fbpx
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button

Program

Kl. 16.00 – Velkommen til Vallekilde Højskole. I løbet af eftermiddagen vil der være fodboldturnering, små lege og spil samt ansigtsmaling og hygge for børn. Undervejs kan man købe kage, saft og en fadøl.

 

Kl. 17.00 – Fællessang og dagens grundlovstaler, Amalie Bremer, der vil gøre os klogere på forholdet mellem sport og politik.

 

Kl. 17.45 – Aftensmad

 

Kl. 18.45 – Klar til landskamp med de sidste par fællessange

 

Kl. 19.00 – Danmark – Sverige på storskærm. Kom så, Danmark!

 

Tilmelding til spisning

Skriv en mail til anne@vallekilde.dk inden den 3. juni kl. 12.00, hvis du ønsker at spise med.

Sport, magt og politik – grundlovsdag på Vallekilde Højskole

Sport og politik hænger uløseligt sammen, selvom nogle vil hævde det modsatte.
For det er jo ’bare noget vi leger’, men når man blander dybe nationale følelser, magt og enorme pengesummer sammen, er det hele slet ikke så enkelt længere.

Den folkelige underholdning går hånd i hånd med benhårde økonomiske interesser, og alt er tilsyneladende muligt, når bare der er penge nok, og man trykker de rigtige i hånden.

 

Kom til grundlovsdag på Vallekilde Højskole og få et skarpt blik på spændingsfeltet mellem sport og politik fra podcastvært, sportskritiker og Information-skribent Amalie Bremer.

 

Hun vil indgå i en samtale om sportens vilkår i en verden, hvor vi ikke kan lukke øjnene for Ruslands krig, behovet for regnbuearmbind og store, nationale olieinteresser, der rykker ved magtbalancer i europæisk elitesport.

For hvad er forholdet mellem sport og politik? Hvem har magten? Og findes sporten stadig i sin rene form – inde bag rænkespil, korruption og uskønne magtkampe?

 

Udover grundlovstale og -samtale er der masser af hygge i haven med fællessang, børnehjørne med ansigtsmaling, fodboldturnering og spil og lege.

 

Vallekilde Højskoles prisvindende køkken serverer et godt aftensmåltid. Du tilmelder dig spisning ved at sende en mail til anne@vallekilde.dk senest 3. juni kl. 12.00.

 

Og så har vi sat en storskærm op, så vi er klar kl. 19.00, når fodboldherrerne løber på banen i Parken, hvor de møder arvefjenden Sverige. Denne gang dog blot i en dyst om håneretten og ikke de landmasser, som vi sloges om i gamle dage.

Besøg os
Tilmeld dig