SOL OG SOMMER – Uge 30 + 31
Tag på sommerhøjskole på Vallekilde og nyd en uges familiekursus med sommerstemning, samvær og et børne- og teenageprogram, der udfordrer.
Dato
Uge 30: 20.-26. juli 2025
Uge 31: 27. juli – 2. august 2025 – VENTELISTE
Program
Programmerne for 2025 er endnu ikke fastlagt, men klik her og læs et af programmerne fra sidste år.
Program (fra 2024)
Der sker noget mystisk i Vallekilde!
Vallekilde Højskole bliver i år til 1890’ernes London, når vi rykker ind på Baker Street, hvor privatdetektiven Sherlock Holmes og hans trofaste hjælper Dr. Watson holder til. På trods af deres utallige erfaringer med at opklare mysterier, har de denne gang brug for jeres hjælp. Så, spids ører, find luppen frem og hold udkig! Alle spor er vigtige, når mysteriet skal løses. Sammen kan vi måske få ram på skurken!
Når børnene ikke løser mysterier med verdens bedste børnetæmmere om formiddagen, og de voksne ikke er på deres selvvalgte workshop med verdens bedste undervisere, har vi fælleseftermiddag for børn og voksne med sjove aktiviteter. For de voksne er der desuden også spændende foredrag, musikquiz og fællessang m.m. på programmet. Om fredagen slutter vi det hele af med et brag, hvor vi viser, hvad vi har lavet på vores formiddags workshops ugen igennem for hinanden og holder en stor festmiddag sammen, før vi tænder op for dansegulvet til både børn og voksne. Med andre ord: Dette er en uge, du ikke vil gå glip af!
Børneprogram
Børn og unge bliver inddelt i fire grupper. De mindste, 0-5 er hver dag sammen med en dagplejer. De små har følgeskab af en voksen. Man må gerne skiftes, eller lave indbyrdes aftaler om at passe hinandens børn, så man ikke går glip af hele voksen programmet.
De resterende grupper er 6-8, 9-11, og 12+. Bemærk dog at disse grupper kan ændres, alt efter hvordan den endelige deltagerliste ser ud. Det bliver altså måske 6-9, 10-12 og 13+, eller noget helt tredje, hvis det passer bedre med antal osv. Vi gør altid vores bedste for, at alle børn og unge bliver underholdt og udfordret på alderssvarende niveau. Vores børn- og unge-team er fantastisk. Teamet består af dygtige tidligere højskoleelever, der alle har erfaring med børn og leg.
Temaet “Sherlock Holmes” bliver rammen om alle dages børneprogram. For de yngre deltagere skal der leges og fortælles, mens de ældre, teenagere, bliver udfordret på kreative måder. Formålet med ugen er en lille smule læring, men masser af leg, venskab og sommer!
Hver aften er der ligeledes et program for alle under 18. De yngste får lov til at komme i biografen og slappe af, efter en dejlig dag med leg og sol. De ældre børn kan hænge ud sammen og måske spille lidt varulv.
Priser
Voksne fra 18 år: 4.700 kr.
Børn fra 1-17 år: 1.995 kr.
Børn fra 1-364 dage: 0 kr.
Prisen inkluderer alle måltider, te, kaffe og mellemmåltider.
Vallekilde Højskole har trådløst internet, biograf, gymnastiksal, pejsestue og musiklokaler til fri afbenyttelse og afslapning. Linned, dyne og hovedpude er inkluderet i prisen.
Har du spørgsmål til priser, betaling eller værelser, kan du sende en mail til sekretær Dorte Storm på dorte@vallekilde.dk
Voksenværksteder – 2024
Drama – Elsebeth Sass (Uge 29)
Alle kan deltage! Det eneste det kræver er en kæmpe JA HAT, en lyst til at finde legebarnet frem og mod til at gå på scenen! Vær ikke bange for at fejle, men vær parat til at få et par gode grin. Improvisationsteater er lege og øvelser med sprog og krop udspillet gennem forskellige discipliner. Vi dykker ned i grundreglerne, men vil bruge mest tid på at improvisere i de discipliner, som I finder sjovest.
Jeg håber, vi sammen kan få en herlig uge med en masse grin, læring og et trygt fællesskab blandt nye og gamle venner. Elsebeth driver til dagligt Teatergården – det mindste og hyggeligste lille teater beliggende ved Holbæk.
Pappower! – Max Comins (Uge 29)
Pappower tager jer med på en rejse gennem brætspillenes vidunderlige verden og bliver på den vis klogere på, hvordan spil kan ændre vores hverdag og virkelighed på nye måder. Hele ugen er gennemsyret af en alskens sjove, skøre, uventede og dybe spiloplevelser med garanti om, at alle får lært en masse nye brætspil, smilet mere, grint mere og blevet klogere på, hvordan spil og leg kan ændre vores hverdag.
Mal til litteraturen – Siw Ranis (Uge 29+30)
På workshoppen ‘Mal til litteraturen’ skal vi forvandle ord til billeder, når vi maler Ovids metamorfoser. Vi maler med akvarel og lærer den at kende gennem små øvelser og ved at se på akvarellens mestre. Akvarellen forvandler sig ofte på papiret og kan have mange udtryk. I løbet af ugen vil vi øve os i at male forvandlinger på forskellige måder, inden vi til sidst maler Ovids metamor
foser, som vi udstiller sammen den sidste dag. Siw er kandidat i Litteraturvidenskab fra Københavns Universitet med kandidattilvalg i Kunsthistorie. Hun interesserer sig for litteratur og kunst, tekst og billede, og for grænselandet imellem.
