fbpx
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button

Eventyr på Vallekilde

På årets Eventyrkursus tager vi udgangspunkt i Inuitternes verden med fascinerende sagn og myter fra Grønland. Udover udgangspunktet i de eventyrlige fortællinger vil vi i år lave en fælles “polardag”, hvor polareventyreren og forfatteren Gregers Gjersøe sammensætter et program, der vil give store oplevelser til hele familien.

 

Dato

4. juli – 10. juli 2021 – VENTELISTE

Program

Eventyr på Vallekilde er et familiekursus, hvor børn og voksne både har meget tid sammen – og noget tid hver for sig.

 

Morgenerne begynder tidligt med bevægelse, for dem der har lyst. Herefter er der morgenmad og morgensamling, hvor alle synger og oplever eventyret sammen. I år skal vi dykke ned i myten om inuitternes lunefulde havgudinde Sedna.

Herefter går børnene fra, og de voksne er med til en inspirerende morgensamling. 

 

Om formiddagen er der eventyrlige værksteder for børn og voksne hver for sig – der bliver mulighed for at lave podcast, spille musik, tegne og male, lave lækker mad, dyrke sport og mange andre spændende aktiviteter.

 

Børnenes værksteder bliver fantasifulde og sjove og vil have havgudinden Sedna som en gennemgående figur i løbet af ugen. Der bliver sved på panden og noget at drømme om for børnene, som bliver delt op i grupper med jævnaldrende.

 

Om eftermiddagen er det tid til at dyrke både det store fællesskab og familierne, når vi både laver fællesaktiviteter og har fri tid til for eksempel at tage til områdets (forhåbentlig!) solbeskinnede sandstrande.

 

Om aftenen er der foredrag, højskolesang, børnebif og teenage-lounge, og man kan nyde den lyse sommernat i højskolens store have. 

 

Sidst på ugen samles vi alle og viser, hvad der er kommet ud af de forskellige aktiviteter og kreative værksteder. Og så slutter vi af med en kæmpe fest for børn og voksne fredag aften.

 

Her kan du læse programmet for 2021.

Nyd højskolelivet

Der er selvfølgelig også stunder til at nyde Vallekilde Højskoles historiske omgivelser og storslåede natur, det lækre grønne køkken, tage til stranden, hygge på terrassen og deltage i masser af fri leg og spil i højskolens dejlige, store have.

 

Vi anbefaler tilmelding i god tid. Kurset bliver hurtigt udsolgt.

Priser

Voksne fra 18 år: 4.150 kr.
Børn fra 1-17 år: 1.995 kr.
Børn fra 1-364 dage: 0 kr.

 

Prisen inkluderer alle måltider, the, kaffe og mellemmåltider. Vallekilde Højskole har trådløst internet, sauna, biograf, gymnastiksal, pejsestue og musiklokaler til fri afbenyttelse og afslapning. Linned er inkluderet.

Voksen-workshops

Podcastværksted 

I podcastsværkstedet begynder vi med en (simpel) teknisk introduktion til det at lave podcast og fortælle historier, så I har redskaber til at lave jeres egne små fortællinger. Det kan være alt fra samtaler på tværs af generationer, små reportager, lydcollager og meget andet.   

 

Croquis – at tegne efter en levende nøgenmodel

Hvis du vil dygtiggøre dig ud i tegningens kunst, så er kurset noget for dig. Croquisundervisningen vil give dig en evne til at betragte og skitsere, udover en grundlæggende viden om kroppens anatomi og proportioner.

Alle kan være med. Trænet, nybegynder eller dig der aldrig har tegnet før. 

Du vil få: Træning i at skitsere og få øje på proportioner, en masse tegninger og sorte fingre af kullet og så bliver det sjovt, udfordrende og lærerigt.

 

Skriveværksted

Vi læser og skriver sammen og kommer til at arbejde med forskellige slags digte, kortprosa, kortere prosa, litteratur til børn og meget andet.
Sammen læser vi (uddrag af) en masse forskelligt litteratur, og vi skal skrive selv: Hver dag vil der være nye skriveøvelser, og hver dag  læser og diskutere vi det, vi har skrevet sammen. Forhåbentligt bliver det både sjovt og inspirerende, og vi kommer vidt omkring.

Vild mad

Vi drager ud i naturen og ser på hvad den lige nu tilbyder af vidunderlige, spiselige vilde urter. Vi tager dem med hjem i køkkenet, hvor der bliver givet tips og tricks til hvordan vi kan få helt særlige smagsmæssige oplevelser ud af de urter, kurven er fyldt med. Vi koncentrerer os primært om de ting der er nemme at finde mange steder, og så tryller vi dem om til pesto, lækkert brød, supper, kryddersmør og meget andet. Vilde urter er sunde, billige, klimavenlige og fyldt med smag, så det er bare med at komme ud og samle forråd.

 

Musik

Med vores fælles stemmer og højskolens instrumenter, samt hvad I selv medbringer af tubaer og saxofoner, skal vi skabe noget grønlandsk dybhavsstemning.
Meeen vi skal da også sætte fut i et dansegulv og ha’ det sjovt!

Vi tilpasser udfordringerne til både dig, hvis musikalske evne trænger til en støvekost, og dig, som er habil trommeslager i et bluesband hver weekend. Vores fælles bestræbelser udmønter sig i en koncert, som vi lover bliver et hit. Medbring meget gerne dit eget instrument.

Undervisere

Ida Exner – Eventyrhøvding

Ida Exner er musiker, børnebogsforfatter, tegner, kreativ igangsætter og meget meget mere.

Udover at hun er at finde bag violinen og med taktstokken i hånden til musikworkshoppen, er hun  i år Eventyr-høvding og kommer til at væve eventyr fra de polare egne ind  i hele ugen.

Esben Christensen – Kursusleder

På Vallekilde underviser Esben på hovedfaget Journalistik og har derudover en række valgfag med fokus på bevægelse, leg og dialog.
Før han kom til Vallekilde Højskole var han journalist på fagbladet Folkeskolen og tidligere har han været reporter på Ekstra Bladet, og så spillede han teater, dengang han selv gik på højskole.

Karen Mørk – Podcastværksted

Karen er journalist og har læst på Stockholms Dramatiska Högskola. Hun har produceret dokumentarer til P1, 24syv og vandt i 2017 P1 Shortdox.

Mette Thy – Vild mad

Mette er uddannet ernærings- og husholdningsøkonom og har tidligere bl.a. været køkkenchef og hovedfagslærer på Skælskør Folkehøjskole. I fem år stod hun i spidsen for Vallekilde Højskoles køkken, men i dag har Mette overladt gryderne til andre gode kræfter for i stedet at undervise i valgfag om mad, psyke og sundhed.

Charlotte Krogh – Croquis

Charlotte er uddannet fra Danmarks Designskole med afgang i murale teknikker. Hun er en del af kunstmuseet Huset i Asnæs og arbejder i dag især med tegning og billedkunst. På Vallekilde underviser hun i de mere kunstneriske valgfag som tegning og croquis.

Besøg os
Tilmeld dig