fbpx
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button

Eventyr på Vallekilde

Eventyr på Vallekilde er et familiekursus med indhold og aktiviteter for både store og små.

 

Kom til Vallekilde, og dyk ned i litteraturen, magien, nærværet og samværet på et af sommerens populære kurser for hele familien.

 

Dato

30. juni – 6. juli 2024

 

Program

Progammet for 2024 ligger endnu ikke klart, men klik her og læs programmet for 2023.

Programmet for 2023

På årets Eventyrkursus skal vi rejse tilbage til oldtidens Grækenland og følge med på krigeren Odysseus’ færd hjem fra den trojanske krig. Men det bliver ikke let! Mange farer og fristelser lurer undervejs. En vred havgud får skibet til at forlise. Kykloper, kæmper, sirener og troldkvinden, Kirke, prøver at forhindre os og Odysseus i at komme hjem til Ithaka. Vi skal endda en tur til dødsriget. Mon vi klarer den?

Hop ombord på skibet til sommer, så sætter vi sejl og finder ud af det – men pas på du ikke bliver tryllet om til en gris!

 

Børnenes program
Børn og unge bliver inddelt i fire grupper. De mindste (0-5 år) er hver dag sammen med Signe Aronsson, en dygtig dagplejer med mange års erfaring. De små har som udgangspunkt følgeskab af en voksen. Man må gerne skiftes eller lave indbyrdes aftaler om at passe hinandens børn, hvis man ikke vil gå glip af voksenprogrammet.

De resterende grupper er 6-8, 9-11, og 12+. Bemærk dog at disse grupper kan ændres, alt efter hvordan den endelige deltagerliste ser ud. Det bliver altså måske 6-9, 10-12 og 13+, eller noget helt tredje, hvis det passer bedre med antal osv. Vi gør altid vores bedste for, at alle børn og unge bliver underholdt og udfordret på alderssvarende niveau. Vores børn- og ungeteam er fantastisk og erfarent. Teamet består af dygtige tidligere højskoleelever, der alle har erfaring med børn og leg.

Temaet “Odyseen” bliver rammen om alle dages børneprogram. For de yngre deltagere skal der leges og fortælles, mens de ældre, teenagere, bliver udfordret på kreative måder. Formålet med ugen er en lille smule læring, men masser af leg, venskab og sommer!

Hver aften er der ligeledes et program for alle under 18. De yngste får lov til at komme i biografen og slappe af efter en dejlig dag med leg og sol. De ældre børn kan hænge ud sammen og måske spille lidt varulv.

 

Voksenværksteder

SKRIV DINE MINDER v. SOFIE DUE
På Skriv dine minder skal vi ved hjælp af sjove skriveøvelser og med eksempler fra litteraturen skrive ud fra egne oplevelser. Vi skal lave øvelser, der stimulerer vores hukommelse, så vi får lirket fortællinger og livsglimt frem. Ved lån af værktøjer fra fiktionens verden hjælper jeg dig med, hvordan du kan skrive dine minder, så de bliver spændende at læse. Vi deler vores historier i fællesskab, så vi kan blive klogere på os selv og hinanden i et rum, hvor det er trygt at dele. Vigtigst af alt skal vi have det sjovt! Workshoppen er for alle, uanset erfaring, så det er bare at tage gåpåmodet med og pennen i hånden.

Sofie Due er forfatter og skriverunderviser. Hun debuterede i 2021 med romanen Før vi ved af det vender lyset tilbage på forlaget Lindhardt og Ringhof. Hun er uddannet fra det norske skriveakademi Forfatterstudiet i Bø og har en bachelor i Sprog og litteratur. Sofie har undervist i kreativ skrivning på højskoler, forfatterskoler og aftenskoler.

 

SNEDKERI FOR BEGYNDERE / LAV ET SKÆREBRÆT v. HANS CHRISTIAN ALS DYHR På dette kursus skal vi lave et flot skærebræt, hvor du vil lære nogle basale snedkerfærdigheder og få et lille indblik i møbelsnedkernes verden. Vi starter helt fra bunden, så alle kan være med. Undervisningen foregår i højskolens eget værksted, og her er alt hvad man behøver, så du kan roligt lade din Black & Decker blive derhjemme.

Hans Christian Als Dyhr er møbelsnedker med eget firma. Han bor til daglig i Sorø med sin kone og fire børn. Han er udover at være en dygtig snedker, også en fantastisk guitarist og sanger, der har spillet på mange af landets scener.

MAL TIL LITTERATUREN – ODYSSEEN v. SIW RANIS
På denne workshop skal vi gøre ord til billeder ved at male Odysseus’ rejse med akvarel. Rejsen består af 24 sange eller kapitler, og ved at fordele sangene i mellem os forsøger vi at male hele rejsen som en lang frise. Vi ser på akvarellens mestre og lærer den at kende gennem små øvelser. Vi maler rigtig meget vand! Bølger og hav! For det var jo havet Odysseus rejste ud på.

Siw Ranis er kandidat i Litteraturvidenskab fra Københavns Universitet med kandidattilvalg i Kunsthistorie og har gået på flere kunst- og skriveforløb samt undervist børn og voksne. Hun interesserer sig for litteratur og kunst, tekst og billede, og for grænselandet i mellem.

 

SAMMENSPIL v. BENJAMIN PALUDAN CHRISTENSEN
Er guitarspillet blevet rustent? Er det lang tid siden du har rørt tangenterne? Eller har du bare altid haft lyst til at prøve at synge i et band? Så er muligheden her. En sommerhøjskole er ikke komplet uden et musikhold. På sammenspil kan alle være med, begyndere som øvede. Vi spiller rytmisk musik og hygger os. Det bliver en fest. Og måske slutter vi endda af med en lille koncert! Højskolen har sit eget øvelokale med alle instrumenter og udstyr.

Benjamin Paludan Christensen er til daglig musiker, producer og underviser. Han kan få alle til at spille sammen og er altid frisk på en god historie, om en af de gode LP’er fra sin imponerende pladesamling.

Nyd højskolelivet

Der er selvfølgelig også stunder til at nyde Vallekilde Højskoles historiske omgivelser og storslåede natur, det lækre grønne køkken, tage til stranden, hygge på terrassen og deltage i masser af fri leg og spil i højskolens dejlige, store have.

 

Vi anbefaler tilmelding i god tid. Kurset bliver hurtigt udsolgt.

Priser

Voksne fra 18 år: 4.500 kr.
Børn fra 1-17 år: 1.995 kr.
Børn fra 1-364 dage: 0 kr.

 

Prisen inkluderer alle måltider, the, kaffe og mellemmåltider. Vallekilde Højskole har trådløst internet, sauna, biograf, gymnastiksal, pejsestue og musiklokaler til fri afbenyttelse og afslapning. Linned er inkluderet.

Kursusleder

Rasmus Todbjerg Larsen – Kursusleder

Rasmus underviser til daglig i musik på Vallekilde Højskole, og han spiller på de fleste instrumenter. Han er en garvet sommerkursus-rotte, der styrer os igennem ugen med højt humør. Og så er han altid klar på at samle et band, der kan skyde afslutningsfesten fredag i gang med stil.

Besøg os
Tilmeld dig