SPILTALENT

15.- 17. NOVEMBER 2019
Går du rundt med en spiludvikler i maven, fingrene eller hovedet?

På Spiltalent hjælper vi dig i mål med din prototype af et digitalt spil. Vi finpudser den sammen med dig, så dit spil bliver endnu bedre.

I løbet af tre dage vil du på Vallekilde Højskole opleve spændende oplæg, møde andre unge spiludviklere fra hele landet og eksperter, som står klar til at hjælpe dig med at færdigudvikle dit spil, så det bliver endnu bedre.

Opskriften er simpel:
1) Lav en prototype på et digitalt spil og indsend den til Spiltalent.
2) Hvis dit spil bliver udvalgt af kuratorerne, bliver du og din prototype inviteret med til Spiltalent 2019 på Vallekilde Højskole
3) Finpuds din prototype med råd fra dygtige mentorer over en hel weekend (med alt betalt – wup!)

Under Spiltalent bliver vi sammen klogere på, hvordan spilbranchen fungerer. Hvordan udgiver du dit spil? Hvem ringer du til, hvis du skal have hjælp til noget grafik eller programmering? Hvordan laver du de bedste levels? Hvordan pitcher du dit spil til en udgiver? Hvordan med lydeffekter og musik? Og skal din historie, brugerflade eller karakterdesign måske strammes op?

For at hjælpe dig godt på vej samler vi et hold af de skarpeste mentorer fra spilbranchen til at vejlede og rådgive dig under hele Spiltalent. Alle mentorer har det til fælles, at de er professionelle spiludviklere fra den danske spilbranche – inden for programmering, spildesign, historieskrivning, level design, visuelt design, lyd etc.

Du kan altså sagtens ankomme til Spiltalent med en ufærdig prototype og gå hjem igen med et mere færdigt spil. Udover at arbejde med prototyperne vil der være masser af game talks, brætspilshygge, fest og højskolestemning.

DELTAG I SPILTALENT 2019
Deltagelse i Spiltalent kræver, at et hold eller en enkeltperson stiller op med en prototype af et spil. Alle inden for aldersgruppen 16-25 år kan deltage i Spiltalent. I særlige tilfælde kan der dispenseres for alderskravet.

For at deltage i Spiltalent 2019 skal du uploade en prototype af dit spil. Det gør du på Itch.io via dette link. Vi glæder os til at se, hvad du/I har fundet på.

OBS! ​​Dit hold skal kun lave én tilmelding pr. spil.

SPILTALENT-KATEGORIER OG DEADLINE
Der kan indsendes spilbare prototyper i en af to forskellige kategorier: enten i Free-kategorien, som er for alle prototyper uanset hvor og hvornår de er udviklet, mens Jam-kategorien kræver, at prototypen er jammet frem på en af de danske uddannelsesinstitutioner (ZBC, NEXT, Viden Djurs m.fl.).

1) JAM
Prototyper af spil lavet som del af et game jam på en dansk uddannelsesinstitution.
Disse spil er typisk udviklet på 48 timer. Der fastsættes en fast tidsramme, som spillene skal være lavet indenfor.

2) FREE
Prototyper af spil som ikke er lavet til et game jam.

Tilmelding foregår i hold af 2-4 personer. Der kan inviteres enkeltpersoner, hvis kuratorerne skønner, at niveauet er højt nok.

Efter deadline udvælger vores kuratorer de bedste spil og sender dig en invitation, hvis du er blandt de udvalgte, der skal med på Spiltalent 2019.

MENTORER TIL SPILTALENT 2019:

CAROLINE FANGEL – KADK + DANMARKS DESIGNSKOLE
Caroline har en baggrund i klassisk tegning og maling fra Viborg Animationsskole – derefter har hun taget en kandidat i spilgrafik og illustration på Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering (Danmarks Designskole)
Siden da har hun arbejdet som freelancer hos bla. Knapnok Games, LEGO, Serious Games, Nykredit mf. Hun har tidligere undervist i spilgrafik på Vallekilde Højskole, og underviser i dag fast på Danmarks Designskole i spilgrafik som teaching assistant professor. Hun elsker Gamejams og at lave mærkelige spøgelsesspil, der skræmmer livet af deltagerne.

