fbpx
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button
scroll-down-button scroll-up-button

Livet på Vallekilde

Udover det faglige består livet på en højskole af fællessang, lange gåture, brætspil, foredrag, sjove fester, dybe snakke, rundbold i haven og improviserede arrangementer.

Med over 100 unge samlet det samme sted kan du altid finde en, der er med på din idé – om det er at bage en chokoladekage, arrangere en fodboldkamp eller spille Dungeons & Dragons.

 

Klik her og se et eksempel på en typisk uge.

 

Et rummeligt fællesskab

På Vallekilde arbejder vi aktivt for at skabe plads til alle, så vi sammen får en hverdag, hvor der er plads til forskelligheder og respekt for alle. Klik her og læs vores samværspolitik.

Det bedste ved højskole har været det friske pust, man får med nye omgivelser, nye rutiner og nye venner. Man er fri til at udfolde sig og lave lige, hvad man har lyst til.

Milton, tidligere elev på Journalistik

Hvem skal jeg bo med?

Sammen med dine roomies mødes du ugentligt med din klan, som er en gruppe, hvor man kan vende stort og småt fra hverdagen og arrangere alt fra rengøringstjanser til udklædningsfester.

 

Eleverne på Vallekilde er typisk mellem 18 og 28 år – hovedparten i starten af 20’erne. Mange har gået på gymnasiet, nogle har ikke en ungdomsuddannelse, mens andre holder pause fra deres studier eller lige er kommet hjem fra en længere rejse.

Hvordan er værelserne?

På Vallekilde er værelserne lidt som eleverne: vidt forskellige.

Værelserne er fordelt på seks gange, hvor du bor sammen med en, to eller tre andre. Der er også mulighed for eneværelse, hvis du har det bedst med det. Alle gange har bad og toilet, nogle værelser er med eget bad og toilet.

 

Eksempler på værelser

play-button
play-button

Omgivelserne er noget af det smukkeste at bo i, og der stort set altid nogen, der vil med ud og gå en tur.

Line, tidligere elev på Tilrettelægger

Hvor skal jeg bo?

Du kommer du til at bo, lære, spise, grine og hygge i historiske bygninger, hvor den ældste del er fra 1865.

 

Landsbyen Vallekilde ligger på det vestlige Sjælland. Der er seks kilometer til stranden, to kilometer til nærmeste supermarked og en genbrugsbutik i nærheden, hvor man tit kan gøre et godt køb. Her er højt til himlen og masser af marker omkring med rig mulighed for frisk luft og store tanker.

 

Klik her og se en liste over alle vores faciliteter og muligheder.

Det er lidt en kliché, men det bedste ved højskole er fællesskabet. På et halvt år har jeg kun været hjemme to gange. Det er meget sigende.

Christian, tidligere elev på Design & Maker

Hvad laver man uden for undervisningen?

Når undervisningen er slut, er det op til dig, hvordan du vil bruge din tid. Vores omgivelser lægger op til kreativ såvel som fysisk udfoldelse.

Dyrk yoga i gymnastiksalen, lav klistermærker i vores makerspace, send liveradio fra studiet i kælderen, se film i vores biograf, løft et par vægte i vores træningsrum, eller hyg dig med dine nye venner og et godt brætspil.

Jeg knuselsker festerne på Valle. Det sjoveste er, når floor rammer klimaks, og alle bare danser og har det godt.

Carla, tidligere elev på Forfatter

Hvordan er festerne?

På Vallekilde Højskole fester vi med stil. Eleverne sørger på skift for, at weekenderne aldrig bliver kedelige. Gennem tiden har vi derfor haft et væld af kreative temafester med kunstfærdig oppyntning, koncerter, DJ-battles og meget mere.

Det er ikke obligatorisk at deltage i festerne, man kan også fint sidde at hygge sig med et spil eller en hyggelig snak.

play-button
play-button
play-button

Video af hverdagen

På vores YouTube-kanal kan du dykke endnu længere ned i højskolelivet.
Hør gode historier fra eleverne eller oplev en dag på højskolen.

 

Flere spørgsmål?

Vil du vide mere om hverdagslivet, eller har du nogen spørgsmål, er du mere end velkommen til at ringe til kursussekretær Gitte på 2144 0551.

Du kan også læse vores ‘Ofte stillede spørgsmål‘, hvor vi har svar på det meste.

 

Hverdagsliv på Instagram

På vores Instagram (@vallekildehojskole) har du rig mulighed for at følge med i hverdagslivet. Hver uge overtager en ny elev vores story og svarer på spørgsmål fra følgerne.

Du kan også følge med på TikTok – @vallekildehojskole

 

Kom ud og besøg os

Overvejer du at starte på Vallekilde Højskole, vil vi gerne invitere dig ud og opleve stedet.
Her vil du møde nogle af lærerne og blive vist rundt af elever, som går her nu. Vi betaler din transport (op til 500 kr.).

 

Besøg os
Tilmeld dig