TILRETTELÆGGER

TOPBILLEDE_TILRETTELAEGGER

KOM PÅ VENTELISTE
Forårets hold er desværre allerede udsolgt. Tilmeld dig her for at komme på en venteliste.

TV OG MEDIER

Fortæl gode historier med et videokamera i hånden, lær at tilrettelægge og redigere tv-fortællinger og mød folk fra mediebranchen. Tilrettelæggerholdet er for dig, der vil lære at fortælle historier til skærmen.Vores undervisere hjælper dig igennem små og store produktioner sammen med erfarne journalister og tilrettelæggere, der kommer og fortæller om deres arbejde og giver gode tips til dine projekter. Derudover tager vi på besøg hos medier og produktionsselskaber, så du får et bedre indblik i hverdagen som tilrettelægger og journalist på en tv-redaktion.

Vi bruger tid på at gennemgå kravene til forårets optagelsesprøver, så du kan begynde at forberede dig så godt som muligt, hvis du vil søge ind på en eller flere medieuddannelser. Herunder kommer du til at prøve kræfter med de seneste års optagelsesprøver til TV- og medietilrettelæggeruddannelsen. Vi tager også på besøg hos medier og produktionsselskaber, så du får et bedre indblik i hverdagen som tilrettelægger, journalist og producer.

Udstyr

Vi arbejder med det samme udstyr som eleverne på TV- og Medietilrettelæggeruddannelsen på DMJX. Kameraerne er GY-HM150E fra JVC, og vi redigerer i Final Cut Pro X. Vi forventer ikke, at du allerede har arbejdet med film eller TV. Teknikken skal vi nok lære dig, bare du tager din nysgerrighed med.

FORLØB
Introforløb
Vi starter med det tekniske. I den første periode bliver du kastet ud i at filme ”rigtigt”, dvs. stille hvidbalance, blænde, beskære og blive klogere på tv-mediets billedkomposition. Samtidig får du et crashkursus i redigeringsprogrammet Final Cut Pro X, som vi har til rådighed på højskolens IMacs. Med de to fundamentale redskaber i rygsækken vil du nu være rustet til at kaste dig ud i de mere avancerede journalistiske discipliner, nemlig at vinkle og interviewe.Der vil være mulighed for at deltage i journalistlinjens drømmeforløb på et par uger, hvis du er er interesseret i at søge ind på de journalistiske uddannelser i Odense og Aarhus. Vi får også snuset til journalistikken, når vi i samarbejde med journalistlinjen producerer en tv-nyhedsudsendelse.

Studietur
I foråret tager vi på studietur cirka midt i forløbet, hvor vi naturligvis har vores kameraer med. Sidst på året gælder det dit personlige projekt, hvor du kan afprøve alt, hvad du har lært. Når du afslutter opholdet, vil du have produceret en række mindre tv-produktioner, du kan samle i en portfolio. Igennem hele semestret vil der være gæster udefra, som kommer og underviser og giver inspiration. Til daglig er Mie Tast og Kristian Burmeister hovedlærere og sparringspartnere.

Samarbejde med produktionsselskab og medie
Hen mod slutningen af forløbet venter et samarbejde med et et produktionsselskab eller medie, som eleverne laver produktioner til, hvor målet er at få dem publiceret. Det har fx været produktionsselskabet Tellymo og senest Alternativets netmedie Altivisten.

UGESKEMA
Her kan du se en ugeoversigt der viser hverdagen på Vallekilde Højskole. Oveni kommer selvfølgelig de improviserede arrangementer, foredrag, filmaftner, hyggelige indfald, spontane sportsudfoldelser og ture ud af huset.

