SPILTALENT

SPILTALENT 2018
Går du rundt med en spiludvikler i maven, fingrene eller hovedet?

Spiltalent er for dig, der elsker at skabe spil og lære nyt ved at være nysgerrig, fejle og feste. Kort sagt er Spiltalent for dig, der gerne vil finpudse dine evner som spiludvikler og lære andre spilinteresserede at kende.

I løbet af tre dage vil du på Vallekilde Højskole opleve spændende oplæg, møde andre unge spiludviklere fra hele landet og eksperter, som står klar til at hjælpe dig med at færdigudvikle dit spil, så det bliver endnu bedre.

Opskriften bag Spiltalent er simpel:
1) Lav en prototype på et digitalt spil og indsend den til Spiltalent inden 5. november
2) Hvis dit spil bliver udvalgt af kuratorerne, bliver du og din prototype inviteret med til Spiltalent-camp den 23.-25. november 2018 på Vallekilde Højskole
3) Finpuds din prototype med råd fra dygtige mentorer over en hel weekend (med alt betalt – yay!)

SPILTALENT-CAMP 2018 PÅ VALLEKILDE HØJSKOLE
På Spiltalent-camp hjælper vi dig i mål med din prototype af et digitalt spil. Vi finpudser den sammen med dig, så dit spil bliver endnu bedre.

Derudover bliver vi klogere på, hvordan spilbranchen fungerer. Hvordan udgiver du dit spil? Hvem ringer du til, hvis du skal have hjælp til noget grafik eller programmering? Hvordan laver du de bedste levels? Hvordan pitcher du dit spil til en udgiver? Hvordan med lydeffekter og musik? Og skal din historie, brugerflade eller karakterdesign måske strammes op?

For at hjælpe dig godt på vej har vi samlet et hold af de skarpeste mentorer fra spilbranchen til at vejlede og rådgive dig under hele Spiltalent-camp. Alle mentorer har det til fælles, at de er professionelle spiludviklere fra den danske spilbranche – inden for programmering, spildesign, historieskrivning, level design, visuelt design, lyd etc.

Du kan altså sagtens ankomme til Spiltalent med en ufærdig prototype og gå hjem igen med et mere færdigt spil.

Udover at arbejde med prototyperne vil der være masser af game talks, brætspilshygge, fest og højskolestemning.

DELTAG I SPILTALENT
Deltagelse i Spiltalent kræver, at et hold eller en enkeltperson stiller op med en prototype af et spil, som skal videreudvikles over tre dage på Vallekilde Højskole til Spiltalent-camp 2018.

Alle inden for aldersgruppen 16-25 år kan deltage i Spiltalent. I særlige tilfælde kan der dispenseres for alderskravet.

For at deltage i Spiltalent 2018 skal du uploade en prototype af dit spil. Det gør du på Itch.io via dette link. Vi glæder os til at se, hvad du/I har fundet på.

OBS! ​​Dit hold skal kun lave én tilmelding pr. spil.

SPILTALENT-KATEGORIER OG DEADLINE
Der kan indsendes spilbare prototyper i en af to forskellige kategorier: enten i Free-kategorien, som er for alle prototyper uanset hvor og hvornår de er udviklet, mens Jam-kategorien kræver, at prototypen er jammet frem på en af de danske uddannelsesinstitutioner (ZBC, NEXT, Viden Djurs m.fl.).

1) JAM
Prototyper af spil lavet som del af et game jam på en dansk uddannelsesinstitution.
Disse spil er typisk udviklet på 48 timer. Der fastsættes en fast tidsramme, som spillene skal være lavet indenfor.

2) FREE
Prototyper af spil som ikke er lavet til et game jam.

Tilmelding foregår i hold af 2-4 personer. Der kan inviteres enkeltpersoner, hvis kuratorerne skønner, at niveauet er højt nok.

Deadline for at indsende en prototype er mandag den 5. november. Herefter udvælger vores kuratorer de bedste spil og sender dig en invitation, hvis du er blandt de udvalgte.
Alle Spiltalent-deltagere får svar senest fredag d. 9. november.