MARTIN FASTERHOLDT – PLAYDEAD
Martin Fasterholdt arbejder til dagligt som gameplay designer hos Playdead, hvor han arbejdede på spillet INSIDE. Han har en kandidat i Spildesign fra IT-Universitetet i København, hvor han skrev speciale om hop i 2D platformspil. I sin fritid dyrker han klatring eller udfordrer sig selv med obskure udfordringer – for eksempel at spille Dark Souls uden at bruge venstre analoge stick, som normal bruges til at bevæge sig. Den er god nok, det kan lade sig gøre.
.

MARTIN SKARREGAARD – THROUGHLINE GAMES
Martin er ikke modstander af begrebet “spil”, men i den grad tilhænger af begrebet “interaktive oplevelser”. Hvorfor? Ja, det må I selv spørge ham om. Martin har tidligere undervist (og været elev) på spiludvikling på Vallekilde Højskole og har derudover arbejdet med spil og interaktive oplevelser. Martin arbejder oftest i grænselandet mellem programmering, design og projektledelse og har blandt andet arbejdet hos Nykredit, Splash Damage, ThroughLine og DTU. Martin har en MA i Computer Games, Art and Design fra Goldsmiths, University of London og en BSc i medialogi fra Aalborg Universitet, København.

MIKKEL RASCH NIELSEN – ZBC
Mikkel var med til at starte Game Design-linjen på Zealand Business College HTX i 2015. Han er nu uddannelsesleder for og underviser i spiludvikling hos ZBC. Mikkel har tidligere været konsulent, oplægsholder og arbejdet med VR-oplevelser i flere lande. Han har også været med til at køre Nordic Game Jam 6 år i træk og er bestyrelsesmedlem i IGDA Danmark. Han er uddannet cand.scient i computer graphics, Medialogi på Aalborg Universitet København.

THOMAS VIGILD – VALLEKILDE HØJSKOLE
Thomas var med til at starte Spiludvikling på Vallekilde Højskole i 2010.
Han er journalist, konsulent og foredragsholder med speciale i spil-, lege- og brætspilskultur. Han skriver om spil for Weekendavisen, biblioteksmagasinet Perspektiv samt Politiken og er desuden juryformand for den danske brætspilspris Guldbrikken. Thomas er uddannet cand.mag i Musikvidenskab, datalogi og spil fra Københavns Universitet og IT-Universitetet. Han har suppleret med kandidatkurser i journalistik og formidling ved Danmarks Journalisthøjskole.
PROGRAM
Fredag
Velkomst, intro og inspirerende game talks fra spiludviklere fra den danske spilbranche. Første feedbackrunde på din prototype fra din personlige mentor.

Lørdag
Videreudvikling af prototyper. Gennem flere feedback-runder finpudser du din prototype, mens mentorerne guider dig på vej. Fest og hygge om aftenen sikrer, at du også lærer de andre unge spiltalenter at kende.

Søndag
Spiltalent afsluttes med en åben fernisering og præsentation, hvor alle spilprototyper fremvises og spilles af både mentorer, deltagere og publikum. Her kan indbudte gæster og danske spiludviklere møde og finde nye talenter til praktikforløb og blive inspireret af næste kuld af danske spilskabere. Præsentationen er også åben for, at dine venner og familie kan komme forbi og prøve dit (nu mere færdige) spil.

PRAKTISK INFO
Din deltagelse i Spiltalent inkluderer alle måltider, the, kaffe og mellemmåltider. Vallekilde Højskole har trådløst internet, sauna, biograf, gymnastiksal, pejsestue og musiklokaler til fri afbenyttelse og afslapning.

SPONSORER

3. JANUAR – HOLDSTART FORÅR 2021

Forårsholdet starter den 3. januar 2021. Her kan du læse mere om foråret på Vallekilde Højskole.

Læs mere

FORÅRET 2021 ER NÆSTEN UDSOLGT

Det er gået stærkt med tilmeldingerne i år, så næsten alle vores linjer på forårsholdet 2021 er nu udsolgt. Du kan skrive dig på venteliste eller tilmelde dig Spiludvikling, hvor vi stadigvæk har pladser.

Læs mere

INFORMATION VEDR. CORONA

Her kan du læse om vores tiltag i forhold til corona-pandemien.

