fbpx
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button

Eventyr på Vallekilde

Eventyr på Vallekilde er et familiekursus med indhold og aktiviteter for både store og små.

 

Kom til Vallekilde, og dyk ned i litteraturen, magien, nærværet og samværet på et af sommerens populære kurser for hele familien.

 

Dato

6.-12. juli 2025

 

Program

Programmet for 2025 er endnu ikke fastlagt. Klik her og læs programmet for 2024

Program 2024 

Der sker noget mystisk i Vallekilde!

Vallekilde Højskole bliver i år til 1890’ernes London, når vi rykker ind på Baker Street, hvor privatdetektiven Sherlock Holmes og hans trofaste hjælper Dr. Watson holder til.  På trods af deres utallige erfaringer med at opklare mysterier, har de denne gang brug for jeres hjælp. Så, spids ører, find luppen frem og hold udkig! Alle spor er vigtige, når mysteriet skal løses. Sammen kan vi måske få ram på skurken!

 

Når børnene ikke løser mysterier med verdens bedste børnetæmmere om formiddagen, og de voksne ikke er på deres selvvalgte workshop med verdens bedste undervisere, har vi fælleseftermiddag for børn og voksne med sjove aktiviteter. For de voksne er der desuden også spændende foredrag, musikquiz og fællessang m.m. på programmet. Om fredagen slutter vi det hele af med et brag, hvor vi viser, hvad vi har lavet på vores formiddags workshops ugen igennem for hinanden og holder en stor festmiddag sammen, før vi tænder op for dansegulvet til både børn og voksne. Med andre ord: Dette er en uge, du ikke vil gå glip af!

 

Børneprogram

Børn og unge bliver inddelt i fire grupper. De mindste, 0-5 er hver dag sammen med en dagplejer. De små har følgeskab af en voksen. Man må gerne skiftes, eller lave indbyrdes aftaler om at passe hinandens børn, så man ikke går glip af hele voksen programmet.

De resterende grupper er 6-8, 9-11, og 12+. Bemærk dog at disse grupper kan ændres, alt efter hvordan den endelige deltagerliste ser ud. Det bliver altså måske 6-9, 10-12 og 13+, eller noget helt tredje, hvis det passer bedre med antal osv. Vi gør altid vores bedste for, at alle børn og unge bliver underholdt og udfordret på alderssvarende niveau. Vores børn- og unge-team er fantastisk. Teamet består af dygtige tidligere højskoleelever, der alle har erfaring med børn og leg.

 

Temaet “Sherlock Holmes” bliver rammen om alle dages børneprogram. For de yngre deltagere skal der leges og fortælles, mens de ældre, teenagere, bliver udfordret på kreative måder. Formålet med ugen er en lille smule læring, men masser af leg, venskab og sommer!

Hver aften er der ligeledes et program for alle under 18. De yngste får lov til at komme i biografen og slappe af, efter en dejlig dag med leg og sol. De ældre børn kan hænge ud sammen og måske spille lidt varulv.

Voksenværksteder

Skriv med højskolesangbogen – Sofie Due 

Så længe, der har været højskoler, har der været fællessang. I 1894 udkom for første gang højskolesangbogen, en fælles sangbog på tværs af højskolerne, som er blevet fornyet igen og igen i takt med tiden. På ‘Skriv med højskolesangbogen’ skal vi undersøge nogle af højskolesangbogens tekster, litterære figurer og temaer. Højskolesangbogen findes nemlig det hele: liv og død, årets sæsoner, lejlighedssange, natur, politik, tro, historie og meget mere. Vi tager afsæt i forskellige sange for at skrive egen poesi og prosa (og altså ikke sangtekster, der skal sættes på melodi). Skriv med højskolesangbogen er for alle, uanset erfaring! Forhåbentlig går du fra ugen med inspiration, fornyet skrive- og læselyst og med et bedre kendskab til vores fantastiske højskolesangbog.

Underviser Sofie Due romandebuterede i 2021 og har siden arbejdet som skriveunderviser på bl.a. højskole, aftenskole og efterskole, og som freelanceredaktør. Hun er uddannet fra det norske skriveakademi Forfatterstudiet i Bø, hvor hun også sidenhen har undervist.

