vi undersøge kunstnerbogens potentiale og lave hver vores kunstnerbog. Vi lærer teknikker til at sy eller folde vores egne bøger alt efter lyst og niveau, og vi eksperimenterer med at bygge bøger af forskellige materialer, lave bitte små eller kæmpe store bøger, gennemsigtige bøger eller bøger, der ligner det, de også handler om! Vi forfølger vores ideer og udstiller dem sammen den sidste dag.


Siw Ranis er kandidat i Litteraturvidenskab fra Københavns Universitet med kandidattilvalg i Kunsthistorie og har gået på flere kunst- og skriveforløb samt undervist børn og voksne. Hun interesserer sig for litteratur og kunst, tekst og billede, og for grænselandet i mellem.

 

PARTYBAND v. RASMUS TODBJERG LARSEN (UGE 29 + 30)
I Partyband søger vi fortsat efter det perfekte musikalske repertoire til tante Toves 70-års. Vi spiller festmusik for laveste fællesnævner. Faget er for alle – så længe du efterlader dine kunstneriske ambitioner ved døren og omfavner at musikken bare var bedre i gamle dage.

 

Rasmus Todbjerg Larsen underviser til daglig i musik på Vallekilde Højskole, og på Sol og Sommer står han klar i musiklokalet, så vi kan samle et band, der er klar til at skyde fredagsfesten i gang.

 

 

NATURENS SPISEKAMMER v. METTE THY (UGE 29)
Naturen er fuld af dejlige spiselige overraskelser og oplevelser hele året rundt. Ikke mindst her på denne tid af året, hvor det bugner af gratis råvarer der bare venter på at blive høstet, tilberedt og spist.
Vi skal kigge på, og smage på urter i nærområdet, og vi skal også på tur til stranden for at opleve de mange spændende smage vi finder herude.
Mens vi står og laver den lækreste skvalderkålspesto, bager skønne boller med brændenælder og spiser sorbet med jordbær og sødskærm, vil vi også snakke om urternes historie, og om alle de spændende ting de har været brugt til igennem tiderne.

 

 Mette Thy er uddannet ernærings- og husholdningsøkonom og har tidligere bl.a. været køkkenchef og hovedfagslærer på Skælskør Folkehøjskole. I fem år stod hun i spidsen for Vallekilde Højskoles køkken, men i dag har Mette overladt gryderne til andre gode kræfter for i stedet at undervise i valgfag om mad, psyke og sundhed.DANS DANS DANS v. YEMESI BABALOLA ANDERSSON (UGE 29)
Vi skal danse hele tiden. Opvarmnings-dans, trænings-dans, frie bevægelser og koreograferede serier. Jeg er glad for funk, pop, hiphop, afrobeat og al dansk musik – så vi kommer til at bevæge os i de stilarter. Men vi kan også danse til et musiknummer DU godt kan lide. Jeg kommer med en del dans, der er færdigt – og så skal vi skabe noget sammen.

Yemisi Babalola Andersson er bachelor i krop, dans og bevægelse, indehaver af Dans for sjov. Hun har kendskab til mange stilarter: standard, latin, jazz, disko, showdans og i 2020-22 vandt hun flere medaljer ved HipHop Unite konkurrencer, både DM, EM og VM.

 

DRAMA v. ELSEBETH SASS (UGE 30)
Dramaugen har fokus på historiefortælling. Vi skaber små situationsbilleder gennem dramaøvelser, der sætter vores fantasi i gang og udfordrer vores stemmebrug og kropsprog. Herefter kæder vi dem sammen til en fortælling, der ender med en lille visning. Temaet for fortællingen vælger vi sammen og ligeledes genren. Jeg håber, at deltagerne alle har en JA HAT på, så vi sammen kan få en herlig uge med både grin, alvor, læring og fremfor alt et fedt fællesskab.

Elsebeth Sass er til dagligt leder, skuespiller og foredragsholder på Teatergården ved Holbæk. Har mange års undervisningserfaring i drama og instruktion. Elsker dobbeltbetydende tekster og finurligheder.

 

SPORT v. NANNA KRUSE (UGE 30)
SPORT byder på masser af sved på panden og et passende adrenalin-kick. Programmet bliver et mix af team-sport, mobilitet, styrketræning og løb.

Nanna har arbejdet flere år som fysisk instruktør og er uddannet Cand. Scient fra Københavns Universitet. Hun har undervist i idræt og biologi som gymnasielærer, og hendes mål er at gøre undervisningen levende, legende og lærerigt dannende.

 

 

Kursusledere

Kursusleder – Pino Bentsen
Med speciale i familiekurser og mange års erfaring som højskolelærer bruger Pino sin baggrund som gøgler, klovn, coach, danse- og yogaunderviser og ikke mindst smørtenor til at binde hele ugen sammen med humor og stor gennemslagskraft.

Kursusleder – Rasmus Todbjerg Larsen

Rasmus underviser til daglig i musik på Vallekilde Højskole, og på Sol og sommer står han klar i musiklokalet, så vi kan samle et eller flere bands, der er klar til at skyde afslutningsfesten fredag i gang. Rasmus er desuden manden bag workshoppen Partyband, som er for alle – så længe du efterlader dine kunstneriske ambitioner ved døren og omfavner 1980’erne som det ultimative festårti.

Besøg os
Tilmeld dig