Læs mere

KOM PÅ BESØG

Hvis du overvejer at tage på højskole, vil vi gerne invitere dig på besøg til en rundvisning og en snak.
Vi betaler din transport (op til 500 kr.) og giver en god frokost.

Læs mere

BRUG FOR ET BREAK?

Studerer du på en videregående uddannelse? Og har du brug for et break? Tag et pitstop på Vallekilde til efteråret.

Læs mere

SE HØJSKOLEN

På Vallekilde Højskole kommer du til at bo i smukke omgivelser. Klik her og se billeder af haven, værelserne, foredragssalen og meget mere.

Læs mere

HVAD ER CLEAN OUT LOUD?

Clean Out Loud kombinerer hvert år fest med bæredygtighed på Roskilde Festival.

Læs mere

FØLG MED PÅ INSTAGRAM

Følg med i højskolens daglige liv på Instagram, hvor du får et indblik i elevernes og din (måske) kommende hverdag. Find os på @vallekildehojskole.

Læs mere

VIDEO: EN DAG PÅ VALLEKILDE

Hvordan er livet på en højskole? Se denne video, og hør hvad Jonathan og Alma laver på en typisk dag.

Læs mere

SE VORES VALGFAG

Bag din egen pizza, lær at spille tennis eller dyk ned i podcastens univers. Læs om alle vores valgfag.

Læs mere

HØJSKOLEMAD I SÆRKLASSE

På Vallekilde Højskole er vi stolte af vores køkken. Derfor kan du følge @vallekildemad på Instagram og få smagfulde opdateringer.

Læs mere

VIDEO AF HVERDAGEN

Hvordan ser hverdagen ud på Vallekilde Højskole? Klik her og få et indblik i højskolelivet.

Læs mere

1. AUGUST – HOLDSTART EFTERÅR 2021

Vores næste efterårshold starter den 1. august 2021.

Læs mere

FOREDRAG MED VINCENT F. HENDRICKS

Vi blev klogere på alt fra demokrati, fake news, ekkokamre til identitetspolitik, da vi 14. november 2019 slog dørene op til en hæsblæsende aften i selskab med filosofiprofessor Vincent F. Hendricks.

Læs mere

DEN NYE STIL LIVE

Pelle Peter Jencel tog os med på et vildt ridt gennem dansk raphistorie, da han gæstede Vallekilde Højskole med Den Nye Stil Live. Med sig havde han Hennedub, som står bag cirka alle de hits, du hører i din radio.

Læs mere

JONAS EIKA HOLDT FOREDRAG

Forfatter Jonas Eika læste op og fortalte om sin seneste udgivelse, Efter solen.

Læs mere

AT BLIVE VEN MED SIG SELV

Journalistik-elev Alina Yasmin Manniche Jensen beskriver i denne modige klumme om højskoleliv, hvordan det føles at bliver ven med sig selv.

Læs mere

SOM EN KO PÅ EN GRÆSMARK

“Højskole er muligheden for, at alle os staldkøer kan nyde livet,” skriver Journalistik-elev Silas Moody Jakobsen i denne klumme om højskoleliv.

Læs mere

FARVEL TIL MASKEN PÅ VALLEKILDE

Isabella Canto Nielsen fra Journalistik skrev i foråret 2019 en fin klumme om højskolekærlighed, om at tage masken af og om at føle sig elsket, når man føler sig grim.

Læs mere

DOBBELT CAVLING-VINDER PÅ BESØG

Kan journalistik gøre en forskel? Det spørgsmål besvarede den dobbelte Cavling-vinder journalist Anders-Peter Mathiasen, da han besøgte Vallekilde Højskole 20. marts.

Læs mere

FARVEL TIL KRÆFTEN OG HØJSKOLEN

Efter ni år som forretningsfører siger Anne-Birthe Køppen farvel til Vallekilde Højskole. Lasse Hjeresen Wraae fra Journalistik E18 tegner et portræt.

Læs mere

ELEVER HOLDT BYTTEMARKED

Valgfaget Klimakampen inviterede til byttemarked i Øvelseshuset 31. marts.

Læs mere

FOREDRAG OM KØN, SEX OG MAGT

Med udgangspunkt i bestselleren En fandens mand fortalte Anders Haahr Rasmussen sin egen historie om at være hvid, heteroseksuel mand i en feministisk tidsalder.

Læs mere