Skriv med højskolesangbogen – Sofie Due (Uge 29+30)
Så længe, der har været højskoler, har der været fællessang. I 1894 udkom for første gang højskolesangbogen, en fælles sangbog på tværs af højskolerne, som er blevet fornyet igen og igen i takt med tiden. På ‘Skriv med højskolesangbogen’ skal vi undersøge nogle af højskolesangbogens tekster, litterære figurer og temaer. Højskolesangbogen findes nemlig det hele: liv og død, årets sæsoner, lejlighedssange, natur, politik, tro, historie og meget mere. Vi tager afsæt i forskellige sange for at skrive egen poesi og prosa (og altså ikke sangtekster, der skal sættes på melodi). Skriv med højskolesangbogen er for alle, uanset erfaring! Forhåbentlig går du fra ugen med inspiration, fornyet skrive- og læselyst og med et bedre kendskab til vores fantastiske højskolesangbog.
Underviser Sofie Due romandebuterede i 2021 og har siden arbejdet som skriveunderviser på bl.a. højskole, aftenskole og efterskole, og som freelanceredaktør. Hun er uddannet fra det norske skriveakademi Forfatterstudiet i Bø, hvor hun også sidenhen har undervist.
Sammenspil, Rasmus Todbjerg (Uge 29+30)
Er guitarspillet blevet rustent? Er det lang tid siden, du har rørt tangenterne? Eller har du bare altid haft lyst til at prøve at synge i et band? Så er muligheden her. En sommerhøjskole er ikke komplet uden et musikhold. På ‘Sammenspil’ kan alle være med, begyndere som øvede. Vi spiller rytmisk musik og hygger os. Det bliver en fest. Og måske slutter vi endda af med en lille koncert! Højskolen har sit eget øvelokale med alle instrumenter og udstyr. Rasmus er musiker og musiklærer på Vallekilde Højskole. Han har spillet med blandt andre Choir of Young Believers, Cody, Back to Back og Burhan G.
Gotvedgymnastik – Claire Maria Lehmann (Uge 30)
Udgangspunktet i Gotved Gymnastikken er totalbevægelse med fokus på kroppens naturlige bevægelsesmønstre og kvaliteter: fjedrende, svingende og førende. Organiske bevægelser som forplanter sig gennem kroppen, og giver energi og en følelse af flow og frihed. Vi vil bevæge os til musik og komme hele kroppen igennem på mange skønne måder. Måske opdage muskler, som sjældent bliver brugt, få pulsen op, træne balancen og til sidst komme helt ned i gear med en afspænding.
Claire er uddannet Krop & bevægelseslærer fra Gotvedinstituttet og underviser til daglig i Gotved Gymnastik og afspænding i Holbæk og Odsherred.
Dans, dans, dans v. Yemesi Babalola Andersson (Uge 30)
Vi skal danse Groove og lære en koreografi. Groove er en sjov og nem måde at danse på, hvor alle kan være med. Yemesi sætter rammen til dansen, og du udfylder den på din egen unikke måde – du kan ikke gøre det forkert, for din måde er den rigtige måde.
Koreografi er det helt modsatte af Groove og det skal vi selvfølgelig også prøve. Om det bliver hiphop, disco, showdance eller andet, vil tiden og musikken vise. Vi lader musikken styre danseglæden. Yemisi Babalola Andersson er bachelor i krop, dans og bevægelse, indehaver af Dans for sjov. Hun har kendskab til mange stilarter: standard, latin, jazz, disko, showdans og i 2020-22 vandt hun flere medaljer ved HipHop Unite konkurrencer, både DM, EM og VM.
Kursusledere
Kursusleder – Rasmus Todbjerg Larsen
Rasmus underviser til daglig i musik på Vallekilde Højskole, og på Sol og sommer står han klar i musiklokalet, så vi kan samle et eller flere bands, der er klar til at skyde afslutningsfesten fredag i gang. Rasmus er desuden manden bag workshoppen Partyband, som er for alle – så længe du efterlader dine kunstneriske ambitioner ved døren og omfavner 1980’erne som det ultimative festårti.
At flytte på højskole er en stor beslutning. Stedet og de ansatte skal danne rammen for dit liv i op mod et halvt år. Så hvis du overvejer at tage på højskole i mindst 12 uger, vil vi gerne invitere dig på besøg i Vallekilde. Så kan du få en fornemmelse af, om du vil føle dig hjemme på Vallekilde Højskole. Vi betaler din transport (op til 500 kr.)
Et besøg tager en times tid, så vi kommer godt rundt om det hele. Vi viser dig rundt på højskolen, præsenterer dig for underviserne, og så kan du selvfølgelig få lov at stille alle de spørgsmål, du har på hjerte.
Vi anbefaler, at du vælger en af nedenstående datoer, hvor vi altid samler en lille gruppe, der så er sammen på besøg. Hvis det ikke kan lade sig gøre, så er du altid velkommen til at kontakte os – så skal vi nok finde en god mulighed for dig.
Har du spørgsmål er du mere end velkommen til at skrive til kursussekretær Gitte Karen Rosenqvist på gitte@vallekilde.dk eller ringe til os på 59656045.
Tilmelding til venteliste
Tak for din interesse i et ophold på Vallekilde Højskole. Udfyld nedenstående for at komme på vores venteliste. Vi kontakter dig, hvis der kommer en ledig plads.
Hvis du har spørgsmål, er du mere end velkommen til at skrive til Gitte Karen Rosenqvist på gitte@vallekilde eller ringe til os på 59 65 60 45.