JOURNALISTIK

GIV DINE DRØMME EN CHANCE

Se dit navn som skribent i en avis, lær at skrive til nettet og få radio godt ind under neglene, når vi blandt andet skal samarbejde med Nordvestnyt. Og så forbereder vi dig også til forårets prøver til journalistuddannelserne med en grundig indføring i journalistikkens grundtrin.

Journalistlinjen er et stort skridt på vej mod beståede optagelsesprøver på journalistuddannelserne. Og det er en legeplads for alle med nysgerrighed, fordi vi hele tiden udfordrer os selv og vores omverden. Du lærer at begå dig til optagelsesprøverne i foråret og kommer desuden til at arbejde med konfronterende interviews, redigere radio eller tv og få glæden ved at læse og høre dine egne historier i de medier, vi samarbejder med.

Tidligere har eleverne skrevet for Politiken, MetroXpres, Ugeavisen Odsherred og Hus Forbi, lavet radioindslag til P4 og TV-produktioner for blandt andet Roskilde Festival og Nykøbing Sjællands Psykiatriske Museum. Til efteråret skal vi bl.a. samarbejde med Dagbladet Nordvestnyt.

Hvis du vælger efterårets journalistlinje, er du samtidig en del af kurset Journalistdrømme, som i to uger fokuserer på optagelsesprøverne. Du vil også være garanteret en plads, hvis du ønsker det, på kursets anden del som ligger umiddelbart op til prøverne i foråret.

Journalistik på Vallekilde Højskole

DIN FØRSTE ARTIKEL
På Vallekilde Højskole har vi en række mediepartnerskaber med forskellige dagblade, magasiner og netmedier. Mange af vores elever oplever derfor at få bragt deres egne artikler på tryk. Her er det Rasmus Thorlacius-Ussing fra foråret 2019, der har fået sin artikel publiceret i Nordvestnyt.
“Det er først og fremmest sjovt at se sin artikel blive udgivet. Det giver en stor motivation til at arbejde videre, fordi man bliver anerkendt for det, man laver,” siger Rasmus.
“Selvom det er en lille artikel, er det stadigvæk fedt at se den på tryk i avisen på lige fod med de “rigtige” journalister, som man selv forestiller sig at være en dag.”

UGESKEMA
Her kan du se en ugeoversigt der viser hverdagen på Vallekilde Højskole. Oveni kommer selvfølgelig de improviserede arrangementer, foredrag, filmaftner, hyggelige indfald, spontane sportsudfoldelser og ture ud af huset.

STUDIETUR
En del af opholdet er, at vi tager ud og oplever verden. Tidligere har Journalistik blandt andet været i Jordan, Iran og på interrail gennem Europa. Rejsen for efteråret 2020 er endnu ikke fastlagt.
Læs mere om alle vores rejser her.

FØLG HVERDAGEN
Hvordan er det at være elev på Journalistik? På vores YouTube-kanal kan du se række videoer fra Journalistik og det øvrige liv på højskolen.
UNDERVISERE

ESBEN CHRISTENSEN
esben@vallekilde.dk

Uddannet journalist fra DMJX i 2010. Esbens undervisning er dialogisk – selvom lærerne kommer med faget og kender journalistikken indefra, er eleverne i høj grad selv med til at sætte deres præg på undervisningen. Inden Esben kom til Vallekilde Højskole har han været journalist på fagbladet Folkeskolen, hvor han har skrevet meget om skole og uddannelse.

På Folkeskolen.dk var Esben praktikantvejleder og stod for at ansætte og uddanne journalistpraktikanter. Derudover har han været reporter på Ekstra Bladet, og så spillede han teater, dengang han selv gik på højskole.

FREJA WEDENBORG
esben@vallekilde.dk
Freja er uddannet journalist fra DMJX og har skrevet bogen Cryptoguide for journalister. Hun har specialiseret sig i digital sikkerhed for journalister, blandt andet gennem ekspertnetværket Cybernauterne. Her underviser hun bl.a. journalister og journaliststuderende. Derudover har hun arbejdet i Bruxelles som presserådgiver for Rina Ronja Kari og som journalist på Ugebrevet A4 og Arbejderen.

Freja har arbejdet med dækning af retspolitik, dansk krigsdeltagelse, demokratiske rettigheder, overvågning, whistleblowerrettigheder, velfærd og arbejdsmarkedspolitik. Hun sidder i hovedbestyrelsen for Dansk Journalistforbund og er formand for etik- og mediepolitisk udvalg i DJ. Sidst men ikke mindst elsker hun Harry Potter og føler lidt, at hun har fået job på Hogwarts med alle de hemmelige smutveje og fine gamle bygninger på Vallekilde.

rasmus-thirup_746

RASMUS THIRUP BECK (PÅ ORLOV)
rasmusbeck@vallekilde.dk
Uddannet fra Aarhus Universitet og RUC i henholdsvis antropologi og journalistik. Tidligere reporter på Politiken og redaktør for RUC’s campusmedie RUSK. Mangeårig freelancer med en lang række kunder i hele norden, samt enkelte i resten af Europa. Har desuden vundet Årets Pressefoto for bedste multimedieproduktion med sitet facetheclimate.org om klimaforandringer, som han var en af stifterne bag. For nylig har han været radiovært på P1-programmet “Sidste mand slukker lyset”, som også handler om klimaforandringer.
En tidligere elev beskriver Rasmus’ undervisningsstil sådan her: “Han rammer den helt rigtige balance mellem at være drillende storebror og omsorgsfuld far”.

DEM MØDER DU OGSÅ
KRISTIAN_BURGEISTER_BW

KRISTIAN BURMEISTER
kristian@vallekilde.dk
Radioentusiast med en akademisk baggrund i Medievidenskab fra Århus Universitet. Har leveret flere reportagebårne udsendelser til DR P1 og Radio24syv. Er hovedlærer på Tilrettelægger og underviser i dokumentar, radioproduktion og amerikanske TV-serier.

TORBEN SMIDT HANSEN
tsh@vallekilde.dk
Forstander på Vallekilde Højskole siden 2010 og uddannet journalist fra Journalisthøjskolen. Har arbejdet i DR gennem 21 år som reporter, programudvikler, leder af DR Ung og DR Kultur, redaktionschef i DR Dokumentar, kanalchef for radiokanalen P2 samt ansvarlig for kultur på tværs af medier.
BESØG OS


Hvis du overvejer at tage på højskole, vil vi gerne invitere dig på besøg i Vallekilde, så du kan se, om det er noget for dig. Vi betaler din transport og giver en god frokost.
Klik her for at arrangere dit besøg.
TILMELDING

DIT NAVN

DIN E-MAIL

DIT TELEFONNUMMER

ØNSKET STARTDATO

ØNSKET SLUTDATO

ØNSKET HOVEDFAG

EVENTUELLE SPØRGSMÅL ELLER KOMMENTARER