 

Sammenspil – Søren Valsøe

Er guitarspillet blevet rustent? Er det lang tid siden du har rørt tangenterne? Eller har du bare altid haft lyst til at prøve at synge i et band? Så er muligheden her. En sommerhøjskole er ikke komplet uden et musikhold. På sammenspil kan alle være med, begyndere som øvede. Vi spiller rytmisk musik og hygger os. Det bliver en fest. Og måske slutter vi endda af med en lille koncert! Højskolen har sit eget øvelokale med alle instrumenter og udstyr. Søren Valsøe – uddannet pianist fra Rytmisk Musikkonservatorium i København. Har spillet med artister som Christopher og Hjalmer.

 

Erindringsbilleder – Siw Ranis 

På holdet i Erindringsbilleder skal vi tegne billeder ud fra vores minder. Vi skal arbejde med at vække erindringen med forskellige øvelser og sammen undersøge hvilke billeder fra fortiden, der stadig bor i os. Hvordan ser de ud, hvis vi tegner dem i dag? Og hvordan tegner man noget, man ikke har foran sig? Måske vil du huske en detalje fra barndommen, et værelse i et hus, en ting du fandt på stranden engang – og som du har lyst til at se igen. Siw er kandidat i Litteraturvidenskab fra Københavns Universitet med kandidattilvalg i Kunsthistorie og har gået på flere kunst- og skriveforløb samt undervist børn og voksne. Hun interesserer sig for litteratur og kunst, tekst og billede, og for grænselandet i mellem. 

Naturens spisekammer – Mette Thy

Naturen er fuld af dejlige spiselige overraskelser og oplevelser hele året rundt. Ikke mindst her på denne tid af året, hvor det bugner af gratis råvarer der bare venter på at blive høstet, tilberedt og spist.
Vi skal kigge på, og smage på urter i nærområdet, og vi skal også på tur til stranden for at opleve de mange spændende smage vi finder herude.
Mens vi står og laver den lækreste skvalderkålspesto, bager skønne boller med brændenælder og spiser sorbet med jordbær og sødskærm, vil vi også snakke om urternes historie, og om alle de spændende ting de har været brugt til igennem tiderne. Mette Thy er uddannet ernærings- og husholdningsøkonom og har tidligere bl.a. været køkkenchef og hovedfagslærer på Skælskør Folkehøjskole. I fem år stod hun i spidsen for Vallekilde Højskoles køkken, men i dag har Mette overladt gryderne til andre gode kræfter for i stedet at undervise i valgfag om mad, psyke og sundhed.

 

Snitteværkstedet – Sofie de Place Jørgensen 

Find kniven frem og gør dig klar til en omgang ægte fordybelse. På Snitteværkstedet skal vi arbejde med træ efter gammel tradition og gå i dybden med træet som materiale. Helt fra menneskets tidlige tider har vi siddet om bålet og delt historier med hinanden, og lidt af det samme skal vi gøre i Snitteværkstedet. Der sker noget magisk med krop og sjæl, når eneste fokus er at tilføje smukke detaljer til en træske. Workshoppen kræver ingen forkundskaber om snitning. Hvis du aldrig har prøvet det før, begynder vi med et par teknikker til, hvordan vi bruger kniven som værktøj. Er du garvet snitter, kaster vi os ud i lidt større træudskæringer.

 

Nyd højskolelivet

Der er selvfølgelig også stunder til at nyde Vallekilde Højskoles historiske omgivelser og storslåede natur, det lækre grønne køkken, tage til stranden, hygge på terrassen og deltage i masser af fri leg og spil i højskolens dejlige, store have.

 

Vi anbefaler tilmelding i god tid. Kurset bliver hurtigt udsolgt.

Priser

Voksne fra 18 år: 4.700 kr.
Børn fra 1-17 år: 1.995 kr.
Børn fra 1-364 dage: 0 kr.

 

Prisen inkluderer alle måltider, the, kaffe og mellemmåltider. Vallekilde Højskole har trådløst internet, biograf, gymnastiksal, pejsestue og musiklokaler til fri afbenyttelse og afslapning. Linned, dyne og hovedpude er inkluderet i prisen.

Kursusleder

Rasmus Todbjerg Larsen – Kursusleder

Rasmus underviser til daglig i musik på Vallekilde Højskole, og han spiller på de fleste instrumenter. Han er en garvet sommerkursus-rotte, der styrer os igennem ugen med højt humør. Og så er han altid klar på at samle et band, der kan skyde afslutningsfesten fredag i gang med stil.

Besøg os
Tilmeld dig