fbpx
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button

Journalistdrømme

Hvordan bliver man journalist? Det kan kurset Journalistdrømme gøre dig meget klogere på.

 

Lær at fortælle den gode historie, få genopfrisket kommareglerne, bliv skarp til at vinkle og godt rustet inden optagelsesprøverne på journalistuddannelserne i Aarhus og Odense.

 

 

Dato

Tirsdag 12. marts – mandag d. 22. april 2024

Kom ind på drømmeuddannelsen

Journalistdrømme har i mange år leveret elever til journalistuddannelserne i Aarhus, Odense og Roskilde.

På Journalistdrømme tester vi dit niveau og gør dig tryg med de opgavetyper, du vil møde til optagelsesprøverne. Vi terper paratviden og kommaregler og øver de journalistiske genrer.

 

Lær af de erfarne

Derudover får vi besøg af uddannede journalister og journaliststuderende, der fortæller om deres indgang til faget og deler ud af tips og tricks.

Oplæg og gæsteundervisere kan også være med til at give dig inspiration til, at du selv finder ud af, hvad du vil med journalistikken som fag. Det er nemlig vigtigt at have styr på, inden du eventuelt skal til optagelsessamtale.

 

Du får konkret erfaring med:
skarpvinkling
arbejde under tidspres
komma
kritisk tænkning
aktuel paratviden
kreativ skrivning
idéudvikling.

Uddannet journalist fra DMJX i 2010. Esbens undervisning er dialogisk – selvom lærerne kommer med faget og kender journalistikken indefra, er eleverne vigtige medskabere. Inden Esben kom til Vallekilde Højskole har han været journalist på fagbladet Folkeskolen og reporter på Ekstra Bladet. Og så spillede han teater, dengang han selv gik på højskole.

Esben Christensen

Underviser – Journalistik esben@vallekilde.dk +45 3131 8166

Uddannet journalist fra DMJX i 2016. Anna har sin mesterlære fra DR, hvor hun har arbejdet med primært radio og TV på blandt andet Debatten og udlandsredaktionen. Anna er kæmpe EU-nørd, halv græker og har undervist aspirerende dokumentarister på CPH:DOX. Anna elsker mødet med nye højskoleelever, der kommer med alle deres talenter og tvivl og sammen udvikler vi vores forståelse af journalistikken, os selv og hinanden. Og måske skal vi også synge lidt, da Anna er ganske habil på klaver og spillede til samtlige morgensamlinger, da hun selv gik på højskole.

Anna Rigas

Anna Rigas – Journalistik anna.s.rigas@vallekilde.dk

Program for kurset
Uge 1 :

Den journalistiske værkstøjskasse
Du lærer at vinkle skarpt, analysere, citere og referere. Vi udfordrer dine evner til at få idéer og researche. Vi kommer omkring grundstenene inden for journalistik og medier. Du bliver fortrolig med nyhedskriterier og basale berettermodeller. Du bliver også udfordret på din evne til at håndtere sproget, og så skærper vi selvfølgelig din nyhedsnæse.

 

Uge 2-6:

Teori, øvelser og fagjournalistik
Vi kommer omkring alle optagelsesprøvernes skriftlige discipliner (kronik, klumme etc.) og lærer dig at skrive professionelt. Vi får styr på kommaerne, retstavning og den journalistisk tekst. Samtidig bliver du undervist i samfundsvidenskab, historie og almen viden.

Du skal lære at tilrettelægge din tid, så du ikke misser en deadline. Du skal kunne afkode en opgaveformulering, så du ikke dumper på en fejlfortolkning.

 

Journalistdrømme gav mig en ærlig indsigt i, hvilket univers journalist-faget har at byde på; intensivitet, tempo og samarbejde.

Zina Hameed, tidligere elev

Bliv en del af højskolelivet

På Journalistdrømme bliver du en del af det lange forårshold. Du kommer altså til at deltage i højskolelivet på lige fod med mere end 100 andre unge mennesker.

Glæd dig til filmhygge, morgensang, brætspil og gåture i det smukke landskab.

 

Valgfag med fokus på journalistik

Du kommer også til at skulle vælge valgfag. Flere af dem kan forbedre dig journalistisk.
Det kan fx være valgfagene ’Verdens bedste journalistik’, ’Podcast’ eller ‘Live-radio’. Læs mere om valgfag her.

Dato og pris

Prisen for 6-ugers kursus er 12.000 kr.

Prisen inkluderer alle måltider, the, kaffe og mellemmåltider.

Indkvartering er som udgangspunkt på deleværelse. Der kan ansøges om eneværelse.

Kurset begynder 12. marts og slutter mandag d. 22. april.

Har du spørgsmål?

Det kan være en stor beslutning at skulle flytte seks uger på højskole – både fagligt og socialt.
Er du i tvivl om noget, er du mere end velkommen til at skrive en mail til underviser Esben Christensen på esben@vallekilde.dk.

 

Tilmeld dig