JOURNALISTIK

TOPBILLEDE_JOURNALISTIK

KOM PÅ VENTELISTE
Forårets journalisthold er desværre allerede udsolgt. Tilmeld dig her for at komme på en venteliste.
Vi har dog stadig pladser på forårets seks uger lange drømmeforløb. Læs mere om det her.
GIV DINE DRØMME EN CHANCE

Har du tryksværte i årerne og nysgerrighed under huden? Brænder du for at undersøge verden og stille spørgsmål ved noget af det, vi tager for givet, det, der ikke er i orden og det, vi ikke forstår. Så ligger din fremtid måske inden for journalistikken. Prøv dig selv og din indre reporter af på Vallekildes journalisthold, som samtidig er et stort skridt mod optagelsesprøverne på journalistuddannelserne.

Du bliver skarp til at interviewe kilder, researche, vinkle og skrive artikler til både print og web. Du lærer at optage, redigere og udsende radio. På Vallekilde får du prøvet alle journalistiske discipliner, og du oplever følelsen af at udkomme med en artikel eller et radioindslag.

MEDIEPARTNER OG OPTAGELSESPRØVER
I foråret 2017 havde vi Vice om bord som mediesamarbejdspartner og tidligere har Vallekilde-elever skrevet til Euroman.dk, Hus Forbi og Nordvestnyt samt samarbejdet med P4 Sjælland og Magasinet Europa. Lige nu arbejder vi på at finde en mediepartner til foråret 2018.
Du kommer også til at blive en del af kurset Journalistdrømme, som er et intensivt forberedelseskursus til optagelsesprøverne til journalistuddannelserne på Syddansk Universitet og DMJX.
REJS UD I VERDEN MED VALLEKILDE

STUDIETUR TIL JORDAN
Klemt inde mellem uroplagede lande som israel, Palæstina, Libanon, Irak og Syrien ligger fredelige Jordan. Landet er et perfekt udgangspunkt for at forstå nogle af Mellemøstens mange komplekse problemstillinger, også rummer det samtidig en fantastisk vifte af store oplevelser – som ørkenbyen Petra, rumlandskabet Wadi Rum og Det Døde Hav.

Vi skal se og opleve landet i selskab med DIGNITY, Dansk institut mod tortur, der har landekontor i Amman og et fantastisk netværk.

Vi skal møde korrespondenter, besøge progressive medier, tale med idealistiske NGO’er og så skal vi ikke mindst producere en masse fed journalistik.

DATO OG PRIS
I foråret tager alle hovedfagene af sted på samme tid. Foråret 2018 er der afgang den 19. februar, og så er vi hjemme igen den 2. marts. Prisen for rejsen bliver 8.000 kroner. Hertil kan komme ekstra tillæg.

ELEVERNE FORTÆLLER
Her kan du høre elever fra foråret 2015 – Jonas Jung og Malou Alsing – fortælle om Journalistik på Vallekilde Højskole.
UGESKEMA
Her kan du se en ugeoversigt der viser hverdagen på Vallekilde Højskole. Oveni kommer selvfølgelig de improviserede arrangementer, foredrag, filmaftner, hyggelige indfald, spontane sportsudfoldelser og ture ud af huset.

Ugeskema_746x200

COL_skraldedans_746x300

TAG MED PÅ ROSKILDE FESTIVAL
Som afslutning på dit ophold kan du vælge at tage med Vallekilde på Roskilde Festival og arbejde som en del af projektet Clean Out Loud, der handler om at feste med stil og efterlade den hårdt prøvede dyrskueplads lige så ren som den er, før festivalen lander. Du kan tilvælge projektet i tilmeldingsformularen.

HOVEDLÆRER

rasmus-thirup_746

RASMUS THIRUP BECK
rasmusbeck@vallekilde.dk
Uddannet fra Aarhus Universitet og RUC i henholdsvis antropologi og journalistik. Tidligere reporter på Politiken og redaktør for RUC’s campusmedie RUSK. Mangeårig freelancer med en lang række kunder i hele norden, samt enkelte i resten af Europa. Har desuden vundet Årets Pressefoto for bedste multimedieproduktion med sitet facetheclimate.org om klimaforandringer, som han var en af stifterne bag.
En tidligere elev beskriver Rasmus’ undervisningsstil sådan her: “Han rammer den helt rigtige balance mellem at være mobbende storebror og omsorgsfuld far”.

DEM MØDER DU OGSÅ
julie_746_3

JULIE ELVER
Uddannet fra Journalisthøjskolen og Stockholm Universitet. Tidligere politisk reporter på Christiansborg og i Bruxelles for Politiken, journalist i Aller Media og digital journalist hos Udenrigsministeriet. Har desuden vundet prisen ‘European Young Journalist Award’ for en featureserie om Island efter finanskrisen.

MIE TAST
Uddannet journalist fra DMJX i 2010 og har arbejdet med radio og TV, siden hun blev færdig. Mie har bl.a. lavet radionyheder til DR, leveret indslag til P1 Morgen og været live-reporter på Radioavisen. Desuden har hun arbejdet som tilrettelægger hos forskellige produktionsselskaber bl.a. Mastiff TV, hvor hun især har lavet underholdning og reportage. Før hun kom til Vallekilde, var hun journalist og redaktionssekretær på Go’ morgen Danmark.

KRISTIAN BURMEISTER
Kristian Burmeister er radioentusiast med en akademisk baggrund i Medievidenskab fra Århus Universitet og leverer reportagebårne udsendelser til DR P1 og Radio24syv. Underviser i radioproduktion og amerikanske TV-serier.

TORBEN SMIDT HANSEN
Forstander og uddannet journalist. Var indtil 2010 kanalchef for P2. Etablerede Ungdomsredaktionen i DR på tværs af medieplatforme og er tidligere redaktionschef i DR Dokumentar, chef for DR Kultur og chefredaktør for kultur på tværs af medier. Underviser i ideudvikling, kulturformidling og historie.
GRATIS TUR TIL VALLEKILDE
Hvis du overvejer at tage på højskole, vil vi gerne invitere dig på besøg i Vallekilde, så du kan se om det er noget for dig. Vi betaler din transport og giver en god frokost. Klik her for at arrangere et besøg.
TILMELDING

DIT NAVN

DIN E-MAIL

DIT TELEFONNUMMER

ØNSKET STARTDATO

ØNSKET SLUTDATO

ØNSKET HOVEDFAG

EVENTUELLE SPØRGSMÅL

ROBOTFILTER
captcha
Indtast ovenstående bogstaver og tal her

ELEVER UDGIVER I VICE

Efter journalisternes studierejse til Iran har Lise, Ida og Emma fået udgivet en artikel i webmagasinet Vice.

Læs mere

ELEVER UDGIVER I BERLINGSKE

Journalisteleverne Signe Stoumann Fosgrau og Sara Hodzic har fået en af deres historier solgt til Berlingske. Den handler om at være jomfru i tyverne, og hvorfor det kan være et tabu.

Læs mere

DOKUMENTARIST: “SPRING UD I DET!”

Hvilke udfordringer er der ved at lave dokumentarfilm? Dokumentarfilmsinstruktør Emil Langballe gæstede Vallekilde med et foredrag om sit liv som filmskaber.

Læs mere