MENTORER

Peter Josef Kuczynski (PJ)
Kreativ direktør og ledende spildesigner i Serious Games Interactive. Før det brætspilsdesigner med “seriøse” brætspil hos GameTools og cand.it i Spildesign.
Han taler “spilsk” – fordi spildesign i PJs øjne er noget af det mest effektive kommunikation, der nedbryder grænser og barrierer hos sine spillere. Spil kan vitterligt ændre folk, steder og tankemønstre, og når spil gør mere end blot underholde, så er det magi. Og den magi vil PJ gerne dele med os i Spiltalent. Yay! 🙂

Caroline Fangel
Caroline har en baggrund i klassisk tegning og maling fra Viborg Animationsskole – derefter har hun taget en kandidat i spilgrafik og illustration på Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering (Danmarks Designskole)
Siden da har hun arbejdet som freelancer hos bla. Knapnok Games, LEGO, Serious Games, Nykredit mf. Hun har tidligere undervist i spilgrafik på Vallekilde Højskole, og underviser i dag fast på Danmarks Designskole i spilgrafik som teaching assistant professor. Hun elsker Gamejams og at lave mærkelige spøgelsesspil, der skræmmer livet af deltagerne.

Christian “Code” Skriver Kragegaard
Christian er blevet kaldt “Code” siden HTX, men har ikke kunne programmere før nogle år efter.
Christian er cand.mag i Medialogi med speciale i spil. Efterfølgende har han været medejer af Red Ocean Games i over 2 år, før han gik ud og begyndte at undervise mere i spiludvikling.
I dag arbejder Christian som projektudvikler ved Aalborg Ungdomsskole, hvor han har oprettet GameLab – et sted hvor unge kan komme og lære spiludvikling og arbejde med spil. Herigennem lavede han det første “Danmarksmesterskab i spiludvikling”, som har været i gang siden 2016.

Emil Kjæhr
Emil er product manager på det aarhusianske spilfirma Funday Factory, der arbejder med en palette af meget forskellige spil og brands – senest som lead producer og spildesigner på spil som ‘LEGO Star Wars: Microfighters’ og ‘LEGO DC Super Heroes Chase’.
Før Funday Factory var Emil leder af en spil-inkubator i Viborg under Animation Workshop, og har også udgivet sit eget spil til nye platforme. Uddannet bachelor i Medialogi og har en hund, der hedder Yoshi. Respekt.

Lena Mech
Lena er spildesigner, underviser og medlem af Copenhagen Game Collective. Hun er uddannet kandidat i Spildesign fra IT-Universitetet og har gennem sin karriere arbejdet med mange forskellige formidlings-greb – fra historie og teater til spil og nu iværksætteri. Hun er i dag stifter og ejer af firmaet Wonder Pug Adventures, der skaber spilbare by-vandringer i København – senest Assistens Kirkegård og Kødbyen.

Martin Fasterholdt
Martin Fasterholdt er gameplay designer hos Playdead, hvor han særligt arbejdede på spillet INSIDE.
Har en kandidat-grad i Spildesign fra IT-Universitetet med speciale i 2D-platformsspil, samt bachelor i spildesign fra University of East London. I sin fritid dyrker han klatring samt obskure udfordringer til sig selv – f.eks. at spille Dark Souls uden at bruge de analoge sticks.

Nina Vinde Folkersen
Nina har altid været dybt fascineret af at fortælle historier og startede oprindeligt sin bachelor med et ønske om at komme ind i filmindustrien. Da hun senere fandt ud af at den danske industri sjældent producerer hendes yndlingsgenrer – action, adventure og fantasyfilm – droppede hun filmdrømmen og drejede hovedet mod den virtuelle verden.
Nina er bachelor i Medialogi fra Aalborg Universitet, og senere kandidat i Spildesign fra IT Universitetet. I dag arbejder hun som Art director, spildesigner og forfatter og har bl.a. arbejdet for Investigate North samt spillet Aporia: Beyond the Valley (udkom på Steam i juli 2017). Hun er også tegner, kreativ hjernevrider, konceptudvikler og historie-entusiast.

Thomas Vigild
Thomas var med til at starte Spiludvikling på Vallekilde Højskole i 2010.
Han er journalist, konsulent og foredragsholder med speciale i spil-, lege- og brætspilskultur. Han skriver om spil for Weekendavisen, biblioteksmagasinet Perspektiv samt Politiken og er desuden juryformand for den danske brætspilspris Guldbrikken. Thomas er uddannet cand.mag i Musikvidenskab, datalogi og spil fra Københavns Universitet og IT-Universitetet. Han har suppleret med kandidatkurser i journalistik og formidling ved Danmarks Journalisthøjskole.
PROGRAM SPILTALENT-CAMP 2018
Fredag
Velkomst, intro og inspirerende game talks fra spiludviklere fra den danske spilbranche. Første feedbackrunde på din prototype fra din personlige mentor.