Ugeskema_746x200

STUDIETUR

REJSE TIL TANZANIA
I foråret 2018 drager tilrettelæggerholdet til Tanzania, hvor vi skal på safari, besøge en masai-landsby og besøge en radiostation i Dar Es Salaam.
DATO OG PRIS FOR STUDIETUR
I foråret tager alle hovedfagene af sted på samme tid. Foråret 2018 er der afgang den 19. februar, og så er vi hjemme igen den 2. marts. Prisen for rejsen bliver 8.000 kroner. Hertil vil komme ekstra tillæg.
VIDEO FRA TANZANIA

VIDEO FRA TANZANIA
Vallekilde Højskole har tidligere rejst i Tanzania. Her kan du se en video fra vores seneste tur. Videoen er lavet af Sille Klinkby og Cecilie Blomquist Jørgensen.
ELEVERNE FORTÆLLER

ASBJØRN OG IDA
Her kan du høre elever fra foråret 2015 – Asbjørn Hildebrandt og Ida Zander – fortælle om Tilrettelægger på Vallekilde Højskole.
EKSEMPEL PÅ ELEVPRODUKTION

DEN STORE SKRALDEFEST
Eksempel på et afslutningsprojekt om madspild, som eleverne Siff Bak, Malte Fals, Emma Ethelberg og Amanda Seeberg lavede i foråret 2017.
LEG MED VORES DRONE

HØJT AT FLYVE
På Vallekilde har vi en drone, som du lærer at flyve med på Tilrettelægger. Det kan der komme nogle rigtig fine optagelser ud af – her er det højskolens vinterklædte park, der lægger sne til.
HOVEDLÆRERE

Uddannet journalist fra DMJX i 2010 og har arbejdet med radio og TV, siden hun blev færdig. Mie har bl.a. lavet radionyheder til DR, leveret indslag til P1 Morgen og været live-reporter på Radioavisen. Desuden har hun arbejdet som tilrettelægger hos forskellige produktionsselskaber bl.a. Mastiff TV, hvor hun især har lavet underholdning og reportage.
I undervisningen tager altid Mie udgangspunkt i den enkeltes interesser, evner og ambitioner, så eleverne gennem forløbet og deres projekter bliver klogere på, i hvilken genre og med hvilken tilgang de synes, det er allerfedest at lave tv.
Før hun kom til Vallekilde, var hun journalist og redaktionssekretær på Go’ morgen Danmark.

KRISTIAN BURMEISTER
kristian@vallekilde.dk
TV og radioentusiast med en akademisk baggrund i Medievidenskab fra Århus Universitet. Har arbejdet med reportagebårne udsendelser til både DR og Radio24syv. Underviser udover Tilrettelæggerholdet også i valgfagene Live radio, Amerikanske TV-serier og Pizzaovn.
Kristian lægger i al sin undervisning vægt på at komme ud over stepperne – så kan man bagefter se på, hvad der virkede. Med andre ord: praksis før teori.
DEM MØDER DU OGSÅ

Mads_Moeller

MADS MØLLER
Uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskolen. Har arbejdet på Ekstra Bladet, redaktør på flere TV-programmer – senest Monte Carlo på DR3. Er nu producer på GoMorgen P3 og fast gæstelærer på Tilrettelægger. Og så har han selv gået på Vallekilde.

Svenne Friis

SVENNE FRIIS
Svenne Friis er freelanceklipper, fotograf, producer, og underviser fast på TV- og Medietilrettelæggeruddannelsen på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Han har mere end 20 års erfaring som klipper i TV-branchen og har lavet alt lige fra ungdoms-TV, reality, fiktion, webtv og dokumentarer. Han er superbruger i FCP7 og Avid og en begejstret FCP X klipper. På Tilrettelægger underviser Svenne i den gode historie, kamera og teknik.

ANDERS FAURHOLT
Anders Faurholt er uddannet journalist fra Syddansk Universitet og er i dag redaktør på TV Avisen. Han er gæstelærer på et forløb, hvor tilrettelægger- og journalistlinjen arbejder sammen for at lave en tv-nyhedsudsendelse fra regionen.
GRATIS TUR TIL VALLEKILDE
Hvis du overvejer at tage på højskole, vil vi gerne invitere dig på besøg i Vallekilde, så du kan se, om det er noget for dig. Vi betaler din transport og giver en god frokost. Klik her for at arrangere et besøg.
TILMELDING

DIT NAVN

DIN E-MAIL

DIT TELEFONNUMMER

ØNSKET STARTDATO

ØNSKET SLUTDATO

ØNSKET HOVEDFAG

EVENTUELLE SPØRGSMÅL

ROBOTFILTER
captcha
Indtast ovenstående bogstaver og tal her