Lørdag
Videreudvikling af prototyper. Gennem flere feedback-runder finpudser du din prototype, mens mentorerne guider dig på vej. Fest og hygge om aftenen sikrer, at du også lærer de andre unge spiltalenter at kende.

Søndag
Spiltalent-camp afsluttes med en åben fernisering og præsentation, hvor alle spilprototyper fremvises og spilles af både mentorer, deltagere og publikum. Her kan indbudte gæster og danske spiludviklere møde og finde nye talenter til praktikforløb og blive inspireret af næste kuld af danske spilskabere. Præsentationen er også åben for, at dine venner og familie kan komme forbi og prøve dit (nu mere færdige) spil.

PRAKTISK INFO
Din deltagelse inkluderer alle måltider, the, kaffe og mellemmåltider. Vallekilde Højskole har trådløst internet, sauna, biograf, gymnastiksal, pejsestue og musiklokaler til fri afbenyttelse og afslapning.

12. NOVEMBER – FRIES BEFORE GUYS

Vi får besøg af den populære podcast-duo, som hver uge vender vrangen på sig selv for tusindevis af lyttere. Læs mere her.

Læs mere

23.-25. NOVEMBER – SPILTALENT

Går du rundt med en spiludvikler i maven? Deltag i Spiltalent og få hjælp af professionelle mentorer fra spilbranchen til at videreudvikle og færdiggøre dit digitale spil.

Læs mere

VENTELISTE PÅ JOURNALISTIK

Forårets journalisthold er allerede fyldt op. Klik her og kom på venteliste. Du kan dog stadig tilmelde dig Journalistdrømme eller Efterårsholdet. Læs mere her.

Læs mere

SE HØJSKOLEN

På Vallekilde Højskole kommer du til at bo i smukke omgivelser. Klik her og se billeder af haven, værelserne, foredragssalen og meget mere.

Læs mere

FØLG MED PÅ INSTAGRAM

Følg med i højskolens daglige liv på Instagram, hvor du får et indblik i elevernes og din (måske) kommende hverdag. Find os på @vallekildehojskole.

Læs mere

VIDEO: EN DAG PÅ VALLEKILDE

Hvordan er livet på en højskole? Se denne video, og hør hvad Jonathan og Alma laver på en typisk dag.

Læs mere

REJS UD I VERDEN MED VALLEKILDE

Alle vores hovedfag tager på studieture til spændende destinationer. Læs mere om forårets rejser her.

Læs mere

SE VORES VALGFAG

Bag din egen pizza, lær at spille tennis eller dyk ned i podcastens univers. Læs om alle vores valgfag.

Læs mere

HØJSKOLEMAD I SÆRKLASSE

På Vallekilde Højskole er vi stolte af vores køkken. Derfor kan du følge @vallekildemad på Instagram og få smagfulde opdateringer.

Læs mere

3. JANUAR – HOLDSTART FORÅR

Forårsholdet starter søndag den 3 . januar 2019. Der er venteliste på Journalistik, men vi har stadig pladser på andre fag.

Læs mere

VIDEO AF HVERDAGEN

Hvordan ser hverdagen ud på Vallekilde Højskole? Klik her og få et indblik i højskolelivet.

Læs mere

8. NOVEMBER – DOXBIO THE RAFT

Kom til visning af den prisvindende dokumentarfilm The Raft på Vallekilde Højskole.

Læs mere

22. NOVEMBER – ASGER NEUMANN

Ekspert i kærlighed og psykolog Asger Neumann gæster Vallekilde Højskole med et foredrag om kærlighedens væsen.

Læs mere

LEA KORSGAARD HOLDT FOREDRAG

Lea Korsgaard, chefredaktør på Zetland, holdt foredrag om tidens opmærksomhedskrise for højskolens elever og gæster.

Læs mere

PETRA NAGEL PÅ BESØG

DR 3-værten gæstede Vallekilde Højskole den 14. august, hvor hun fortalte om sine populære tv-programmer.

Læs mere

HVAD ER CLEAN OUT LOUD?

Vallekilde Højskoles elever har med Clean Out Loud 2018 skabt et voldsomt imponerende resultat på årets Roskilde Festival.

Læs mere

PODCAST OPTAGET PÅ VALLEKILDE

Kvinderne bag den succesrige podcast om Harry Potter – Harry Pottcast – optog et afsnit live i Foredragssalen.

Læs mere